Eрдоган предупреждава: САЩ може да изгубят силен партньор

Турция няма да се поддаде на натиск, категоричен е той
29 юли 2018 07:30, Красимир Ангелов
219
Eрдоган предупреждава: САЩ може да изгубят силен партньор
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че страната му няма да се поддаде на натиск, след като американският му колега Доналд Тръмп заплаши Анкара със санкции, ако не освободи американския пастор Андрю Брънсън, предаде Ройтерс.

Още по темата
САЩ може да изгубят силен и искрен партньор, ако не променят поведението си, каза Ердоган, цитиран от БТА.

Андрю Брънсън, който тази седмица беше поставен под домашен арест, след като прекара 21 месеца в турски затвор, е работил в Турция повече от 20 години. Той беше обвинен в подкрепа на организацията, която според Анкара стои зад неуспелия военен преврат през 2016 г., и на Кюрдската работническа партия (ПКК).

Ако бъде признат за виновен пасторът, който отрича обвиненията, може да бъде осъден на 35 години затвор.

Турция ще прибегне до международен арбитраж, ако САЩ блокират продажбата на изтребители F-35 на Анкара, предупреди още Ердоган.

Турският президент обяви още, че през септември ще свика среща на върха с Русия, Германия и Франция, посветена на Сирия, предаде ТАСС.

На 7 септември в Истанбул ще се състои среща на върха между Русия, Германия, Франция и Турция, за да видим какво можем да направим по сирийския проблем, каза Ердоган, цитиран от телевизия "Си Ен Ен тюрк".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
13
 
2
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
И много ми е чудно какво ще ги прави Турция тези Ф 35 , къде и за какво ще ги използва ?! За нападения в Сирия са й достатъчни дори и Ф 16 с които в момента разполага ! Кого ще напада с тези Ф 35 или от кого ще се защитава с Ф 35 ?! Не стига ,че турският народ мизерува , лирата всеки ден се обезценява , а Ердоган ще обере и последния грош от джоба на данъкоплатеца за да купи Ф 35 ! И той изперкал като колегата си Путин ,който смучи кръвта на руснаците и харчи пари за излишни военни учения и пр
64
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган ще купи изтребителите F 35, но *** кога ще види F 35 изобщо???
63
2
 
16
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Ердоган бил изнудвач, бил нахален, бил незнам какъв си.....този човек допусна ужасни грешки, изразяващи се в допускането Турция да участва във войната в Сирия на страната на САЩ, арабските монархии, Франция, Великобритания, Израел... Но, в конкретната ситуация Ердоган е прав! Значи американцияте въоръжават кюрдите, което може да доведе до смеъртта на хиляди турски войници. И това американско действие не е нагло!???
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияФ-35 не са най-модерните в света. Най-модерния е Ф-22 който е забранен за износ от конгреса.
61
6
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До АнонименТи сигурен ли си, че си в Германия? Къде в Германия в автосервизите предлатат турски части вместо оригинални? ....................Много си назад с информацията ! Навсякъде има магазини за авточасти в които се продават както турски ,така и немски ,японски ,китайски и прочие авточасти ,ремъци ,гуми и др. ! Аз щом имам мерцедес не съм длъжен да ми сменят ангренажния ремък непременно в сервиза на мерцедес , мога да го сменя при всеки майстор ,който ми предлага различни варианти !
60
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция е съпроизодителка на самолетите Ф 35 и ако американците се излъжат и блокират продажбата им Турция се кани да се оттегли от проекта и да даде на арбитражен съд Америка за неустойки и да почне преговори с руснаците и китайците за закупуване на техни военни самолети
59
11
 
3
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До cazzo duroНяма да купува руски мигове. Все пак Турция произвежда Ф-16 които и сега са по-добри от всяко руско желязо............................Ф 16 са отживелица и не са конкурентни при бойни действие ! Ф 35 са най-модерните в света ! Щом Турция бе принудена да купи С 400 значи ще бъде принудена и да купи руски Миг-ове ! САЩ не продават опасни оръжия на несигурни държави !
58
0
 
7
 
! Отговори
Нико преди 5 години
Тука един дето ни праща привети от германия дали знае къде е поне на картата ?
57
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от Германия"Аз когато отида да ми ремонтират колата и като ми предложат например някои турски гуми или ремъци , отказвам и искам да ми се сложат оригинални немски ! "Ти сигурен ли си, че си в Германия? Къде в Германия в автосервизите предлатат турски части вместо оригинални? Всяка марка си има сервиз и частите са от съответната марка. Или живееш в някое гето. Защо не попиташ съседите в коя държава живеете, може да не си в Германия, да не си в Албания?
56
9
 
