Бягство през парадния вход: Чистачка се опитала да спре Пелов и Колев

Оръжието им е вкарано от вътрешен човек, смята затворник
4 апр 2018 15:05,
140
Бягство през парадния вход: Чистачка се опитала да спре Пелов и Колев
Снимка: Архив, Булфото

Почти 24 часа след като двама престъпници избягаха от Софийския затвор от тях следа и няма.

Властите са задържали техни близки. Сред арестуваните е и синът на Владимир Пелов – 20-годишен младеж. Задържани са и хора от неговото обкръжение. Все още не е ясно дали те имат връзка с бягството, или само се разпитват.

Мъжете са били въоръжени до зъби, с нож и пистолет, насочен срещу надзирателите. Изчезват за 15 секунди като на филм, през парадния вход. Действието се развива пред очите на съкилийниците им. Успяват да неутрализират трима надзиратели.

Още по темата

"Отвориха си вратата. Заплашиха с пистолет този, който е на втори пост. Той го отваря с бутон, защото умира от страх. Те са страхливи! И го видях Пелов как тичаше, вече на бариерата, и му правеше на Ради с ръка знак по-бързо да минава. И просто им виждах гърбовете. И излетя дежурният офицер с още 7-8 човека, но то всичко беше приключено. Пред 11 човека става това нещо", разказа пред "Нова тв" затворник, свидетел на бягството.

"Стреляха по постовия и аз се развиках защо стрелят по човека. Исках други хора да реагират, да видят. В страха си почти нищо не видях. Казаха ми да се махам. От уплаха нищо не видях", разказа пред хигиенистката Христина Александрова.

Бягството е добре планирано. Радослав Колев работил в кухнята. Предполага се, че оттам се е сдобил с нож. А Владимир си държал оръжието в килията. Колко по-рано е внесено и от кого - все още няма отговор.

"Това оръжие се вкарва само чрез човек. Този хубав пистолет, който го видяхте, той си е боен, не е някаква играчка. Този човек е от персонала", твърди затворникът, станал свидетел на бягството.

"Има хора, на които им се прави фиктивен тараш".

"Хората да бъдат внимателни. При най-малкото съмнение за съвпадение на лица, да сигнализират веднага полицията. Да избягват всякакъв контакт", предупреди Младен Маринов, главен секретар на МВР.

"Мерките, които сме взели, са доста сериозни. Да бъдат засилени всички патрули по границите. Има въведени сили. Не само човешка сила, но говорим и за технически средства", заяви Светлан Кичиков, директор на Гранична полиция.

Преглеждат се и записи от охранителни камери.

По информация на МВР много граждани на София и в страната са се обаждали да кажат, че са видели двамата бегълци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
17
 
! Отговори
ined преди 6 години
Извода е, че затворите трябва да съкратят половината надзиратели и да назначат повече чистачки
87
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БокоНе-е, Цветко е по стабилността...
86
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно! Веско Маринов да напише песничка за чистачките, защото оная "наш'та полиция ни пази" е някаква измама и утопия, и абсолютна неистина! А, отговорните лица по случая -да почват да отговарят защо от 1 година знаели, че ще се бяга и се направили на разсеяни! Престъпно бездействие и некадърност! На тая държава и драскай клечката и БЕГАЙ!
85
1
 
12
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Нож от кухнята?От утре хляба да е нарязан още преди портала на панделата,предполагам ,че нещо подобно ще се роди в главите на управляващите,едва ли могат повече.
84
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Матряла в МВР-то май много зле бре вожде Винету ?!?То излиза, че по добре чистачки да ни пазят ?
83
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Списъка на издирваните се увеличава , Бойчо .
82
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Падението на СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ , с назначена Цура Цачева за минетстерка беше показател накъде отива България .
81
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Почти 24 часа след като двама престъпници избягаха ... от тях следа и няма."---Има, има! При братя Галеви са. Лесно ще ги намерите ...
80
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
77 браво много мъдро.
79
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако полицията "влезе" в следите на избягалите бас ловя, че пак ще ги намерят самоубили се в някоя изоставена къща.
78
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аха, значи в цялата тая ендокринна ситуация само надзирателите са запазили хладнокръвие и са постъпили точно в съответствие с професионалните си задължения.
77
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 77Надзирателите не носят огнестрелно оръжие по ред причини. А, чистачката явно има някакви проблеми с ендокринната ситема, защото поведението и е безумно.
76
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На надзирателите - метли, а на чистачките - пистолети.
75
1
 
16
 
! Отговори
Двупудовка Закрака преди 6 години
По едно 30кг Гюлле Закрака на синджир постоянно да носят и такива случаи няма как да има..Колко бързи ще са,как ще прескачат и тичат,ама трябва да им се резнат соро...правата и свободите
74
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както на вред в цялата ни Татковина така и в затворите лъха на страхотен Професионализъм.
73
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До криминологЕ то излиза, че чистачката е по-мотивирана и по-качествена от хора, дето имат право да носят оръжие на работа.
72
0
 
27
 
! Отговори
Скаридов преди 6 години
Намерени са самоубили се. Случат е разрешен.П.С Забравил съм да завъртя стрелките на часовника. Горното да се чете утре, вдругиден или когато стане факт.С уважение : Богатир Скаридов
71
0
 
19
 
! Отговори
Сънчо преди 6 години
Разбойниците бягали презглава,а чистачката яхнала метлата и полетяла високо в облацитееее.
70
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като виждам какви са в правораздаването и МВР.НАПРАВО ТИЯ ДА СЕ СПАСЯВАТ ИЗВЪН СТРАНАТА.НИКОЙ ТУК НЯМА ДА ВОДИ ДИАЛОГ С ТЯХ.УБИВАТ ГИ В ГРЪБ и за малък хонорар
69
4
 
24
 
! Отговори
криминолог преди 6 години
Сигурноста е скъпа услуга, ама наистина скъпа. Или иначе казано, който плаща с банани, ще му работят маймуни. Недоволстваме, че полицаите, в случая надзирателите не са стока. Да, така е. Така е защото за тези заплати, тези професии се упражняват от хора без качества. Те разсъждават така - няма да ме уволнят, защото няма хора, но ако все пак го направят не губя много. Инкасират присъствие, имитират дейност и ако могат да врътнат някаква далаверка, берекет версин.