16 души платиха за нехайството на цялата държава!

Експерти са подавали сигнали, че пътят край Своге е опасен
95

16 души платиха за нехайството на цялата държава, коментира Диана Русинова от Института за пътна безопасност в студиото на Bulgaria ON AIR след адската катастрофа край Своге, която погуби 16 души и рани тежко десетки.
Още по темата

Вчера от Института за пътна безопасност обявиха, че са подавали многократно сигнали за това, че пътят при Своге е много опасен. Диана Русинова подчерта, че той е осеян е с множество паднали камъни, които са запушили канавките, а покритието на асфалта е нарушено.

Правят ѝ впечатление също множеството огъвания на предпазната мрежа над мантинелата на пътя, както и растителността, която по думите ѝ създава риск от пътнотранспортни произшествия.

"Ремонтът на този път е завършен на 27 декември 2016 г. Стойността на ремонта е 22,957 млн. евро", отбеляза Русинова, цитирайки официална информация от АПИ.

"Виждаше се спирачен път, което означава, че спирачките са работели", посочи тя и добави, че сега трябва да се изследват настилката, уменията на шофьора и техническата изправност на автобуса.

"Общината не е в състояние да осигури обезопасителни мерки, защото не е собственик на пътя. Собственик е Агенция "Пътна инфраструктура", подчерта експертът по транспорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
21
 
! Отговори
sdsd преди 5 години
Мантинелите и пътя ли са от лош материал или пенсионерите били лош материал.Извинете, но аз не мога да се отъждествя с подобни министри. Хората избягаха в чужбина, селата се обезлюдиха. Българина изгуби духа си!В Драгалевци и Бояна всяка вечер гърмят фойерверки и празнуват с откраднатите пари.Национализация и прогонване на изедниците !
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
щом трябва да е Корнелия, ще е Корнелия. Волята е на Небето,Кое е това небе, твоето или моето?Щото моето друго казва.Корнелия има проект за нови мантинели? Ще подмени ли тези, дето били от китайска ламарина? В цялата държава, всички мантинели? (Те всъчност са българско производство ако не знаеш)
46
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали инфраструрата е супер и питищата ни са супер..............?Поредната лъжа на управляващите...............крата не само от асфалт. ами си играят с живота на хората!!
45
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има си виновна точно определена герберска институция, която както обикновено не си е свършила работата. А и като започнат да я вършат знае се с какво качество го правят. За да има повече за крадене. Справка - магистралите.
44
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 23 милиона толкоз. Да не искате правилен наклон, че и шахти, че и хубав асфалт? Пт 23млн ако матвриалите и труда са били 3, пак ще е добре.
43
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да са НПО но показват факти, които иначе не биха станали известни на масата хора. Коментиращите дошу също потвърждават, че има проблеми с този път. Иначе както при починалата родилка в Сливен виновни няма да има, но всеки извън 80-те процента ще си сглоби картинката в главата.
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато руски бандити като Ториното печелят десетки милиони от държавни поръчки, така ще е. Заради малко спестени пари от насипи, канавки, даване на наклон , стават тия инфекции. А той си пише Найсе стотин кубика транспортирана земна мас.
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо държавата трябва да слуша експертите от НПО-та на престъпника Прокoпиeв.
40
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пътувам често по тоя път и наистина е много опасен, много от завоите са с обратен наклон и му правиха ремонт и нито изправиха завоите, нито страничните им наклони, да не говорим за асфалта, такъв асфалт се слага по булевардите на градовете, това не е асфалт, който трябва да се полага по подобни пътища, за качеството на мантинелата мисля е излишно да коментирам, снимките са достатъчно показателни, огънала се е като станьол
39
11
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
АБС-ът е най-голямата глупост в автомобила. АБС увеличава драстично спирачния път. Работата на АБС е да не се получи поднасяне, но го прави с цената на накъсване на спирачното усилие, респ. удължаване на спирачния път. И това става точно, когато той и без това е голям, заради лошо сцепление. Лично мое мнение, може и да не съм прав.
38
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За пътя отговаря АПИ, която е под контрола на правителството на ГЕРБ. Очевидно има проблем с този път. На това място често стават катастрофи, но според герберастите, виновни са шофьорите.
37
5
 
21
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До месараА ти, какво искаш, вечно да те управлява Цървула от Банкя? В Космоса има Кръговрат, мойто момче и щом трябва да е Корнелия, ще е Корнелия. Волята е на Небето, не е твойта сляпа воля. Поживяхме при вашата сляпа воля и видяхме до какво води.
36
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като гледам как се е огънала мантинелата, си задвам въпроса някой въобще в тая държава тества ли здравината на мантинелите , очевидно НЕ
35
6
 
6
 
! Отговори
Омуртаг преди 5 години
БСП ПОБЕДА! БСП ГАРАНТИРА НАМАЛЯВАНЕ НА СТРАШНИТЕ КАТАСТРОФИ И СТАБИЛОЗИРАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА! БСП И КОРНЕЛИЯ С НОМЕР ЕДНО!
34
2
 
2
 
! Отговори
olar преди 5 години
bg medii vodiat opasna jestoka antichoveshka cyber voina srestu bg darjava i bg narod v polza na chujdi darjavi...
33
11
 
6
 
! Отговори
месара преди 5 години
до гробокопач : и кой ше дойде, другарката "истина" нинова, дето ти обещава светли бъднини, и плаче за пред камерата за козичките на баба дора? стига си сънувал!
32
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Накратко пак това което си го знаем, бандита от банкя е усвоил 20 милиона евро, а са направили ремонт за 2, чиста работа евалата
31
14
 
14
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Пак държавата виновна! Не казвам че институциите са направили достатъчно. Казвам само че могат да се изброят хиляда причини - дъждът, пътната настилка, държавата, папата... само дето при същите условия преди него са минали стотици други без проблем, а тоя шофьор като е заспал или се е разсеял е УБИЛ 16 души!
30
4
 
4
 
! Отговори
Изваден с форцепс преди 5 години
България уби автобус!
29
6
 
20
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До как не ви омръзнаНА МЕН ЯКО МИ ДОДЕЯ ОТР БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ И ПАПЛАЧТА ОКОЛО НЕГО! ОСТАВКА, ОСТАВКА, ОСТАВКА...!