Ударна бойна група от Русия отровила Скрипал?

Дейли телеграф: Полицията има заподозрени за случая
21 апр 2018 09:01, Анисия Иванова
332
Ударна бойна група от Русия отровила Скрипал?
Снимка: БТА

Британската полиция е установила самоличността на ключови заподозрени за покушението срещу бившия руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, пише вестник "Дейли телеграф", цитиран от ТАСС.

Според британския ежедневник полицията се опитва да заведе дело срещу "лица, представляващи интерес за разследването, за които се смята, че са се върнали в Русия".

Още по темата

Британските власти предполагат, че Сергей Скрипал е бил отровен в дома си в Солсбъри от ударна бойна група, изпратена в страната от руските власти. Тя е обработила с отровно вещество в течен вид дръжката на входната врата на жилището на бившия руски разузнавач, превърнал се в двоен агент, предавал сведения на Великобритания.

"Дейли телеграф" е научил, че в разследването е постигнат голям пробив с проучване на списъците на пътници, влезли и излезли от Великобритания, както и с преглед на голямо количество записи от видеокамери в Солсбъри. Очаква се обаче разследването да продължи още много месеци.

За разследващите освен това ще е изключително сложно да повдигнат обвинения на заподозрените, тъй като срещу тях има косвени доказателства като присъствие на определени полети и в Солсбъри към момента на покушението. Това обаче не доказва обезателно, че именно те са извършили атаката, отбелязва изданието.

Британската полиция "не обсъжда конкретни линии на разследването", заяви лаконично представител на Скотланд ярд в отговор на запитване на ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
5
 
22
 
! Отговори
Умници преди 6 години
Тея глупости ги разправяйте на малките деца
56
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ударни групи не работят ли ударно в колхозите? Да изпълняват и преизпълняват социалистическите задачи спуснати на масите от новенклатурата.
55
17
 
5
 
! Отговори
niki преди 6 години
Всичко ще лъсне накрая и се чудя какви измишльотини ще пишат тогава ушанките :)
54
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я по-добре британските служби да се занимаят с нещо по-сериозно като подготовката да разбутват кварталните алкохолици от пътя на кралските сватбари.
53
2
 
17
 
! Отговори
Илия Пенев преди 6 години
При залавянето на френския спецназ, който помага на терористите, скандалът се разминава без излишно огласяне. Тогава Париж успява да си върне спецбандата, като Франция прави определени преференции на Сирия за да си получи спецбойците обратно живи и здрави и да избегне скандала. Година по-рано подобен сценарий се разиграва в Хомс, където са задържани 40 турски и 20 френски офицера. При посредничеството на Ливан и те са върнати благополучно на армиите си. Сега -САЩ, Франция и Англия бомбят Сири
52
2
 
17
 
! Отговори
Илия Пенев преди 6 години
Сега малко хронология През 2013 година в Алепо са заловени 23 бойци от френското Командване за специални операции(COS), които са осъществявали техничска помощ на терористите и са кординирали действията на ИДИЛ. Ако някой се чуди, как така днешните терористи не са просто брадати радикали, а имат съвременно мощно техническо оборудване, цяла информационна система и канали за взаимодействие, а също и неспиращо въоръжаване.
51
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отдавна се знае, че островните "инструктори" са пленени.
50
2
 
19
 
! Отговори
Илия Пенев преди 6 години
Предвид това, Западът има спешна нужда да представи нещо ярко и мощно за да отвлече вниманието от себе си и да насочи фокусът към Русия. Това че САЩ и Велиобритания провеждат съвместни операции в Близкия Изток и подпомагат терористите преследвайки собствени геополитически цели няколко пъти беше разкривано именно от Русия. За това и Лондон и Вашингтон обединяват усилия срещу Русия и създават необходимия информационен фон.
49
2
 
13
 
! Отговори
да преди 6 години
вярно британците били пълни смешници тия с всяка нова теория стават все по-комични пълна безизходица,а после защо руснаците им се смеят:-):-):-)
48
1
 
18
 
! Отговори
Илия Пенев преди 6 години
По това време значителна част от силите на сирийските войски са били насочени към сирийската столица. Именно в тази връзка и задържането на британците, което се е оказало крайно неочаквано и неприятно за Лондон, се появява гръмкото дело с измисленото отравяне на баща и дъщеря Скрипал. След това и разиграната химическа атака. Каква е връзката? Разобличените и взети в плен британци, които са помагали на терористите оголват мащабните планове и цели на САЩ и компания.
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имате много готина мацка на рекламата си.
46
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"тъй като срещу тях има косвени доказателства като присъствие на определени полети и в Солсбъри към момента на покушението. Това обаче не доказва обезателно, че именно те са извършили атаката, отбелязва изданието."Аха, в града ПРИСЪСТВАЛИ и други руснаци, значи ВЕРОЯТНО те са извършили атаката, ама не било сигурно... аххахахахаа хаха х британската трагикомедия наречена "разследване" няма край.
45
2
 
19
 
! Отговори
Илия Пенев преди 6 години
СТАНА ЯСНО КАКВО СТОИ ЗАД ДВЕТЕ ИНСЦЕНИРОВКИ НА ЗАПАДА ПО СКРИПАЛ И ХИМИЧЕСКАТА АТАКА В СИРИЯ Френският сайт Olivierdemeulenaere.wordpress съобщи за пленени британски военнослужещи от 22 батальон на Специалната авиационна служба (SAS), които са осъществявали координация и са оказвали помощ на терористите. Сирийската армия провежда операция по задържане на британските военни от спецподразделението по време на освобождаването на района Източна Гута през февруари тази годинa.
44
1
 
4
 
! Отговори
до 37, 41, 43 преди 6 години
С побългарени/българизирани/насила християнизирани Роми не контактувам поради причината че Вирусите се Трансформират на всякакви по нашо време
43
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно има по-смешни и безполезни служби от нашите и това са дъ бритиш идиътс.
42
0
 
23
 
! Отговори
физкулт ура преди 6 години
Ударна бойна група от 2 полка, 6 танка, 3 хеликоптера, 2 танцови състава на армията, 3 джебчии от Индия, 12 чистачки и 205 неизвестни засега лица, които обаче са оставили отпечатъци из Англия са отровили Скрипал с развалена риба от личния аквариум на Путин. Скотланд ярд се просто гениални де....били.
41
4
 
0
 
! Отговори
До 22 преди 6 години
Май като бебе ежедневно си падал на главата си.
40
1
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Сигурен съм, че са биле облечени с черни шлифери, бомбета и са се оглеждали на всички страни, и са скандирали "да живее Путин".
39
13
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 6 години
22 се е преродил в 36. Ама вакуума в главата няма скриване.
38
0
 
7
 
! Отговори
До 34 преди 6 години
Вие сте гениален господин Шерлок Холмс.