Асфалт с варовик... "Пи Ес Ай" – лабораторията, която провери себе си!?

Договорът за ремонта на пътя край Своге има странни клаузи
30 авг 2018 09:15,
97

Коя е лабораторията, изследвала асфалтовата смес, положена на смъртоносното трасе?

По информация на Bulgaria ON AIR става дума за "Пи Ес Ай", част от "Трейс Груп Холд".

Договорът за рехабилитацията и реконструкцията на пътя София - Своге дава възможност на строителя сам да направи изледване на асфалта по трасето и да предостави данните на АПИ.

Още по темата

Точно така е направил през 2014 година "Трейс Своге".

Къде обаче е направено въпросното изследване?

До 2012 година начело на борда на директорите е Николай Михайлов, а от 2013 до 2016, именно в периода, когато е изследван асфалтът на това място е синът му Галин. Той обаче отрича името му да е замесено в казуса.

Според сайта на "Пи Ес Ай" те разполагат с лаборатория, която прави изпитания на различни видове материал и изготвя рецепти за различни видове смеси, сред тях и асфалтови. А данните на разследването за момента сочат, че в асфалтовата смес, използвана на смъртоносния участък, има забранен материал – варовик.

В самата лаборатория обясняват, че е нормално в асфалтовите смеси да има варовик, а количестата и съставите зависят от това дали има тежко движение или не.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
11
 
52
 
! Отговори
Ела.. преди 5 години
Боко ние тука на улицата построихме нужник. Още 3 кочини. Нямаме лента ,ела режи. Даваме комисион както си е по ваште правила. Една *** за теб. Ама комшията вика,че си лоша поличба..я прасето няма да наддава я ще падне нужника. Но все пак.склонен съм да рискувам. А и фотоапарати имаме и ще качим снимките. Чакаме! Подпис- електокЛат
68
2
 
74
 
! Отговори
... преди 5 години
Магистрала Тракия е същата, лентичките се рязаха, сега слагат значи 70-90км, а качеството на 0. всички са министри, председатели, дУпЕтати и т.н трябва да им се конфискува цялото имущество и да си лежат едни 50 годининки, като през това време да строят 2ро и 3то класни пътища, да се научат как се прави
67
1
 
63
 
! Отговори
Истина преди 5 години
като всяка друга мафия в България, големите си правят по 20-30-40 фирмички и си одобряват всичко, плащат на правителствата да си затварят очите. трябва да се изкорени всичко и да се смени строя в който живеем за да има промяна.
66
3
 
68
 
! Отговори
Знаци преди 5 години
Аман от *** ло умия. На знака пишело 40!! Ами наслагайте знаци 20 и готово. Що да се ремонтира? Наложи ли се ремонт хоп с 10 км по ниско.Ако може някой нека каже колко ленти е нарязал вожда?Сега ще поспре,не е толкова престижно.И дали не знае на коя фирма и защо са наляли милиард??( 30 % за..партията) ехаа.Като вземат 1/3 от парите ми да полежат и 1/3 от срока.
65
4
 
67
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
На бас , че шофьора ще излезе виновен, а фирмата Трейс не....
64
0
 
72
 
! Отговори
Абе... преди 5 години
Докато такива като собствениците на трейс Труп не ги видим с лопата да копаят за 20 лв на ден няма вяра в държавността.Вземал оял се и много покрай него..айде сега запори и да по връща награбеното.Стига наши ваши,интереси избори.Не всичко е избори,всъщност странно 90 % тук са против тези които управляват.Кой и как ги е избрал? Строг образов. ценз за избирателите,най после да избират само тези които допринасят.Стига шведски избраници.Стиска ли ви??
63
0
 
91
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корупция на всички нива в държавата!Трейс на съд и да плаща. Трябва да има и хора в затвора, включително от АПИ. Оставки без затвор, ще бъде замитане на случая! Борисов дойде на власт с обещание да бори корупцията, но за близо 8 години на власт ГЕРБ стана част от схемата и основен ползвател на благата от нея! А колко ли хиляди други са загубили живота си побпричина некачествена инфраструктура!? БСП да не критикуват, те са същите!
62
0
 
78
 
! Отговори
Гъдьо преди 5 години
Баща му- проф.Н.Михайлов твърди,че той- сина му Галин бил управител на изпитвателната лаборатория,а сина...отрича...Бах ти нещастниците...Не милионери,а милиардери.....По- рано имахме батко и братко,а сега...татко и синко....Аре Баце ..кво се туткате,отнемайки лиценза на любимата формичка Трейс още днес,срок- до 16.00 часа...Аре батка не се туткате Всички видяхме какво ОГЛЕДАЛО е настилката на завоя убиец..Арееееее
61
0
 
