Асфалт с варовик... "Пи Ес Ай" – лабораторията, която провери себе си!?

Договорът за ремонта на пътя край Своге има странни клаузи
30 авг 2018 09:15,
97

Коя е лабораторията, изследвала асфалтовата смес, положена на смъртоносното трасе?

По информация на Bulgaria ON AIR става дума за "Пи Ес Ай", част от "Трейс Груп Холд".

Договорът за рехабилитацията и реконструкцията на пътя София - Своге дава възможност на строителя сам да направи изледване на асфалта по трасето и да предостави данните на АПИ.

Още по темата

Точно така е направил през 2014 година "Трейс Своге".

Къде обаче е направено въпросното изследване?

До 2012 година начело на борда на директорите е Николай Михайлов, а от 2013 до 2016, именно в периода, когато е изследван асфалтът на това място е синът му Галин. Той обаче отрича името му да е замесено в казуса.

Според сайта на "Пи Ес Ай" те разполагат с лаборатория, която прави изпитания на различни видове материал и изготвя рецепти за различни видове смеси, сред тях и асфалтови. А данните на разследването за момента сочат, че в асфалтовата смес, използвана на смъртоносния участък, има забранен материал – варовик.

В самата лаборатория обясняват, че е нормално в асфалтовите смеси да има варовик, а количестата и съставите зависят от това дали има тежко движение или не.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Академикът Антон Дончев и той се трейснал на масата да ***.
28
0
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А някой сети ли се да провери и другите обекти, изпълнени от Трейс?
27
1
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"какво са гледали тези от приемателната комисия."Е как какво - печените пра сенца по случай рязането на лентичките.
26
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ханс, да, ама тоя 60 годишния е много по-кадърен от тебе! Сигурен съм, че ако се наложи, ще ти напука манерката, ще оправи жена ти, и ще свърши и друга мъжка работа, за която ти си мекичък.
25
8
 
42
 
! Отговори
преди 5 години
До АнонименТе и от СССР се пробваха, но.......сега няма византийци, няма турска империя, а и СССР потъна в небитието, така , че споко! Има ни повече от 14 века, с тоа име и този език и няма да ни загасят лампата, колкото и плювачи да се въдят
24
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
някои сети ли се да чопне едно парче асфалт, преди трейс да ремонтират пътя, пардон заметат следните
23
63
 
39
 
! Отговори
Ханс преди 5 години
60 годишен кара технически неизправен таралясник с превишена скорост докото сваля наборки, а на изчаткалите комунето хасфалта им виновен....
22
7
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навремето Бойчев и Кулеков се чудеха накрая на тая държава, кой ще угаси лампите? Вече се знае! Последните ще са герб! Те ще турят точката на тая държава. Преди това се пробваха византиици, после турци, после и други, но най-кадърни излязоха герб! Аферим!
21
0
 
136
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
Плащаш на строителна фирма за бетон Б20, те ти слагат от евтиния Б15. Разликата си я слагат в джоба. Обяснението: "Няма да ти падне къщата, споко!"Плащаш на авто-монтьор 200 лв труд + 100 лв. за оригинална част, той ти слага менте част за 30 лв., щото ти от коли не разбираш, а трябва човека да прави пари.Плащаш на чиновника от данъците ти, за да работи от 9 до 17ч., онзи ходи когато си иска на работа, а няма кой да го накаже и контролира.Ей туй е държавата. Всичко е изгнило, пошло и фалшиво.
20
7
 
