Асфалт с варовик... "Пи Ес Ай" – лабораторията, която провери себе си!?

Договорът за ремонта на пътя край Своге има странни клаузи
30 авг 2018 09:15,
97

Коя е лабораторията, изследвала асфалтовата смес, положена на смъртоносното трасе?

По информация на Bulgaria ON AIR става дума за "Пи Ес Ай", част от "Трейс Груп Холд".

Договорът за рехабилитацията и реконструкцията на пътя София - Своге дава възможност на строителя сам да направи изледване на асфалта по трасето и да предостави данните на АПИ.

Още по темата

Точно така е направил през 2014 година "Трейс Своге".

Къде обаче е направено въпросното изследване?

До 2012 година начело на борда на директорите е Николай Михайлов, а от 2013 до 2016, именно в периода, когато е изследван асфалтът на това място е синът му Галин. Той обаче отрича името му да е замесено в казуса.

Според сайта на "Пи Ес Ай" те разполагат с лаборатория, която прави изпитания на различни видове материал и изготвя рецепти за различни видове смеси, сред тях и асфалтови. А данните на разследването за момента сочат, че в асфалтовата смес, използвана на смъртоносния участък, има забранен материал – варовик.

В самата лаборатория обясняват, че е нормално в асфалтовите смеси да има варовик, а количестата и съставите зависят от това дали има тежко движение или не.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
37
 
! Отговори
Най здравият асвалт преди 5 години
Слагайте бетон , гипс , трошен камък бъркайте с бъркалката , налейте сместа в пекалника до 1000с и после по време на нагрятата течна смес се движиш и лееш сместа долу. Валяка минава с ц200 хубаво да залепи асвалта и неговите гадости вътре. И после чакаш всичко да изстине и стегне и евала имаш най здравият асвалт. И то ясно че няма да има дупки от заметресение защото асвалта е направен от нано технология.
88
1
 
43
 
! Отговори
Читател преди 5 години
Та последно.Забранен ли е варовикат или не?По закон е забранен,а според Trace-разрешен.
87
2
 
37
 
! Отговори
До Емил преди 5 години
Становището може и да е експертно и пак да се базира на и да излиза с резултатите от лабораторията. Доста от онлайн заявките за лабораторни изследвания имат активно поле за отметка срещу тази услуга...В едно си прав, преди време лабораторните анализи имаха и заключение, сега се дават само резултати, често и без референти стойности съгласно тоя и ония стандарт. Ако си от бранша, резултатите са повече от достатъчни, ако нищо не ти говорят или ти трябва официален документ, тогава си за становище
86
5
 
37
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
Асфалмът е свързващия компонент в асфалтобетона. Асфалта е емулсия от битум и каменно брашно. Нормално е при производството му да са се използвали седиментни скали в които се съдържа варовик. Има и природен асфалт получен при специфични геологически процеси.
85
10
 
42
 
! Отговори
С.В. преди 5 години
Абе мухльовци,дали сте толкова критични когато вие се усерете на ващто си хамалско ниво. Кое правителство досега от 89/г. е ? направило нещо и не е крало. Никой не могъл досега да ни затрие. Нямаме нужда от никой. Ние самите се справяме отлично с това. Борисов е един българин също като всички. Щото ако някой от селенфурите които пишат тук щяха да са други ли? Долната природа е типична за българите,така че ние сами ще се затрием. И колкото по бързо,толкова по добре за човечеството.
84
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най е важно в ШЕНГЕН сега!
83
1
 
40
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Бойко да уволни социалния министър, той е винонен,за катастрофата!!!Или спортния министър,други виновни няма,а може да обвини другарката Нинова че е размекнала асфалта щото е яздила кон в Своге докато агитира комуназите!Ах ха ха Приемете ГЕРБ В ШЕНГЕН, МОЛЯ ЧЕ САМО АСФАЛТ ТРИ МАНДАТА
82
4
 
42
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Три мандата реже ленти Бойко а народа ,слага черни траурни ленти ,след на Бойко асфалтения бизнес!Къде е Павлова ?
81
0
 
45
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Разследването ще установи: Всичко е изпълнено съгласно договорите, ЗУТ и стандартите. Единствено виновен остава шофьорът.
80
0
 
64
 
! Отговори
Данчо Н. преди 5 години
Писах го преди два дни ,сега пак. В България има отлични специалисти по асфалт, на световно ниво но те нямат думата... не са партийно обвързани. Вижте, нашите пътища след 90 година масово се правят от ***, дори и смолата е много малко а като няма лепило те се развалят още на третия месец. Вижте ги как сивеят,още на втората седмица...и вижте тези в Европа. Черни са,защо? Смолата е колкото трябва, и натрошения чакъл е от най твърда скала. Мафията ви убива!
79
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гушнали са много кинти ... забавили са се с 1 година и държавата вместо неустойки да търси, им е платила допълнително пари. Обръчофирмена история на ГЕРБ
78
3
 
47
 
! Отговори
Цвък преди 5 години
Премиера иска Шенген
77
3
 
53
 
! Отговори
Пазвантина преди 5 години
Три мандата строи ГЕРБ на Бойко,ама кво строи не знам!
76
7
 
49
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Виентките са много евтини,трябва от ГЕРБ да ги вдигнат на 2000лв.за кола и 7000лв за камион и автобус!Тогава ще се оправят нещата,данък МПС също трябва до стане над 2500лв.за автомобил, също трябва и литър бензин да е над 15лв.за да може да има от акциз и да остават достатъчно пари бат Бойко да строи магистрале!
75
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мафиотска история
74
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 20 години да се беше научил поне как се пише инженер
73
4
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В самата лаборатория обясняват, че е нормално в асфалтовите смеси да има варовик.==Ако беше онова недоносеното соц. време тази лаборатория отдавна щеше да бъде закрита а псевдо лаборантите щяха да търкат наровете в затвора поне 20 години след този инцидент и загинали 17 4овека. 20 години съм бил Инжинер по строителство на магистрали и пътища и ако бях слагал варовик в сместа щяха да ме обесят на първия стълб. Тази нова рецепта ли е измислена от жендъри. Докъде я докарахте бе селя-ндури умни.
72
4
 
43
 
! Отговори
Бойко преди 5 години
Полицията е виновна. Не знам защо, но полицията е виновна.
71
1
 
41
 
! Отговори
Емил преди 5 години
До 55 Разликата между Лаборатория и Орган за контрол е че Органът за контрол може да дава становище. Не знам как по-точно да го обясня още веднъж?
70
2
 
37
 
! Отговори
Дърт преди 5 години
До /73/ Ела......и обещай да кръстиш шо парите на него и на другите видни управляващи.. лилянка.. цецко...