Даряват кръв, продават дрехите си - учители в САЩ на прага на бедността

Списание "Time" публикува покъртителни истории за ниските заплати в системата
Обновена: 16 сеп 2018 19:49 | 16 сеп 2018 19:28,
301

В навечерието на първия учебен ден у нас - списание "Time" публикува покъртителни истории на учители, които живеят на прага на бедността заради ниските си заплати.

Да даряваш кръв и да продаваш дрехите си - понякога това плаща сметката за електричество или месечната вноска за колатa, но се оказва, че не е дългосрочно решение на проблема, разказва Bulgaria ON AIR.

Все повече преподаватели в системата казват, че не получават адекватно заплащане за работата, която вършат.

Следват протести. Учители от шест щата изразиха недоволството си от размера на заплатите.

Назряват и още. И всичко това на фона на взети мерки, които са в ущърб на съсловието.

Тази година законодатели от щата Колорадо гласуваха да повишат годините, на които се пенсионират учителите и да намалят облагите им.

Според данни на Националния център по образователна статистика, годишната заплата на учител в държавно училище сега е близо 59 хил. долара - сума, която варира в различните щати, но недостатъчна за високите стандарти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
1
 
1
 
! Отговори
R.I.P EMINEM 2018 преди 5 години
Не вярвам... пак лъжи на демократите...
188
2
 
3
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Точно за това става въпрос.. Къртиш някакви фекални работи за без пари според техния стандарт, само и само да скъташ пари за половин читава нова кола и после.. Какво?
187
1
 
1
 
! Отговори
Подочул преди 5 години
Поостанах нелегално, отидох като на бригада, записах един смотан колеж там от "comunity"' за удължаване на визата, понеже за женитба и тогава не беше евтино 10 000 долара беше женитбата. Сега чух че под 50 000 не се навивали вече... и така.... Бях заминал с кредит и банка 5000 лева назад и там имах 80 долара в джоба за мен тогава бяха страшно много пари самото заминаване, но никога не съм съжалявал. Понеже ни махнаха казармата, за мен си беше една мини казарма там. Спях по 4 часа на денонощие
186
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хм...Парите не са важни га ги имаш.
185
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПодочулТова е бригада бил си цяла година.. Бригада е за 4 месеца
184
2
 
3
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Пари, пари и пак пари.. Абе, хора вие не схващате ли, че парите са важни, ама има далеч по-важни неща? Що се лъжете да ходите по тия бригади да ви експлоатират на минимум уейдж, само и само да видите една по-богата страна? На практика в която и да е читава държава да работите, дори и нискоквалифициран труд, пак ще изкарате пари..
183
0
 
1
 
! Отговори
Подочул преди 5 години
Пич, ако си от тия платените *** тук се чудя защо въобще ти отговарям. Казах ти как беше при мен. Работих боклукчия на едното място в комуналните услуги си намерих работа съвсем случайно, вечерна работа на на един паркинг метях и дигах една бариера. Блъскал съм по 80 часа седмично в продължение почти 7 месеца. След това си купих за 600 долара една трошка и разкарвах пица. Лятото на 2007-а година останах на една работа, та и пообиколих няколко щата. Това ми остана като спестени пари.
182
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
59 хл годишно, значи $4,916.66 месечно.С тази сума в която и точка на планетата да си, е, може да не си богат, но не страдаш.
181
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Подочул Прибрабрил се с накой черен американец уягата.. 25000 долара си ги видел през кривия макарон..
180
0
 
4
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Само не разбрах как като дариш нещо било то и кръв получаваш пари? А, че американската образователна система (държавната) е една от най-пропадналите в световен мащаб - това трябва да е ясно на всички!
179
1
 
2
 
! Отговори
Подочул преди 5 години
За мен си беше ценен опит и добри спестени пари, заминах 2006 поостанах 1 година и се прибрах края на-2007-а година спестих 25 000$ и видях мн различни хора, тогава в България се работеше за по 300 лева, Родителите ми бяха с доходи двамата общо 700-800 лева месечно, а сме две деца. Радвам се за теб, че си почнал в ИТ сферата, понеже само там има такова възнаграждание, но не може всички да сме програмисти. И все пак и там стартова заплата 2200 лева, не биха дали на всеки, че дори и в София...
178
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Подочул Само *** ходят на бригада в САЩ.. Аз започнах работа в 2-ри курс в ТУ как да ходя на бригада като първата ми заплата ми бе 2200лв. Имаше един Бабалюга ходи на Бригада в САЩ донесе един лаптоп Asus геймърски , аз си го купих същия без да ходя на бригада
177
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто вие не вярвате на хората, щото съдите по себе си.
176
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименMcGill - този университет в Канада бе бабалюга.. И този университет никога не е бил в топ 10.. Виж топ-100.. една нула си изял.. Българи в топ-10 има единици и ние ги знаем бе бабалюга.
175
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направих търсене за Бабалюга след като ти отговорих.Ако беше преди нямаше да го сторя.
174
0
 
4
 
! Отговори
Подочул преди 5 години
Докато работих на бригада В САЩ се запознах с един даскал начален Ерин, пича живееше в Деуауер имаше малка, изплатена къща ( самотен баща) с 2 дъщерички, Взимаше тогава към 40 000 годишно, лятото има подобно на тука по 2 месеца ваканция и работеше като спасител първа помощ в един комплекс... Не съм го чул да се оплаква, говорили сме си каза, че за нормален живот му стигат... Нямаше кредити и караше кола на 10 години близо едно Чероки. Страхотен добър човек.
173
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
McGillСя може да е в топ15:-)
172
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Бабалюга кой този топ-10 универнисет , ако е топ-10 кажи му името ние ги знаем.. Май, май и в топ-1000 го няма на сина ти университета..
171
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за да разберат по-добре моите мили сънародници, статията ще отбележа нещо.Тук има един Закон: не можеш да оставиш дете под 12 години само.Та началните учители, като стачкуват родителят с по-малка заплата си остава в къщи. Всички хора не са никак доволни.И тези с държавна и общинска работа, като цяло са добре платени. Щото данъците се планират според нуждите.Аз съм от тия дето плаща данъци и такси. И се боря за максимални такива.А най-ценно е свободното време.
170
1
 
2
 
! Отговори
Питър преди 5 години
До Анонимен 190Да, де. Да се оправят.... През фара ми е за най-великата демокрация