Предприемач: Високи доходи - когато започнем да работим!

"При всеки опит за непопулярни промени, хората недоволстват"
10 авг 2018 22:50, Екип на Bulgaria On Air
238
Предприемач: Високи доходи - когато започнем да работим!
Кадър: Bulgaria ON AIR

Според социалния министър Бисер Петков договарянето на минималните осигурителни доходи може да отпадне от догодина и да бъде заменено от минимални заплати по браншове. Предприемачът Красимир Дачев смята, че това е реалистично само ако има пари. По думите му обаче у нас не се изкарват достатъчно. Бизнесменът беше категоричен, че държавата трябва да разпределя парите на правилните места.

"Нашата работа е малко - справедливо да разпределяме. Има едно несправедливо равенство, всички бягат от справедливото неравенство", каза Красимир Дачев в студиото на "Денят ON AIR".

Той констатира, че това се случва благодарение на липсата на целенасоченост и линия на дългосрочна държавна политика.

"Ние само приказваме. По-високи доходи, когато започнем да работим. Дотогава само ще си говорят политически разговори", категоричен беше Дачев пред Bulgaria ON AIR.

Предприемачът коментира още, че на България ѝ е нужен по-голям брутен вътрешен продукт, за да има повече пари в икономиката, тоест трудът на хората да произвежда повече, за да има съответно и по-големи доходи. Дачев обаче наблегна и на това, че при всеки опит за промени, които не са популярни у нас, хората започват да недоволстват, въпреки че подобни реформи са необходими.

"Ние искаме да минем от социализъм към капитализъм, но всички да са сити и щастливи. Не става", категоричен е Красимир Дачев.

Той коментира също и темата с многото университети у нас, които обаче не произвеждат кадрите, необходими за бизнеса.

Именно заради това и самият Дачев обясни пред Bulgaria ON AIR, че ще внася работна ръка, защото не може да намери квалифицирани заварчици у нас, за които предлага по 2000-3000 лева заплата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
47
 
! Отговори
До 62 преди 5 години
Стига рИва ве Гьон!!! Даваш пари ти, иззедник, кой знае колко хора мъчиш кат кучета на синджир, иначе пари давал. Ще ви дойде и на вад коледата, освинените бг бизнесмени и меринджей....не се притеснявай.
57
30
 
5
 
! Отговори
Работодател преди 5 години
Не стига че ви давам пари само да се почесвате на работното място, *** усти като крокодили отворили, пфу
56
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРАВ Е, ВИСОКИ ДОХОДИ ЩЕ ИМА КОГАТО ТАКИВА КАТО НЕГО ПОЧНАТ ДА РАБОТЯТ, А НЕ ДА ЧАКАТ САМО НА РАБОТНИЦИТЕ.
55
1
 
44
 
! Отговори
Истината преди 5 години
И тоя си е повервал, че е големата работа! Набеден капиталист, налапал се е като дърта въшка с кръв и сега се топорчи на чело! И той чака някой да му подсигури готови кадри да му бачкат за без пари, за да има за ролс ройси, бугатита и екскурзии из космоса! Един от тия иззедници не съм чувал да направи някакво дарение солидно, я на някое сиропиталище, я на университет, я на бездомници...няма само искат да лапат, пък и нагли все с претенции бря бря бря. Добре са ги трепали такива такива!
54
4
 
19
 
! Отговори
До "бизнесмен&q преди 5 години
По колко стотинки на коментар ти плащат от централата на ГЕРБ?
53
35
 
6
 
! Отговори
Бизнесмен преди 5 години
Ами като са ви ниски заплатите защо работите бе? Ами напуснете и ходоте да работите за други които ви плащат високи заплати, много ви здраве, прав и път. Сега е демокрация, никой не ви задължава да работите на ниски заплати, взимайте си шапката и айде чупката.
52
2
 
51
 
! Отговори
Вал преди 5 години
Доходите ще се вдигнат когато престанете да крадете,когато свършат далаверите и правосъдната система заработи,когато има ДЪРЖАВА. А от такива като тоя "бизнесмен"България остана без българи.
51
1
 
41
 
! Отговори
Почваме преди 5 години
Да работим, веднага щом почнете да плащате. Дотогава работим за други. Демокрация пичове, никой не ви е длъжен.
50
2
 
13
 
! Отговори
Дуро преди 5 години
ЗА ТЕЗИ,КОИТО ЩЕ СЕ ПЕНСИОНИРАТ ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ 8 ГОДИНИ,ОТ 2019 -РАБОТА ДО 70 ГОДИНИ,ТОЗИ МИНИСТЪР ДАЛИ ГО ЗНАЕ?
49
5
 
18
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Предлагам да основем Българска Комунистическа Партия по почина на Китайската Комунистическа Партия, да я изберем на власт както в Китай, да въведем социализъм както в Китай и след 20 години ще видим резултата.
48
6
 
1
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Предлагам да се състави списък от мерки на държавата за подпомагане на бизнеса и производството.
47
2
 
6
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Предлагам държавта да подомогне фирмите с тайните на технологиите и вътрешните процеси на водещи външни фирми и българския бизнес подпомогнат от държават са тези тайни да измести тези фирми от пазара, да им смъкне печалбите и да вдигне своите печалби и да ни плаща по високи заплати.
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата да измисли механизъм да подпомогне производството. От там влизат реалните пари от вън и се вдига БВП. Да спомогне на фирмите с информация за външни фирми. Да им облекчи ако трябва кредитите или нещо. Китай 20 гпдини подпомага производството и днес виждаме резултата. Неможе фирмите да циклят сами и да искате доходи. Всички е вързано.
45
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя само като му видиш физиономията ти става ясно що за селски капацитет е как ще конкурираш изкуствения интелект, технологиите и роботиката ИТ да стават овчари гледайте овчарите да не грабнат гегите, че да ви подкарат по магистралите.
44
6
 
29
 
! Отговори
до 47 преди 5 години
При бай Тошо имаше уважение към обикновения трудов човек, беше на почит. Днес има пазар на труда и работникът е стока, а работодателят се стреми към печалба, работникът получава толкова колкото да може да работи и да реализира печалбата, нито стотинка повече, може печалбата да е милиони, ако има голяма безработица ще му се плаща на минималната и обратното. Това което го разправя този "бизнесмен" е "мижи да те лажем". Заплатата се определя на първо място от пазара на труда, и после как работим.
43
3
 
7
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Предлагам да изконкурираме световните пазари - продукцията и пазарите на Германия, Англия, Франция, Китай, САЩ и да им отнемем часто от техния дял, да им паднат печалбите и да дойат при нас ние да парвим печалби, а те да стоят и да гледат!
42
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех, къде е бай ви Тошо, да ви каже от трибуната на мавзолея едно Да живее трудолюбивия български народ !
41
2
 
34
 
! Отговори
Житената питка преди 5 години
Дачев, сит на гладен не вярва, спомни си го, като се срещнеш с Шарлопов.
40
5
 
2
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Предлагам да произвеждаме и да продаваме продукцията на Запад и в България. В България да спрем да внасяме западни стоки и западните работници които ги произвеждат да бъдат уволнени, печалбите а паднат а Запада да стои и да гледа. На запад стоките които внасяме да изместят западните стоки (щото те си имат всичко, не можем нещо ново да предложим) и западните работници да бъдат уволнени, печалбите да паднат а Западът пак да стои и да гледа.
39
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Български бизнес - нямаИли се конкурираш на световните пазари, или мреш или спиш върху паричките си и се жалваш на Бойко.