16 души платиха за нехайството на цялата държава!

Експерти са подавали сигнали, че пътят край Своге е опасен
95

16 души платиха за нехайството на цялата държава, коментира Диана Русинова от Института за пътна безопасност в студиото на Bulgaria ON AIR след адската катастрофа край Своге, която погуби 16 души и рани тежко десетки.
Още по темата

Вчера от Института за пътна безопасност обявиха, че са подавали многократно сигнали за това, че пътят при Своге е много опасен. Диана Русинова подчерта, че той е осеян е с множество паднали камъни, които са запушили канавките, а покритието на асфалта е нарушено.

Правят ѝ впечатление също множеството огъвания на предпазната мрежа над мантинелата на пътя, както и растителността, която по думите ѝ създава риск от пътнотранспортни произшествия.

"Ремонтът на този път е завършен на 27 декември 2016 г. Стойността на ремонта е 22,957 млн. евро", отбеляза Русинова, цитирайки официална информация от АПИ.

"Виждаше се спирачен път, което означава, че спирачките са работели", посочи тя и добави, че сега трябва да се изследват настилката, уменията на шофьора и техническата изправност на автобуса.

"Общината не е в състояние да осигури обезопасителни мерки, защото не е собственик на пътя. Собственик е Агенция "Пътна инфраструктура", подчерта експертът по транспорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
12
 
! Отговори
Ооо не не преди 5 години
Не са само 16, всички плащаме за глупос та на скачащите по площадите. Застраховки, токове, газове, липса на бъдеще - това всички го плащаме ежедневно. Разликата е, че някои про митаци го бъркат с развитие.
67
11
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
... Айде пак Държавата... ХахахаааНа *** все некой му Пречи...ксто на дрът у'' '' '. козината.*** те си мислят, че държавата това е нещо абстрактно! Държавата това сме всички ние. За това има избори и ние гласуваме кой да ръководи тази държава, защото не е възможно и удачно (а е и скъпо) да се правят референдуми за всяко управленско решение. Не ходят да гласуват, после крякат като скопени йopдеци!
66
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а какво стана с делото срещу Лазаров бившият шеф на АПИ..а Свинетка...
65
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основните хвалби на Борисов са пътищата. Оказа, че са толкова калпави, та веднага, след като се `усвоят` парите, пак трябва да се правят.Хем пътищата им скапани, хем горките невинни някой друг им е виновен.
64
3
 
5
 
! Отговори
lYl преди 5 години
Ей комунисти и демократи дето съсипахте страната да ви е, заради вашия егоизъм страдат всички.....
63
2
 
30
 
! Отговори
Ал Пачаври преди 5 години
Не съм инженер,но 22млн.ми се виждат страшно много за 2-3км.второкласен път. По реално е 2-3 милиона.Това са парите за половин година на 2500човека в нашето предприятие.
62
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не бъде намесен ГЕРБ в случая тогава КОЙ е виновен. сигурно Орешарски. Нали техни фирми са поддържали пътя? Щом се каже някаква истина се започва вой до небето, че били червени. Луди ли сте, какви сте. Има ли поне една магистрала, дето след като я направиха да не почва ремонта след месец?
61
14
 
4
 
! Отговори
Хахах, ааааа. преди 5 години
... Айде пак Държавата... ХахахаааНа *** все некой му Пречи...ксто на дрът у'' '' '. козината.
60
6
 
27
 
! Отговори
ДО байфиданя преди 5 години
По пътя има много дефекти. За това говори факта, че са подавани много сигнали. И накрая герберските фирми така му направили ремонта, че сигналите за лошия път не спрели.. Ама какво им пука. За тях хората нищо не значат. Важното е да лапат и да са на власт.
59
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-опасното нещо на пътя са водачите. На перфектен ремонтиран прав път без дупки този шофьор е метнал хората в дерето. Червените *** обаче няма как да не намесят ГЕРБ, търсят под вола теле. Ясно какво ще намерят там отдолу! Смучете го!
58
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Изнервенвсичко може да се случи, но смисъла на предпазните съоръжения по пътищата е да се минимизират жертвите, разбираш ли колко е парадоксална ситуацията, предполага се че ако на един участък е разрешено движението с 40 на превозни средства до 10 тона, мантинелите би трябвало минимум да задържат превозното средство
57
5
 
6
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Какъвто и да е пътят, ако шофьора беше карал със СЪОБРАЗЕНА скорост, едва ли щеше да се стигне то този изход. Щом има видим спирачен път, това е! Може пътя да не е бил добър, ама шофьора не вижда ли, че не е всичко в ред. И тогава би трябвало да кара с двойно тройно увеличено внимание и да намали скоростта!
56
5
 
3
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 52 червен анонимник. И ти си се изпразнил тъппо ей така, без да знаеш каква е причината за трагедията, без да знаеш дали има дефекти по пътя, без да знаеш кой правил ремонта. Аман от "разбирсчи" и олигоффрени-плювачи.
55
4
 
7
 
! Отговори
Didi преди 5 години
Чудя се дали не може да се асфалтира път до луната за 22 милиона евро? Как смятате?
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то даже пътя след ремонта стана по зле, там специално надолу в дерето имаше дървета, които бяха изсечени и дерето остана оголено, ако дърветата си седяха сигурно щяха да задържат автобуса
53
14
 
8
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
И как реши тази коза, че държавата е виновна? Ами ако на шофьора просто му е прилошало или е карал бързо в пороя, това вина на държавата ли е?
52
3
 
15
 
! Отговори
Mi6osp преди 5 години
Когато в строителството се краде много ,резултатите са катастрофи и жертви. Повече кражби, повече жертви.
51
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех как оплюха този участък дето кой знае колко лентички са му ***. Сривате престижа на човека-слънце така. Целия държавен апарат прави магистрали, а то се оказва, че и магистралите не ги бива.
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
докато в закона съществува формулировката несъобразена скорост, ще е така, АПИ нема да носи отговорност никога, ще минат ще турат едно ограничение 40 и това е, ще си измият ръцете
49
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От тези 23 милиона, ГЕРБ са откраднали поне 22,5 милиона, а с останалите 500 хиляди са имитирали ремонт. Резултатът от ремонта на ГЕРБ е 16 загинали и 18 ранени.