Оценка: Ударите в Сирия – "претоплена манджа"

Война в близките години няма да има, смята анализатор
16 апр 2018 13:00, Анисия Иванова
79

Ударите в Сирия ще се окажат една "претоплена манджа". Така определи напрежението в Близкия Изток международният анализатор доц. Валентин Вацев в студиото на "България сутрин".

Преди дни станахме свидетели на въздушна атака от страна на САЩ, съвместно с Великобритания и Франция, срещу сирийската столица Дамаск. Съюзниците започнаха военна операция срещу Сирия в отговор на извършената според тях от сирийския режим химическа атака в град Дума на 7 април. Заговори се дори за начало 3-та световна война.

Още по темата

"Реално ударът бе изпълнен само със 103 ракети. Ударени са 9 цели - стратегически бараки, празни складове, занемарени военни бази, мислех, че ще вържат някое магаре в пустинята, за да го стрелят, но не. Нито една бутилка водка не e счупена, нито един руснак не си е счупил нокътя - всички са доволни, освен българските русофоби", смята анализаторът Валентин Вацев.

По думите му поне веднъж в своя мандат американският президент трябва да спечели война, да "постреля" по някого и да покаже мускули.

"Световна война в близките няколко години няма да има. Ситуацията показа друг проблем - САЩ и Русия ще се разберат, но Израел и Иран са най-мотивираните страни, които са готови да воюват на момента", категоричен е Вацев пред Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че заради "случая Скрипал" Великобритания нанесе на Русия непоправими щети - политически, морални, идеологически и Москва няма да прости. Неговата прогноза е, че този път Тръмп няма да поддържа британската позиция, защото е задължен на Путин

Според Вацев непосредствени рискове за България в тази нажежена международна обстановка няма.

"След скандала "Скрипал" ние изтеглихме посланика си от Москва, но не изгонихме нито един руснак. Москва определено оцени това. Все пак за този момент Балканите остават спокойни, но продължаваме да сме "буря с барут", завърши анализаторът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Mного е свеж, обожавам му анализите
57
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 61Не два, а пет самолета им свалиха.И около 1500 руски мародери дадоха фира, защото грузинските РСЗО ги избомбиха на ход. Даже главния командващ Хрульов за малко да умре, но само със счупена ръка от шрапнел се отърва.
56
2
 
1
 
! Отговори
до 61 преди 6 години
а относно грузинската армия, дали случайно се бяха подсигурили с ПВО с украински разчети, Грузия която имсше старите Куб ове изведнъж свали два руски самолета с БУК....как така без подготовчица, те са си знаели че ще има отговор .....
55
0
 
5
 
! Отговори
:):) преди 6 години
толкова анонимници,пък то един и същ. Драскач ...
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИма и EAD (Early Alzheimer Disease)----------------Има, разбира се, никой не е застрахован.Затова говорим с факти и логика. Ако фактите и логиката са верни, пука ли ти за ЕАD?
53
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вацка, ако американските генерали са координирали с руските, щяха да знаят, че руснаците няма да пускат ПВО, следователно всеки сирийски радар, който излъчи сигнал, щеше да бъде изтърбушен.
52
9
 
