Надеждата угасва! Откриха отломките на самолета, с който пътува Емилиано Сала

Полицията е уведомила семейството на футболиста
4 фев 2019 09:00, Елка Василева
11
Надеждата угасва! Откриха отломките на самолета, с който пътува Емилиано Сала
Снимка: Reuters

Намерени са отломките на изчезналия в района на Ламанша самолет, с който пътуваха футболистът Емилиано Сала и пилотът Дейвид Иботсън, съобщи телевизия "Скай нюз", цитирана от Ройтерс.

"Семействата на Емилиано Сала и на Дейвид Иботсън бяха уведомени от полицията", съобщи ръководителят на операцията по издирването Дейвид Мърнс, цитиран от ДПА.

Самолетът на родения в Аржентина двайсет и осем годишен нападател изчезна от радарите на 21 януари, след като излетя от френския град Нант към уелския град Кардиф, където Сала трябваше да направи дебют за новия си клуб "Кардиф сити", припомня БТА.

Още по темата

Последните думи на Сала, написани в гласово съобщение до баща му, гласят: "Качих се на самолета, който сякаш ще се разпадне. И отивам в Кардиф. Ако до час и половина няма новина от мен... Не знам дали ще трябва да пратят някой да ме търси, защото няма да ме намерят. Татко, страх ме е". След изпращането на това съобщение машината, в която се Емилиано Сала пътува, изчезва.

Емилиано Сала беше рекордната покупка на Кардиф Сити. Аржентинският нападател подписа със "сините птици" в края на миналата седмица, а бившият му клуб Нант получи 15.5 милиона паунда за сделката. Сумата е рекордна за Кардиф Сити, който този сезон се бори за оцеляването си във Висшата лига. А именно чрез южноамериканския голаджия уелсците се надяваха да постигнат целта си.

Кой беше Емилиано Сала?

187-сантиметровият централен нападател е изключително известен във Франция, като в момента е на пето място сред голмайсторите на Лига 1. Той има 12 гола за Нант, като пред него са единствено тримата от атомното нападение на ПСЖ – Мбапе, Кавани и Неймар, като и Никола Пепе от Лил. В началото на сезона той дори изпреварваше по голове в Европа далеч по-именитите си сънародници Лео Меси, Серхио Агуеро, Мауро Икарди и Гонсало Игуаин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До пенаАко беше твоя син или твоя племенник или пък някой твой близък на когото държиш по този ли начин щеше да разсъждаваш Поне от човещина съчувствия на родителите им но егоизъм винаги е имало за съжаление
9
1
 
3
 
! Отговори
B преди 5 години
"написани в гласово съобщение" ??? Аз си мислех, че гласовото съобщение се остава, а не се пише....
8
1
 
5
 
! Отговори
Жалко за момчето.. преди 5 години
.. и пилота, ама като имало да става....Бог да ги прости, да почиват в мир!
7
0
 
9
 
! Отговори
Да преди 5 години
Да не забравяме че и пилота е загинал...
6
0
 
6
 
! Отговори
Фен преди 5 години
До пенаБили са само двама!!
5
2
 
4
 
! Отговори
Фен преди 5 години
*** нови собственици за по-евтинко са го пуснали с тази барака и сега са назад с мнооооого кинти?!?!
4
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Показателен пример, че трябва да слушаме вътрешното си чувство. Усещал е какво ще стане, но си е казал все пак на мен няма да ми се случи...
3
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми що не се качи на голям самолет. Хем да си гъзее на частен ..хемм евтино щото нямаш пари. Така става накрая .
2
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко, каруцата се обърна. Каквото и да се каже вече, жалко. Не знам кой го накара или застави да се качва на тази машина, вместо да ползва гражданските полети, автобус, автомобил и дори и влак до Кардиф. Той сам е усещал нещо не както трябва. Два дена ако беше изгубил тренировки с новия отбор - чудо голямо. А какво стана с трансферната сума, не е честно ако не я върнат. Каквото и да е, не е морално ако не я върнат.
1
37
 
6
 
! Отговори
пена преди 5 години
Точно за ритнитопкото на самолета ми дреме най-малко. Не е голяма загуба за човечеството. А и на самолета е имало и други хора, които не са били *** и посредствени ритнитопковци.