Ердоган: Братя, обърнете своите долари и евра в турски лири!

Турският президент цели да подсили валутата на страната
Обновена: 26 май 2018 17:33 | 26 май 2018 17:20,
281
Ердоган: Братя, обърнете своите долари и евра в турски лири!
Снимка: Reuters, архив

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова гражданите на Турция да конвертират своите спестявания от долари и евро в турски лири, съобщава Reuters, предаде "Фокус".

Ердоган цели да подсили валутата на страната, която е загубила към 20 процента от стойността си срещу американския долар през тази година.

"Моите братя, които имате долари или евра под вашите възглавници, отидете и конвертирайте парите си в лири. Ще осуетим тази игра заедно", заяви Ердоган по време на митинг в източния град Ерзурум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
4
 
19
 
! Отговори
Митев преди 5 години
Това ми звучи като познатото: " Братя, не купувайте"
183
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо ще ги направят бедни като църковни мишки..... После като им остане по един милиард лири и все още могат да си купят с тях по една мастика......тогава вче ще излезнат на площадите...... :)
182
4
 
9
 
! Отговори
@206 преди 5 години
Бог е създател на света и се пише с главна буква.
181
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То ми звучи като призива на един български премиер в опит да спре инфлацията 1990-та година ''За бога братя , не купувайте'' - Димитър Попов
180
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тренда не може да бъде спрян, вълната помита всичко.....едва ли има ***, които искат да се разделят с възглавниците си
179
8
 
27
 
! Отговори
некадърен народ преди 5 години
Западът ги издигна ,но сега когато западът се оттегля от турция заради глупавата политика на Ердоган ,Турция отново ще стане това което беше преди , мизерна нация с много зам / инфлация ! Ердоган прекалено много повярва в кадърността на турската нация и си въобрази ,че дори и без помощта на запада турският народ ще благоденства ! Тази фалшива вяра в кадърността на турският народ накара Ердоган да започне да не си мери приказките срещу западните страни ! Ердоган просто надцени възможностите на т
178
2
 
27
 
! Отговори
@ преди 5 години
Не става ефенди, на този етап икономиката на Турция е пазарна, с призиви или административни актове няма да спреш падането на лирата.Не почивам в Турция и не мога да се възползвам то изгодни условия, но да пожелаем най-доброто на турския народ. Служебно съм бил няколко пъти в Истанбул - много добро отношение към мен като българин.Има една приказка "когато съседа ти е добре, и ти си добре".
177
1
 
31
 
! Отговори
Handel преди 5 години
До ТУРЧИН 186: Найвисокия доход на човек в Турция е 14000 $ и е започнал да спада. А иначе като цяло турците са действително гостоприемни вкл към българите. Ако в Истанбул някой търчин се държи лошо с българин, има голям шанс той да е български турчин (който има защо да мрази ***). НО - това беше преди Ердоган да започне да си вярва че е станал султан. Ислямизъм и дружелюбие към не-мюсулмани не вървят заедно. Както и ислямизъм и икономика - тя вече започна да се срива, заден ход няма.
176
4
 
30
 
! Отговори
мир а не перчене преди 5 години
Стига сме се делили. Вижте малките деца, те си играят помежду си без да се делят по нещо си. Но като пораснат стават като нас, задръстени. Турците много са ни мъчели и избивали несправедливо. За това генетично единствено с тях на Балканите не можем да се приемем. Но и те неспират да се перчат, което е типично за тях. Но от противопоставяне никой не печели. Нека с разум да се помирим. А децата ни да живеят безпроблемно.Всеки турчин е добре приет в България, ако не против нея.
175
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Медията ви преживява от кражби на Статии от други сайтове
174
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз като не разбирам слагам само минуси тука на коментарите , друго не мога , щото ако само бях малко по-умен щях да погледна какво има в гугъл като Информация..........хахаха
173
3
 
4
 
! Отговори
11% Турци в България преди 5 години
За 2007 Статистиката в Укипедия на немски показва 796 664 тоест 11% Турци в България https://de.wikipedia.org/wiki/Liste_turkischer_Bevolkerungsanteile_nach_Staat
172
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе, никой не обичал Америка. Затова ли от цял сват се бутат да емигрират там? Никой не обича смрадливи руснаци, жертва на бояришник или нечистоплътни турци. Америка и Европа са цивилизация бе сeляни пр***сти и бивши ТКЗС-ри. Ще продържите да тънете в калта до откат защото сте т***пи като *** и защото ваши идоли са Бай Тодар недоучилия овчар, Гошо Тарабата или П***ткин.
171
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не обича Америка, но всички обичат парите и.
170
10
 
5
 
! Отговори
1000 г. в Европа преди 5 години
Ердоган каза в Сараево за 6 000 000 Османските турци които живеят 1000 г. в Европа са същите тези Османски турци дошли някога от Анатолия , да не забравяме че в тази цифра влизат и Българските турци , Статистика графика в Укипедия но на немски (Къде живеят Турци в Европа)
169
4
 
24
 
! Отговори
Карапичо преди 5 години
Нема начин с рогата напред и краварите да не те опаткат. Те това си им е занаят... Но този корумпиран , самозабравил се мустак си го заслужи. Язък, за нас, че от стабилен съсед може да си докараме икономическа развалина...
168
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обръщайте в рубли, там е истината !
167
3
 
6
 
! Отговори
Не понасям пуйки преди 5 години
До Айше 188Ето чети, какво ви чака вас пюскюлите https://flagman.bg/article/105021 АМИН
166
4
 
22
 
! Отговори
Не понасям пуйки преди 5 години
До Айше 188Ето го и поредното потвърждение на нещо подобно на човек, но не съвсем. Ей пингвин неук Ататюрк се опита да ви направи на хора, ама явно не му се получи. На вас ви трябват не милиони, а милиарди години, за да станете такива. Путин и ер нам си кой никога няма да владеят Европа. Пуйкистан ще изчезне от лицето на земята и това го е пророкувал не някой друг, а самия Муста. А това за исляма просто го забрави никога няма да стане.
165
1
 
13
 
! Отговори
ллл преди 5 години
Луд! Напълно откачен!!!