Даряват кръв, продават дрехите си - учители в САЩ на прага на бедността

Списание "Time" публикува покъртителни истории за ниските заплати в системата
Обновена: 16 сеп 2018 19:49 | 16 сеп 2018 19:28,
301

В навечерието на първия учебен ден у нас - списание "Time" публикува покъртителни истории на учители, които живеят на прага на бедността заради ниските си заплати.

Да даряваш кръв и да продаваш дрехите си - понякога това плаща сметката за електричество или месечната вноска за колатa, но се оказва, че не е дългосрочно решение на проблема, разказва Bulgaria ON AIR.

Все повече преподаватели в системата казват, че не получават адекватно заплащане за работата, която вършат.

Следват протести. Учители от шест щата изразиха недоволството си от размера на заплатите.

Назряват и още. И всичко това на фона на взети мерки, които са в ущърб на съсловието.

Тази година законодатели от щата Колорадо гласуваха да повишат годините, на които се пенсионират учителите и да намалят облагите им.

Според данни на Националния център по образователна статистика, годишната заплата на учител в държавно училище сега е близо 59 хил. долара - сума, която варира в различните щати, но недостатъчна за високите стандарти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди години, тук в България, едни псевдо-синдикалисти от КТ "Подкрепа" уж пращаха българи да работят като учители в САЩ.Но големи лъжци се оказаха от КТ "Подкрепа" и другаря Тренчев................колко хора бяха излагани само!!!
228
4
 
8
 
! Отговори
Имигранта-Англия преди 5 години
Експириънс,бенефитс...Живея с Англичанин,смея да твърдя,че за жалост Българите се опитваме да бъдем по-Англичани от тях самите.Големи Англичани станахте всички,м.алоумници.Познавам хора които говорят езика дори по-добре от Англичаните.НИКОГА НЕ СМЕСВАТ ДУМИпълни г.лупаци сте
227
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** гледам и ти се съмняваш..
226
3
 
3
 
! Отговори
Абе така е! преди 5 години
Ама този Херман Хесе е след Маркс - и Карл,може би щото е от Мойсеевите хора ми се струва по - акъллия - макар че кой го знае и Херман какъв е - то и Адолф,и Владимир Илич...
225
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обожавах играта на стъклени перли. Туй като по-млад де. Ся си поправям терасата.
224
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А и аз съм повече диалектик, отколкото материалист.:-)
223
4
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха - до 249 преди 5 години
ами завършен марксист си - щом се съмняваш - Маркс има максима - Съмнявай се във всичко! И паметник в Анлия има - винаги с цветя! Едно уточнение - марксист и комунист са две различни села - да не се бъркат...
222
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм шейсетина годишен и си спомням ясно, че някъде около 85-87 в Работническо дело имаше статия, че англииския миньор загубил сутрешния си бифтек. От статията се разбираше, че бифтека е с размер на стелка за обувка 48 номер и е дебел 2.5 дюма. Направих серьозно търсене и открих, че дебелината е 6-7 см. Това го ядял в 09:00 иначе закусвал и обядвал и вечерял.По туй време, а и после кайма в магазините се продаваше по 125 гр опаковки, с косми, ша прощавате.Та аз още от тогаз меобзеедносъмнение
221
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 247А в БГ умиргаш без много емоций и състрадание. Е малко силно казано де! :)))))))Чакането също така зависи и от спешността на даден случай но е така, чака се.
220
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 222За данъцитеДанъците и таксите са федерални, щатски и градски.Аз съм в Монреал и при мен лекарите, работят в Канада малко по-малко от 6 месеца, а другите ги работят в щатите, че там данъците са по-ниски.А цифрите и в Канада са сходни, само здравните ни застраховки са никакви. Качеството на здравеопазването е високо,но сервиза е никакъв.Можеш да чакаш 8-10 часа в държавна болница за преглед.
219
8
 
8
 
! Отговори
Де преди 5 години
1. Times - fake news или много драматизирани и преувеличени новини.2. Няма бедни учители. Тия хора получават доста добри бенефитс.3. Човек трябва да знае и 2 и 200. Ако те могат - техен проблем.4. Данъците на са толкова отчайващи, както ги описвате, знам защото плащам.5. Здравна застраховка е застраховка но и доста работи покрива. Само хора, които не са свикнали да плащат за здравеопазване се оплакват.
218
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що за глупости пишете Ами ако в САЩ учителите са на прага на бедността. ,то не зная къде са България ...В САЩ ,където и да е ,в който и да е щат заплатите варират от 35-38000 минамално на година ,без експириансДо средно 45-50000 на годинаАко това ви е прага на бедносттаБраво България ,но надалиПросто ,кой ви дава право да пишете глупостиТова е някога по времето на комунизма,как на запад се самоизяждали а при нас всичко беше цъфналоНо пък всеки искаше да е при бедните капиталисти
217
2
 
3
 
! Отговори
До 241 преди 5 години
А СССР ни помогна , защото сме били с Хитлер и те ни обичат.Смешно е как се гърчат русофилите , виждайки безславния си край.9
216
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 238Недосегаем по устав но на скрито манипулиран. Това което пишеш е вярно но не всичко е на повърхността.
215
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До (-_-) 237Как да не си грамотен щом си българин. Има ли незнаещи в България - няма. Това е страната на най знаещите и можещите. Ще попремрежим очи за купените дипломи но пак знаем и можем. За това сме прасковите на Европа. За това тътрим дарадонката и я мислим за бонбон. :))))))))
214
0
 
0
 
! Отговори
До 235 преди 5 години
От депутатите нищо не зависи и това не е случайно.Те имат власт , само при велико народно събрание , защото сега КС може да отмени всяко тяхно решение .В днешна България , най-силния и могъщ пост е на главния прокурор.Неговия имонитет е недосегаем и само той не отговаря пред депутатите.Но сме били парламентарна република ама на Доган.
213
2
 
3
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Някак не проумявам как тоя сошъл секюрити ще покрие каквото и да било, не дай си боже на човек, който десет години работи в страната.. Абе, достатъчно съм грамотен да разбера нещата. Успех на твоя роднина с пластмасовите отливки и не дей много да преувеличаваш. Нещата не са толкова розови там в гората на орегон ли беше или Колорадо.. Лека нощ!
212
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 234Аман от заблуждаващи и ало апаши! Само за това стават повечето българи, за това си гният в мир у кереча.
211
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 233То от тях почва и като прибавим кроманьонската ни простотия - сварени сме. А може би малко греша като не взимам под внимание избора на великия ни народ и следствието - депутатите.
210
2
 
5
 
! Отговори
До 229 преди 5 години
Трифид? Не, брато - книги, Интернет, познати.. А, и между другото съм живял в САЩ около 15-тина бригади като време.Успех с първия милион ;) с тая инфлация ще трябва да е милиард:)Аман от заблудени люде..