80
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Пътищата строени преди 89г ще надживеят герб и ЕС. А строените след 2007 не могат да изкарат мандата на строителя си. Въпросните нещастни хорица съм сигурен че имат сериозен принос за 3 пъти борисов на власт.... *** народ слаба или никаква държава. Нима някой е очаквал други видими резултати от човек от сик, с досие за кражба на коли, с мвр обазование?!?! Нима някой си е представя нашия ББ да има нещо общо с Орбан, юрист с три деца!?!?
19
5
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РЕМОНТА Е ПРИЕТ ОКОНЧАТЕЛНО ОТ АПИ 2016-ТА ГОДИНА СЛЕД АКТ 16!НОМЕРА С ОРЕШАРСКИ НЯМА ДА МИНЕ! АКО ИЗОБЩО Е ПРИЕТ ПЪТЯ ПРИ ОРЕШАРСКИ 2014-ТА , ЧЕ ТОЙ САМО ПОЛОВИНАТА ГОДИНА Е УПРАВЛЯВАЛ !
18
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9"Е хубаво де, ама в стандартите за асфалт (имаше ги и в сайта на АПИ), се допуска употребата на варовик. Министъра да не се изказва неподготвен." Ако това е вярно то е заложено през целия преход от 89-та до сега да бъдат избивани невинни братя и сестри! Европата още по сляпа нали трябва да не се развиваме, а де се върнем към праисторията да се чудим как огън да запалим!Номер 9 ако още си ти това е страшно!
17
3
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Асфалта бил за градинки, мантинелата от тенекия за курник.... А кинтите окрадени! Айде сега се изправете, започнете да скачате и да викате: Кой не скача е червен! Умрелите - Бог да ги прОсти! Важното е да сте политкоректни! Нали така?
16
1
 
91
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
To всичко е такова в тая държава - лаборатории проверяват себе си, полицаи сами си разкриват чадъри, кметове слагат техни хора на апетитни позиции, контролиращи агенции правят фиктивни проверки. Всичко е ала-бала. Просто сега покрай тоя случай ще се разлаят кучетата за малко, шофьорът ще го отнесе и от утре - кой откъде е. Промяна няма да има.
15
4
 
59
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Лилянчето не се знае чии чаршафи мачка. Когато Баце посрещаше Макрон и жена му в Евксиноград, Лилянчето никъде не я споменаха в репортажите, само по телевизията се видя как притичва да стисне ръка на Бриджит и да я кани към вратата като домакиня.
14
7
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРИЕМАТЕЛНАТА КОМИСИЯ НА АПИ Е МАРИОНЕТКА НА ШЕФА НА АПИ! АКО НЕ СЛУШАТ ГИ СМЕНЯ! А ШЕФА НА АПИ Е МАРИОНЕТКА НА БУДА!!ГЛАВНОТО ЗЛО В БЪЛГАРИЯ СИ ИМА ИМЕ И ТО Е БОРИСОВ! МНОГОКРАТНО СЪСИПАЛ ФИНАНСОВО БЪЛГАРИЯ ОТЩЕ ОТ ИДВАНЕТО СИ НА ВЛАСТ РАЗОРЕНИ СМЕ ВЕЧЕ А ТОЙ ЗАВАРИ ТОГАВА 7 МИЛИАРДА ГОТОВИ ПАРИ РЕЗЕРВ КОИТО ПРОФУКА ОЩЕ ПЪРВИЯ МАНДАТ И ВЗЕ 4 МИЛИАРДА ВЪНШНИ ЗАЕМИ НОВИ ДА ЛЪЖЕ, ЧЕ Е ОСТАВИЛ НЕЩО!ВМЕКТО БУДА ДА Е В ЗАТВОРА ИЛИ ГРОБИЩАТА ТОЙ НИ Е ПРЕМИЕР ОТНОВО НЕ СМЕ НАРОД!
13
3
 
55
 
! Отговори
???? преди 5 години
И тези асфалтови магнати съществуват преди ГЕРБ... ама така и не разбрахте, че всички са . "наши"! Е едни са винаги "по-наши".
12
0
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОК, няма проблеми ще се самопроверяваме, тогава оставете и шофьорът да отчете тахографа, да си провери книжката и да си провери съдържанието на алкохол и опиати. Или ако не той самия, дайте на брат му.
11
26
 
45
 
! Отговори
???? преди 5 години
Що пишете ГЕРБ това, ГЕРБ онова?! Или искате да заблудите хората, че при БСП, ДПС, АТАКИ и т.н. ще е по-различно?! Стига сте се(ги) делели на сини и червени! Да се делим на можещи и неможещи, та можещите да правят нещата, а другите да се научат, ако могат! п.с. Нали си знаете в какви фирми работите с каква организация, качество, персонал... що се плюете по нарочения, а на собствения си "шеф" мълчите като п....ки?!
10
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без да ги оправдавам все си мисля, че който и да беше щеше поне да се опита да направи същите шмекерии. Въпроса е първо: къде е бил надзора за изпълнението на проекта и дали не дай си боже в проекта са заложили такъв вид асфалт и второ: какво са гледали тези от приемателната комисия.