67
 
! Отговори
Agenta преди 5 години
Галинчо, Галинчо мамино детенце цъфнаха ти налъмите. Нормално е с връзки можеш да се издигнеш, но акъл не можеш да получиш.
60
5
 
60
 
! Отговори
И СЕГА преди 5 години
СТРОИТЕЛЯ НА МАГИСТРАЛКИ БОКО И НЕГОВАТА ДЯСНА РЪКА ЛИЛЯНКА УБАВАТА ,ТРЯБВА ДА СА В ЗАТВОРА...НО..ЦАЦАРОВ СПИ ДЪЛБОК ЗИМЕН СЪН..ИЛИ ПЪК ИМ Е ОПЪНАЛ ЧЪДЪРЧЕ--ДАЛАВЕРКИ,ДАЛАВЕРКИ ЗА СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЕВРО..ЯКО ГРАБЕНЕ ПАДА ОТ ПЪТИЩАТА...ОСТАВКА УБИЕЦО,ОСТАВКА..ЗА ТЕБ Е БОРИСОВ,ЗА ТЕБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
59
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама защо се правите на ощипани? Та всички големи пътни компании си имат собствени лаборатории и собствени асфалтови бази! Държавата знае много добре, защото тя лицензира лабораториите! Сега ли го откриха? Просто никъде не са сложили изискване изследването да става в независима лаборатория! Всеки се прави че не вижда, че няма никакъв реален контрол. Да не говорим пък за т.нар. строителен надзор, който трябва да прави точно това, но повечето изобщо не ходят на обекта, а само "оправят" документите
58
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 17 жертви - по един осъден за всяка!!!Има достатъчно виновни, а може да са и повече от жертвите!
57
5
 
73
 
! Отговори
ТИКВО ОСТАВКА преди 5 години
българо УБИЕЦО. Кога ряза лентата се целуваше с шефовете на ТРЕЙС. Аз направих, Аз построих, Аз дадох.... Сега е време да кажеш: АЗ ПОЕМАМ ОТГОВОРНОСТ, а да не ни пробутваш разни малки бушони
56
4
 
55
 
! Отговори
БЕЗ МИЛОСТ преди 5 години
за всички КАЛИНКИ, зетьове и дружки на ТИКВАТА. А него в отделна килия.
55
2
 
43
 
! Отговори
НАШИ ХОРА преди 5 години
в смисъл на ГЕРБ
54
4
 
60
 
! Отговори
реалист преди 5 години
ОСТАВКИ, СЪД И ЗАТВОР НА ВСИЧКИ ОТ МИНИСТЪР - ПРЕДСЕДАТЕЛ ДО ПОСЛЕДНИЯ ПРОЕКТАНТ. ИНАЧЕ НЯМА ОПРАВИЯ.
53
1
 
34
 
! Отговори
до 54 преди 5 години
Аман от пилоти. точно на теб трябва да ти се отнеме книжката
52
6
 
49
 
! Отговори
ГЕРБ илиГЕРБ преди 5 години
ГЕРБ ИЛИ ГЕРБ СЕ САМОРАЗСЛЕДВАТ ...СМЕХХХХХПОРАДИ ТОТАЛНА АБДИКАЦИЯ НА ПОЛИЦИЯ И КАТ .....СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МИНИСТЕРСТВО НА ТРАНСПОРТА САМИ НЕ СПАЗВАТ МАРКИРОВКАТА НА ФАНДЪКОВА ПРЕД МИНИСТЕРСТВО НА ТРАНСПОРТА СМЕХХХХ
51
2
 
42
 
! Отговори
До Емил преди 5 години
Всяка акредитирана/сертифицирана лаборатория може да дава становище и носи отговорност за него. В смисъл дали съдържанието и техн. х-ки на изследвания материал, продукт и т.н. отговарят или не на някакъв приет стандарт. Дали изследванията и заключението ще се приемат от някакъв контролен орган, надзорна фирма и/или възложител е друга бира. Обективността изисква последните да ползват външна акредитирана лаборатория за потвърждение/опровергаване на резултатите, но по ред причини не се прави
50
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от шофьори, които карат "с максимално разрешената скорост" в най-лявата лента!Карайте си в средна лента, моля!Не е нужно ВИЕ да определяте кой с колко километра в час да кара.