4
 
! Отговори
cazzo duro преди 5 години
До привет от ГерманияНяма да купува руски мигове. Все пак Турция произвежда Ф-16 които и сега са по-добри от всяко руско желязо.
55
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРИКС новата икономическа организация с БВП над 20 трилиона долара канят Турция да членува там а Тръмп хич не може да си позволи най влиятелната мюсюлманска държава която е военен гигант и с участието си може да наклони везните в дадена посока да я изтърват но с действията си американците с подкрепата си на кюрдите нещата вървят натам
54
1
 
3
 
! Отговори
Нико преди 5 години
Работи се по втора турска пролет но времето ще покаже за разлика от арабската турците са коренно различни от арабите а и метаните им към русия и иран не са в полза на запада но времето ще покаже
53
10
 
3
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До cazzo duroЕрдоган ще види Ф-35 през крив макарон ако продължава така................................Като не му бачка мозъка ще е принуден дори да купува руски Миг-ове !
52
6
 
3
 
! Отговори
cazzo duro преди 5 години
Ердоган ще види Ф-35 през крив макарон ако продължава така.
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ и европейскита държава започват вече да се усещат, че са станали консуматори на немски стоки а техните икономики и проузводство изостават. Тази тенденция ще се промени и това ще стане много скоро. А тогава немскат икономика ще рухне, защото няма друга алтернатира, Германия не може да съществува в този вид само с вътрешни пазари.
50
10
 
2
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До АнонименОт опит мога да ти кажа ,че в Германия само турците купуват турски резервни части когато ремонтират автомобилите си ! Аз когато отида да ми ремонтират колата и като ми предложат например някои турски гуми или ремъци , отказвам и искам да ми се сложат оригинални немски ! Немците процедират по същия начин !
49
15
 
2
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До АнонименТурция изнася стока и й плащат в евро и долари , ама важно е какво изнася и колко й се плаща ?! Турция е предимно аграрна страна! Изнася домати и краставици ,но цената я определяме ние от западна Европа! Когато Турция успешно започне да си пласира автомобилите Тофаш и пералните Беко в западна Европа ,тогава ела и ми се обади! Дори аз социално слабия не се унижавам да купя турска перална Беко ,която струва едва 300 евро ! Сметни колко домати трябва да изнесе за да купи самолет Ф 35
48
3
 
9
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ООН,ЕС,НАТО И САЩ ОСТАВИХА ЕРДОГАН ДА СИ РАЗИГРАВА КОНЯ КАКТО СИ ИСКА, ТАКА ЧЕ ДОТУК ТОИ СИ ПОСТИГНА ЦЕЛИТЕ. ФАКТА ЧЕ ЕРДОГАН НЕ ПОЗВОЛЯВА ВЪНШНА НАМЕСА В ТУРЦИЯ И НА САЩ НЕЩО НЕ ИМ ХАРЕСВА СИ Е ПРОБЛЕМ НА САЩ.САЩ РЕШАВА ТАКИВА ПРОБЛЕМИ ИЛИ С ВОЙНИ ИЛИ С ФИНАНСОВИ КРИЗИ ИЛИ КАТО СЪЗДАВА ПОЛИТИЧЕСКИ КРИЗИ. ЗА БЪЛГАРИЯ Е ИЗГОДНО ТУРЦИЯ ДА Е СТАБИЛНА ДЪРЖАВА ИНАЧЕ ТОКУ ВИЖ МАЛЪК МИГРАНТСКИ ПОТОК РЕШИЛ ДА МИНЕ ОТ ТУК - ДА НЕ СИ ПОМИСЛИТЕ ЧЕ ОГРАДАТА НА ДАЛАВЕРИ СИМЕНОВ ЩЕ ГИ СПРЕ
47
13
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До Анонимен Турция изнася стока и й плащат в евро и долари , ама важно е какво изнася и колко й се плаща ?! Турция е предимно аграрна страна! Изнася домати и краставици ,но цената я определяме ние от западна Европа! Когато Турция успешно започне да си пласира автомобилите Тофаш и пералните Беко в западна Европа ,тогава ела и ми се обади! Дори аз социално слабия не се унижавам да купя турска перална Беко ,която струва една 300 евро ! Сметни колок домати трябва да изнесе за да купи самолет Ф 35
46
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия няма дълго да е икономически толкова силна, колкото се твърди. Германия печели половината от брутния си вътрешен продукт чрез износ. Германското благосъстояние зависи също от готовността на някои страни да купуват германски продукти. Германия всъщност е обезпокоително слаба. Ако страните от източна Европа които се присъединиха към ЕС развият собствена икономика и престанат да внасят това ще бъде смъртоносен удар върху немската икономика.