Джигити, тръпнете! КАТ купува 54 камери на триноги

Новите камери не се ловят от обикновените антирадари
28 мар 2018 10:45,
59
Джигити, тръпнете!  КАТ купува 54 камери на триноги
Новите камери на КАТ. Снимка: архив, Булфото

КАТ ще обяви обществена поръчка за 54 лазерни камери на тринога, с които да засичат за превишена скорост, съобщи шефът на "Пътна полиция" старши комисар Бойко Рановски, цитиран от "Труд".

Още по темата

От 12 март катаджиите в страната вече има 28 такива камери на въоръжение.

Плановете за 2018 г. бяха да се купят още 28 на триноги и 20 стационарни за общо 4,2 млн. лева.

Тъй като цената на стационарните камери е много по-висока, експерти са решили от стационарните да се вземат само 14, а за същите пари на търга да се поръчат още 26 на триноги.

Новите камери не се ловят от обикновените антирадари, които улавят радиовълните.

За да разбере шофьорът, че го снимат трябва да си монтира радардетектор, който засича лазерните лъчи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
11
 
! Отговори
Д преди 6 години
До НЕ СА ТЕ ЦЕЛТА !По-точно от това написаното - няма. Точно това е целта. Целта не е да се изкорени 'джигитството', а да се пълни хазната от него. И всичко, от 9 години насам, се прави само за приходи. Не се търси решение на проблема кардинално.
29
1
 
14
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Щом поръчват още, значи далаверата е добра и комисионните са яки
28
0
 
16
 
! Отговори
ха ха преди 6 години
Направо ако може в статията да ни препоръчате и марка радар детекрор?Линк от къде да си го купим също ще е полезен :D
27
2
 
9
 
! Отговори
У преди 6 години
Боко ще заглади косъма!
26
2
 
16
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ЯСНО ВДИГА СЕ ЦЕНАТА НА КАТАДЖИЙСКИЯ РУШВЕТ !!!
25
2
 
24
 
! Отговори
НЕ СА ТЕ ЦЕЛТА ! преди 6 години
Целта са масовите нарушения на скоростта с малко над допустимата . Целта да бъдете глобени е за да ви се вземат парите ,не за дисциплина .. Дисциплиниращ ефект ще има само за дисциплинираните водачи . Максималната скорост се нарушава масово с малко над допустимата , което не е опасно . Целта е доходи от тези нарушения , а приказките за джигитите са само за оправдание .
24
0
 
4
 
! Отговори
Джигит преди 6 години
Почти всеки радар детектор ИМА и детектор за лазер.Друг е въпросът че това не помага, защото лазерни радари са ръчни и в момента в който полицая го насочи/прицели към колата, свирва детектора, но само да те уведоми че вече са те засекли. Това от снимката обаче изглегда на друг принцип: Явно не изисква "целене" на конкретна кола, има огромен инфрачервен прожектор и май 2 камери а и някакви лазери май, та не знам дали не анализирва образа от камерите и/или насочва сам лазерите?Но ще го оправят!
23
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато правите всичко възможно да ни убедите, че държавата ни е личен враг, ще става все по-лошо. За вас, приемащите безумни закони също.
22
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все по-големите санкции водят до нарастващо усещане за несправедливост (пример-засекли са те да караш на околовръстното със 110 при сухо време, ясна видимост и хубава кола и ти налагат 1000 лв.санкция), а това води до все по-голяма съпротива от страна на гражданите и до разрушаване на държавата.
21
13
 
9
 
! Отговори
Триногофоб преди 6 години
Да си заврат триколките в дирниците, ние си имаме автoмобили и книжки и ще караме както си искаме. Aко тръгнат да ме гонят газ до дупка и се набивам в някое дърво и те ще са виновни ако оцелея ще ги изкарам виновни тях в съда, че са ме пинудили да бягам със тия глупости.
20
2
 
23
 
! Отговори
до 18 преди 6 години
Милиционерино неумен!Досега вашата милиция какви ли не врътки и лобистки чалъми измисли с цел да се дере народа,под предлог ,че било за безопасността!То не бяха зимни гуми,летни гуми,подвижни и стационарни камери,махане на знаци,фарове и още куп милиционерщини!Резултата е отрицателен!А дупките по пътищата стават още по големи както казват колегите отдолу!Целта е единствено крадене отново на едни пари покрай камерите и пълнене на фалиралия окраден бюджет
19
4
 
9
 
! Отговори
121221 преди 6 години
Браво на полицайчето от снимката, оправи ми деня :))))
18
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато създаденото от държавата е умно, адекватно и с грижа за човека, то тогава и човекът пази. Но когато е ясно, че единствената цел е все по-голямо ограбване на населението от мафиотизираната държава, то тогава се стига до подобно поведение на гражданите на такава държава.
17
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 17Ами дай предложение, как да вкараш ред У съгражданите си ? Самите вие НЕ спазвате законите все с някакви причини. Все сте невинни, все държавата виновна .Айде кажи, как да се вкарат в ред нещата , без камери и глоби ?:) нали си голям човек ...бъдии адекватен . Слушаме те.
16
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Катажия до катажия,мила моя майно льо.Камера до камерата!Страната на милицаите и катажиите с незадоволим вълчи апетит!
15
1
 
21
 
! Отговори
Коко преди 6 години
Трябваше да е обратно, най-напред да запълнят дупките да може да караме по-бързо и тогава камерите.
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е зле авторът на "статията" да потърси из интернет каква е разликата между антирадар и радар детектор. Корено различни неща.
13
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво е, че още има хора, доволни от това, че мафията ги щави все по-безмилостно!
12
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен след последните 2 години ефекта от камерите и засиления контрол вечв дава резултати. Видимо е намалена скороста в моя град по булеварди и улици. Доста хора изядоха актове за по 400 -600лв . Актовете не се пишат за да се правят улици, а за да се спазва закона. С тея глоби и най-наглоте от вас, ще се откажат да правят каквото решат по улиците :)))
11
2
 
26
 
! Отговори
Приятели, преди 6 години
Къде се продават радар детектори,които улавят лазерни лъчи?За един джигит питам.