На косъм от конфликт? Руски изтребители облетели белгийска фрегата

Капитанът: Наредих да не се прави нищо, за да не почне война
Обновена: 25 ное 2018 23:10 | 25 ное 2018 23:05,
203
На косъм от конфликт? Руски изтребители облетели белгийска фрегата
Ново напрежение по море Русия-Украйна днес. Снимка: Ройтерс

За инцидент между натовска фрегата и руски изтребители в Балтийско море съобщават белгийските медии.

В четвъртък сутрин двойка руски Су-24 с въоръжение прелетели ниско няколко пъти над белгийска фрегата, която водела патрулна мисия в Балтийско море.

Още по темата
Фрегатата "Годетия" в момента е флагмански кораб на северната миноочистваща флотилия на НАТО, която се състои от шест съда от Германия, Холандия, Норвегия, Литва и Латвия. Групата е част от силите за готовност на НАТО и патрулира в Балтийско море.

"Това е ясна демонстрация от страна на руснаците: вижте какво можем, вижте какво смеем", е цитиран да казва капитанът на "Годетия" Петер Рамбоер.

Според снимки, разпространени от белгийските военни, руските машини са били въоръжени с ракети от типа въздух-земя, които могат да се използват и в морето. Те прелетели над командния кораб три пъти на ниска височина.

Капитанът Рамбоер наредил на останалите кораби да не предпремат никакви действия, за да избегне ескалация на напрежението.

"Не исках аз да съм човекът, причинил Трета световна война поради грешна преценка", казва капитанът пред телевизия VRT.

За инцидента се разбра по време на посещение на новия белгийски министър на отбраната Сандер Лоонес на борда на фрегатата.

Според белгийската телевизия въоръжението на борда на руските изтребители са ракети Kh-25s, които имат обсег на действие от 10 до 40 км. Самата "Годетия" не е оборудвана да отблъсква атаки от въздуха, и може да служи само като команден и логистичен кораб.

Списание "Ле Виф" съобщава още, че случката с руските изтребители е станала само ден, след като руска подводница е изплувала в непосредствена близост до фрегатата.

"Годетия" и останалите 5 кораба подновиха мисията си в Балтийско море през октомври. До момента руското Министерство на отбраната и НАТО не са коментирали случилото се. "Годетия" има 90-членен екипаж, съобщава белгийският ежедневник “Де стандард”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
2
 
! Отговори
baihui преди 5 години
Тези "номера" са ги правили и краварите над наши бойни кораби преди 50 г. в пристанището на Александрия, Египет.
135
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро ще дойде края на фашисткия режим на олигарха-алкохолик-шоколадов бос Потрошенко!!
134
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде, по-бързо купувайте самолетите, че утре може да стане някой конфликт. Ние сме без самолети. Слава на Русия, че ни остави военни заводи, че да имаме леко стрелково оръжие, картечници, снаряди, РПГ, минохвъргачки, системи Град. От сегашните получихме няколко безполезни дрона.
133
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснака кой го брой за човек правиш го на груз 200 и толкос гей хобита от кремъл ще помънка малко и ще отиде да се държи за рачичка с Ердо
132
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Су 24 е толкова истребител колкото лада нива комбайна Един месершмит 109 от войните стига да ги опуца и двете щайги
131
0
 
4
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Те и американците имат и още го имат бойния опит от Афганистан
130
5
 
2
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 140 Руснаците и в Авганистан имаха "боен " опит , амо не им се получи.
129
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз командвах щях да ги сваля и двата таралясника и обеся пилотите .Да го видим джуджи как ще мънка като махната мисирка
128
2
 