2
 
! Отговори
Белая горячка преди 6 години
Вацката е толкова Т-по к*пеле, че не знае, че Ту-154 не може да стигне от Краснодар до Балтимор ако ще и целият да го напълнят с туби керосин. Другото, което прави впечтление е колко уверено знае че са свалени половината ракети, само защото не му се вярвало да са свалили чак 70... Тоест, работи с фантазии, предположения и прочетеното в "Строго секретно". Жалкло за медия, която кани такива *** и губи времето на хората.
51
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До Анонимен 42 В Грузия бойните действия ги започнаха руските "миротворци" - подло, типично по руски. Също така подло и случайно войските на 58-а армия бяха на учение близо до границата, строени в походна колона на входа на тунела, през който се минава от Северна Осетия в Грузия. Всъщност руските сини каски попречват на грузинската армия да затвори тунела. Ако грузинците са искали да избиват някого, щяха да са затворили тунела предварително.
50
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като цяло, не позицията на ЕС е беззъба, а позицията на Вацката. Преносно, но също така и буквално...
49
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има дарба да плямпа, но едно с едно не му се връзва. Тръмп никога не е казвал, че ще напусне Сирия. Изразът "много скоро след като се разправим с ИД" не означава нищо. Повтаря глупостите за свалени ракети, като дори не може да излъже като хората. С три думи - залязващ алкаш. След изпадането на зъбите следва изострена логорея, след което апатия, сенилност и деменция.
48
3
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Абе, дрогари, има разлика между прЕоплена и прИтоплена и тя не е във ваша полза...
47
6
 
3
 
! Отговори
ХоХо преди 6 години
Доценте Вацеве, никава претоплена манджа, а демонстрация на военни технологии.... Тъй де, всеки да си прави сметката.
46
7
 
1
 
! Отговори
ПУТИН преди 6 години
МНОГО Е ЗАКЪСАЛ С ИМИДЖА, ЩОМ ТАКИВА, КАТО ВАЦЕВ МУ ПРИТОПЛЯТ МАНДЖАТА! ГОЛЯМО УНИЖЕНИЕ! СЕГА И САНКЦИИ ЩЕ ОТНЕСЕ. ТРЪМП ЗА КОЙ ПЪТ ГО УНИЖАВА ТАКА, ПИТАМЕ НЯКОЕ МЪНИЧКО ЧЕРВЕНИЧКО, КОЕТО МОЖЕ ДА СМЯТА ДО ДВАЙСЕТ!
45
15
 
2
 
! Отговори
Мислител преди 6 години
Война ще има именно за да може света да се очисти от последните комунистически остатъци и отрочетата им !
44
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е готин доц Вацев. Не е достатъчно да си силно информиран. Трябва да усещаш реалните неща, да си изграждаш и формираш лична позиция. Може да не сте съгласни с всичко, което той изрича, но не можете да си откажете в удоволствието да го слушате и гледате.
43
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЩОМ АНГЛОСАКСОНЦИТЕ НАПАДНАХА СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА БЕЗ МАНДАТ ОТ ООН, ТРЯБВА ЗАВИНАГИ ДА ЗАМЛЪКНАТ И ЗА КРИМ, И ЗА ДОНБАС. НЯМАТ МОРАЛНО ПРАВО ДА ГОВОРЯТ, ЩОТО СА ОТ СЪЩАТА ГИЛДИЯ.
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Краси 44Яяяяяяяяя........ами наш соломончо паси тогава какъв е?????
41
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДЕЦАТА НА СИРИЯ 28Абе какво да гледам? Гледам и не вярвам на очите си............."поразени" от химически бойни отровни вещества ОЗДРАВЯВАТ КАТО СЕ ПОЛИВАТ С ВОДА ОТ ШЛАНГА!!!!! ЕЙ, ТОВА В СИРИЯ ОТ ШЛАНГОВЕТЕ ДА НЕ ТЕЧЕ СВЕТЕНА ВОДА?????????????????? За какво са им лекари и въобще медицина.............МАЛКО СВЕТЕНА ВОДА и възкръсваш!!! ВИЖ КАК и скрипалчо възкръсна!!!!!! КОЙ КАЗВА ЧЕ В НАШИ ВРЕМЕ НЯМАЛО ЧУДЕСА!!! СЛАВА ТЕБЕ ГОСПОДИ!!!!
40
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дървен философ ,вече не го канят и в Алфа щото Волен е по - аналитичен от него !
39
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя "прашен каскет" е най-добрият и безпристрастен геополитически анализатор който може да се види по българските телевизии. Информиран е за световната политика, знае историята и умее да говори с голяма доза ирония и метафори.