Борчо, борчо, помниш ли... арести след скандал пред "Макдоналдс"

Безхаберие от 112 и МВР след сигнал за заплахи за саморазправа на паркинг
26 апр 2018 09:00, Златко Желев
202

Снимка: Facebook

Трима варненци са арестувани от полицаи във Велико Търново заради екшън и заплахи за паркоместа на "Макдоналдс" в старата ни столица.

Случаят доби популярност заради пост във Facebook, където от безхаберие след сигнал на спешния телефон 112 се жалва политологът Иво Мирчев.

При хайка на магистралата е бил спрян "Мерцедес" на варнененец, известен като Сакъза. Заедно с него били закопчани и двамата му охранители.

Тримата са задържани за 24 часа заради отправени заплахи срещу мъжа, който е подал сигнал срещу тях на 23 април.

Дежурният в областната дирекция на МВР пък, който трябвало да предава съобщенията от спешния телефон решил, че обаждането за скандал на паркинга не е важно. Според неофициална информация на "Труд" полицаят е отстранен и пратен на улицата като пеши патрул, а срещу него е започнало дисциплинарно производство.

Така заради липсата на съобщение за скандала търновската полиция не се е намесила в понеделник, а засегнатият Иво Мирчев е потърсил гласност в социалните мрежи и направил снимки как варненци не му дават да паркира на празния паркинг и го плашат със саморазправа.

На път за София той се отбил до заведението за бързо хранене в старата столица. Не можел да паркира заради два луксозни автомобила, спрели напречно и заели няколко от свободните паркоместа.

"Отварям аз прозореца и отправям молба да преместят едната лимузина, за да мога да паркирам и аз. Мутрата очевидно е в шок от тая молба и около 5 секунди опитва да я осмисли. Накрая ми казва... "да изчезвам да не стане лошо".

Аз естествено им правя снимки и се обаждам в полицията, защото не считам за нормално през 2018 г. да ни се случват тези неща. Мутрите са впечатлени от нахалството ми да искам да освободят излишно заетите паркоместа и ме наобикалят... Малко преди да започне комуникацията на примитивно ниво ги посъветвах да са внимателни, защото има камери на паркинга... В крайна сметка 20 секунди след случката те се бяха изпарили. Подозирам, че се респектираха от 7 г. Мартин, който бе с мен и им каза, че не иска да вижда мутри.

Неколкократно ме заплашиха с физическа саморазправа... Но не заплахата е важна, а това, че очевидно има възраждане на мутрите и като граждани търпим нещо подобно да се случва. Очаквам МВР да види кои са тези хора, които могат да си позволят на публично място да се държат толкова арогантно. Институциите показват, че не работят. МВР, НАП да направят проверки", призова Иво Мирчев в социалните мрежи.


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
0
 
! Отговори
Патафил преди 8 месеца
За какво да ги моли , да не пречат с поведението си на околните ?! 🤔
161
2
 
7
 
! Отговори
Бацето преди 8 месеца
Що не додат да спрът те така у Враца.
Олеле майко!!!
160
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Добре че сме разкарали истинските мутри, защото преди 10 години, тоя щеше да се оплаква натрошен от болницата.
159
27
 
8
 
! Отговори
Некъф преди 8 месеца
Като го знам какъв "политолог" е тоя и как все търси изява ми е ясна работата. И мен ще ме подразни всеки който вместо да ме помоли ми се изрепчи на среща. Цялата работа е нагласена.
158
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Иво много се заяжда и все търси скандал. Познавам го лично. Няма да се учудя, ако е пресилил историята.
157
6
 
22
 
! Отговори
До 164 преди 8 месеца
Бай Тошо ги биеше,кокали се трошаха,безследно изчезваха...
По време на капитализам...човек за човека е вълк.
Много е лошо и потресаващо да гледам как ни крадат,обират,ритат бабите ни....
Политиците не трябва да спът за доброто на народа
156
16
 
24
 
! Отговори
Коко преди 8 месеца
Туй ли ви са европейските ценности кога щеше да се случи това нещо при байТошо някакви си сополи да се правят на богове ами ако всеки вземе по една пушка то май и на там отиват нещата нито мутри ще останат нито европейски ценности от тия ценностни сме на това дередже
155
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Варненска Мутра

Гражданин на Варна съм, ама ти сложих минус.
154
85
 
3
 
! Отговори
Варненска Мутра преди 8 месеца
Бъдете внимателни с гражданите на Варна, да не стане лошо.
153
5
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тези мутри по никакъв начин не могат да бъдат полезни на едно общество,те са циреи,язви за човечеството,такива обикновено трябва да се избиват!!!
152
3
 
79
 
! Отговори
???? преди 8 месеца
Браво на Иво Мирчев! Когато станат мнозинство, такива като него, ще живеем по-достойно.

А полицаите, повечето ги мързи да гледат. Биха се съгласили с мутрите... цитат: "а бе ти на много умен ли се правиш" или както в случая... "не бил счел случая за важен"!
151
2
 
19
 
! Отговори
Борчо преди 8 месеца
Не ми закачайте момчетата, те са добри и услужливи...:))))))
150
1
 
21
 
! Отговори
фак...ти преди 8 месеца
Ясни са нещата всички сте срещу мутрите,но като дойдат избори.Какво правим?Пак гласуваме за тях.Няма комунист няма мутра.Решението е ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ.ТОВА Е ИСТИНАТА!!!
149
3
 
29
 
! Отговори
Иван преди 8 месеца
Мутрите никога не са изчезвали от България,проссто се снишават малко ,като главната мутра ,по случая Скрипал.
148
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хи -хи! Отвън мутрата с два автомобила/черни, със седмицииии/ е заел 5 /пет/ паркоместа, но вътре за него са ОТЦЕПИЛИ 40 седящи места.....
147
2
 
50
 
! Отговори
dmx преди 8 месеца
Никога повече мутри. Трябва достойни хора, опълченци да се съберат... и просто да ги избият. Това е единственото решение. Тогава ще станем народ.
146
0
 
32
 
! Отговори
Мачупикчу преди 8 месеца
А глупаците дето пазят на паркинга са най-жалки.Ама няма начин,глада е по-страшен и от тока.
145
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До AZ
"Чалгаджийски отрепки. Големия баровец яде в мизерния макдоналдс. Смешници."
---
Ама, за акъла на една нашенска мутра да ядеш в "Макдоналдс" е върха.
Мутрата (в своите очи) е VIP, щом го виждат там. :):)
144
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Черният мерцедес май ми е познат много от някъде и знам кой го кара но трябва пак да се ориентирам по номерата да не е този за който си мисля който вилнее из добричкият савемекс
143
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
няма политическа воля за борба с престъпността - това е повече от очевидно, ако има спокойствие сред хората- те ще тръгнат за се борят за социалните си права , за по-големи заплати , срещу политическата олигархия ... сега е по-лесно за упраляващите - всеки се бои за кожата си защото мутрите са като глутници чакали - въоръжени , със скъпи коли , разхождат питбули , имат много пари - тази прослойка се създаде от управляващите , защото им е необходима