7
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ПОМИСЛЕТЕ СИ САМО :- --ФЛАМАНДЦИТЕ ИЛИ ВАЛОНЦИТЕ ЩЕ" ВОЮВАТ" С РУСИЯ ЗА НАТО И ЕС !?!? БЕЛГИЯ В БАЛТИКА ...ТОВА Е " НОВОТО ВРЕМЕ " !!! И ФИНЛАНДИЯ Е "ПОБЕДИЛА " РУСИЯ СЛЕД ДАРЕНАТА И СВОБОДА И НЕЗАВИСИМОСТ ПО ВРЕМЕ НА РЕВОЛЮЦИЯТА ,НО В ПОЛЗА НА ВЕРМАХТА !!!
127
4
 
5
 
! Отговори
АзГ преди 5 години
Дано да няма война, но докато натовците се организират и мобилизират джендърите си, Руската ЕДИННА Армия ще създаде ФАКТИ. Много от натовските страни нямат нито логистика, нито тил, само малка част от командния състав разбира заповедите на английски. Говоря за конвенциален конфликт, без използване на стомно оръжие, но дано и такъв да се случва в тази разиденена Европа.
126
3
 
12
 
! Отговори
АзГ преди 5 години
Че какво си мислят НАТВците стехните провокации спрямо РФ, да я сплашат ли ?Много ми става смешно като чета за пълчещи се и джавкащи като пудели белгийци, латвийци, литовци, холандци, норвежци...Е, Франция като ядрена сила е по-друго нещо, ама тя си мълчи.
125
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като Русия влезе в Сирия,войната се обърна.Пък вие викайте че, Русия била слаба.Те и немците така разправяха 1941г! Помнете че, ако стане конфликт (недай боже) калените руски *** ще спукат от бой разглезените европейчета.Руснаците имат и голям боен опит (Чечня) и не ги страх да ***! Не се занасяйте с Русия защото, там всички си строшиха главите!
124
1
 
10
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Белгия през ВСВ е превзета за 2 дни!
123
0
 
1
 
! Отговори
джо преди 5 години
До журналюб. Като не знаеш за нещо по добре не пиши. Иначе всичко става като махленска седянка. Този казал нещо за сестра ти, другия пък видял и т.н. Пък ти върви доказвай ,че нямаш сестра. Не искан да обидя никого , но когато дадено събитие не е подкрепено от факти може и да е фантазия.Наскоро имаше репортаж , че летци са наблюдавали странни обекти в небето. Но казаха от кой полет, до кое летище летят, къде е станала срещата и т.н. Коректно ,точно ето това е новина.
122
8
 
6
 
! Отговори
Блядките вече Го преди 5 години
Ядоха в Сирия неумитНо още искат, северните джендъриЩе си го получат!
121
9
 
8
 
! Отговори
Nnn преди 5 години
Само така,Вова.Бий англосаксония по главата, да те уважават.Пример- ген. Вазов.А белгийските ***-лекичко behind.
120
2
 
3
 
! Отговори
Журналистолюб преди 5 години
До джоДали се сещаш, че на журналистите такава информация не се дава, тъй като тя е собственост на НАТО. Руснаците също не дават информация за маршрута на корабите и самолетите си. Най-малкото от съображения за сигурност. Хайде, мисли малко преди да обвиняваш. А, ако пък си в понеделнишко настроение, пиши си, щом ти помага
119
4
 
21
 
! Отговори
джо преди 5 години
За съжаление, вместо конкретни данни , "журналистите" пак са го ударили на лирика. Освен, че "инцидента" е станал в Балтийско море, което е доста голямо. Къде са патрулирали корабите? До кои брегове? В кои териториални води? и Т.Н. Това май не е от значение. Защото ако е близко до руски територии е нещо обичайно, т.е. стопанина им казва ,че си е в къщи. Ако е в неутрални води , то това е разузнаване просто едните и другите са се разгледали Ако са териториални води на НАТОВСКА държава ,нарушение
118
5
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
нато зорлем търси конфликти и напрежение като искат учения да вървят вокеана защо се завират все покраи русия
117
16
 
5
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
До НеАнонименВ грешка си,другарю ! Аз съм путинист,но съм работодател и давам хляб на 46 семейства ! Слава ! Слава ! Слава !