От арабския свят: Ердоган е най-изтъкнатият световен лидер

Убийството на Кашоги - най-отличителното събитие на 2018 г.
2 яну 2019 15:15, Елка Василева
60
От арабския свят: Ердоган е най-изтъкнатият световен лидер
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е бил отличен като "най-изтъкнатият световен лидер" в проучване в арабския свят, осъществено от медийната група Rassdnews, която се ползва с голямо влияние сред арабите, съобщават турски вестници днес.

Ердоган е спечелил 77 процента от гласовете, с което се е настанил на първото място в класацията, оставяйки след себе си редица световни лидери, сред които президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин и саудитския крал Салман, пише "Хабертюрк".

На второ място с подкрепа от 52 процента е поставен бившият египетски президент Мохамед Морси, когото армията свали от власт през 2013 г.

"Йени шафак" уточнява, че в гласуването са участвали 300 хиляди души, които е трябвало да изберат "най-изтъкнатите личности в света през 2018 г.".

Отделно убийството на саудитския журналист Джамал Кашоги в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул е посочено като "най-отличителното събитие на 2018 г." в друго запитване на същата мрежа, пише още турският печат, цитиран от БТА.

Ужасяващото престъпление, извършено на 2 октомври м.г., потресе целия свят, особено с разкриването на подробностите по случая. Смята се, че Хашоги е бил удушен, малко след като е влязъл в консулството, а след това тялото му е било разчленено и унищожено.

Медиите на мрежата Rassdnews, създадена в Египет след революцията от януари 2011 г., са следени от милиони потребители в целия арабски свят, отбелязва "Йени шафак".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
8
 
5
 
! Отговори
kybrat plylev преди 5 години
До Анонимен:43 - mnogo si se za me4tal evropa da prevzemesh be myxlo - sled 50 godini tyrcite shte govorite nemski -zashtoto v tyrcia ymirate ot glad - anadamy......
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЯкой тласка света към унищожение на исляма.... Защо пък не?!
42
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Orthodox CrusaderНе са само туркините. Напоследък е някаква мода бели европейки да се хващат с африканци. Експертите да кажат каква е причината. Въобще, тези европейци се оказаха големи *** и извратеняци. Гейове, прайдове, безконтролна мигпация и отворени граници, междурасов секс, корупция, тотално са изтрещели. Закривай!
41
5
 
3
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААААА.... преди 5 години
ЗА РУСОФИЛЧЕТАТА..."БРАТСКИТЕ ЛАСКИ"--СА НАЙ-ДОБРИ!
40
11
 
8
 
! Отговори
Не понасям пуйки преди 5 години
Тоя бил отличен като "най-изтъкнатият световен лидер" в проучване в арабския свят. МУХАХАХА. И КОЙ ГО ИНТЕРЕСУВА АРАБЕЛИТЕ ЗА КАКЪВ ГО ПРОИЗНАСЯТ ТОЗИ? НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ, РУСНАЦИТЕ, КИТАЙЦИТЕ И ХАМЕРИТЕ НЕ ИМ ПУКА ЗА ТОЗИ. ЩЕ ГО ИЗПОЛЗВАТ ДОКАТО ИМ Е НУЖЕН И КОГАТО ГО ИЗЧЕРПАТ ЩЕ ГО ЗАХВЪРЛЯТ КАТО ИЗПОЛЗВАНА САЛФЕТКА. КОЛКОТО ТЯ ИМА СТОЙНОСТ ТОЛКОВА И ТОЗИ. А АРАБЕЛИТЕ КАТО ИСКАТ МОГАТ И ЗА БОГ ДА СИ ГО ПРОВЪЗГЛАСЯТ.
39
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Orthodox CrusaderТурция трябва да бъде приета в ЕС защото Европа има нужда от хора. Турците ще помогнат на европейките да заченат защото европейците са гейове и се оправдават, че не правят деца защото нямали пари, а на практика жадуват за мъжки ласки. Германия е 80м. благодарение на турците. В Европа има 20м. турци, а след 15г. ще са 50м. Ердоган каза на турците да правят деца и да търчат да колонизират Гейропа.
38
1
 
2
 
! Отговори
Али Риза преди 5 години
До 37За това питай тая дето те е родила.
37
6
 
12
 
! Отговори
Али Риза преди 5 години
Слава на падишах Ердоган.
36
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Средновековници.........
35
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нас ни управляват стадо мутри физкултурници деца на партиини секретари и всякаква изме т.Ако има проучване в Куба може и Боко да го харесат.
34
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само в арабският. Дори и тук коментарите под новините за Ердоган чупят рекорди
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Румен Радев на кое място е?
32
7
 
19
 
! Отговори
Слава на Ердоган преди 5 години
Ние българите си го обичаме!!!Ердо е велик!За Коледа ни честити човека!Господ и Аллах здраве да му даде!
31
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-влиятелен е само в болните арабски глави.
30
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Арабският свят трябва да бъде поставен в изолация от останалия свят.Там да си стоят във своя си свят и само да им се продава оръжие за да се самоунищожават защото това умеят най-добре.Реконкиста час по скоро да бъде подета в Европа.Арабите да заминават към корените си.Нямат място е европейските християнски държави.Ислямът вън от Европа.
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган е грузински мюсюлманин. Председателя на Републиканската партия Кемал Кълъчдароглу е кюрд алевит от Тунджели. Пра-бабата на лидера на турските националисти Девлет Бахчели е с името Людмила Черчи - арменка.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей психопат ! Играй си с пилето не с базата данни
27
5
 
4
 
! Отговори
Ddd преди 5 години
Тия араби гледат ли изобщо телевизия?
26
15
 
5
 
! Отговори
Юрофайтер преди 5 години
До РасияЩе обедини баба си.Арабите мразят турците и в червата.Самия ислям ги дели на сунити и шиите,които взаимно се изтребват.Шовинизма и прекалените амбиции на Ердоган може да му изиграят лоша шега ,ако премине тънката червена линия.Засега личните му качества и щастливата му звезда го държат на гребена на вълната.Прилича на отличен сърфист, който в един момент ще бъде пометен от цунами.
25
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека да се похвали някой българин с нещо, освен с кражби и престъпност из целия свят та да видим, вище себе си първо