Посланикът на Венецуела: Не са изнасяни капитали в България!

САЩ искат да блокират парите на народа ни, твърди Ориета Капони
Обновена: 14 фев 2019 14:48 | 14 фев 2019 12:38, Анисия Иванова
101
Посланикът на Венецуела: Не са изнасяни капитали в България!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Посланикът на Венецуела в София отхвърля версията, че латиноамериканската страна е изнасяла свои капитали у нас. По думите на Ориета информацията е част от мащабната стратегия на Съединените щати срещу Венецуела.

"Нямам официална информация, която да съм получила, за пристигане на пари в България. Това е част от престъпната политика на Съединените щати да блокират парите на венецуелския народ. Новината от днес е част от преследването на Съединените щати срещу Венецуела. Част от медийната и икономическа война срещу Венецуела“, каза Капони.

Още по темата

"И нека ви кажа още нещо. Съединените щати се борят за демокрация само в страните с много природни ресурси. Знаем какъв е резултатът от тази тяхна борба за демокрация. Знаем какво стана в Ирак, в Либия“, обясни още тя.

"Затова вярвам, че историята ни подсказва какво Съединените щати правят за народите и предполагаемата им демокрация. Единственият им интерес да сме в центъра на всичко е петролното ни богатство. Венецуела има най-големия резерв на петрол в света. Втори сме в света по запас от злато“, отбеляза посланик Ориета Капони.

По думите й във Венецуела няма умиращи от глад.

"Мога да покажа материали на публични пазари, където хората ходят, купуват си продукти и храни. Ще ви изпратя и материали с огромните демонстрации в подкрепа на правителството", предлага тя в интервю пред bTV.

Според нея страната е в криза заради блокадата и заради криминалните, нелегални санкции, които пречат на Венецуела да купи онова, от което се нуждае.

"А то е храни и лекарства. На границата с Колумбия блокираха медикаменти срещу малария, за диабет. Има толкова много пари, които са блокирани в редица чужди банки, какъвто е случаят с нашето злато, което е заложник в английски банки и британците не го връщат. Това е пречката да снабдим населението с основни продукти, от които се нуждае. Ето защо не се нуждаем от хуманитарна помощ", категорична е Ориета Капони.

"Единствената помощ, която ние искаме е да отблокират парите ни, за да оставят венецуелския народ да живее, както иска. Смятам, че тази хуманитарна помощ е един троянски кон", смята посланикът.

А относно подкрепата на Хуан Гуайдо от голяма част от международната общественост тя коментира: "Страните от Европа следват това, което казват и правят Съединените щати."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиРазбира се, че Венецуела може да се изхранва сама, но не и докато Мъдурото е на власт! А милионите инфлация са ФАКТ !
18
17
 
10
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"В най-богатата на петрол държава в света да направиш инфлация от 1,5 милиона процента си е върхово постижение."3. Държавата спонсорираше закупуване на храни от чужбина и продаване на пазара на "Социални" цени - Което си беше глупост - пълна глупост само наля вода във воденицата на спекулантите които и сътвориха инфлацията. Продуктите или се препродаваха на черния пазар или дори се изнасяха при съседите и там се продаваха Венецуела гладува а спекулантите изнасят храни ...
17
1
 
8
 
! Отговори
Zohan преди 5 години
Е да- то между пари и капитал има известна разлика.
16
28
 
8
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Какво я питат всеки ден тая ? Тя си защитава МЪдуро и това е ! Казва на черното бяло !
15
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиДори и на китайците не им трябват юани. С тях не се купуват технологии, а Мадуро може да си купи само пълзен ориз. Китайските сайтове с юани ли търгуват?
14
9
 
13
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"В най-богатата на петрол държава в света да направиш инфлация от 1,5 милиона процента си е върхово постижение."Изобщо не е така.1. Реално Венецуела не може сама да се изхрани - ФАКТ. Изсичаш джунглата продаваш дървесина за някакви пари. Сееш някакви култури 3 макс 5 години и след това земята за нищо не става.2. Около реките където са водните наноси има по-плодородни почви но те се нуждаят от поливане зашото екваториалното слънце изпича всичко - при една суша...(относителна суша)
13
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко се знае за милионите, а тая отрича, като комунистка.
12
7
 
31
 
! Отговори
до анонимният 12 преди 5 години
Приятелю,жената казва истината за съжаление!И на.мен Мадуро не ми се нрави, но предложението му да направи отново избори без негово и на Гуайдо участие бе яростно отхвърлено, което пък си е чиста форма на узурпаторство на законната власт и то избрана.Завчера се прибрах от там и хората ги е страх от младият момък, а по младите са надъхани за дмяна, но не точно тази!В магазините няма кой знае какво, но по пазарите има.много.Хората нямат нужда от хуманитарна демокрация/демагогия, а искат свобо
11
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В най-богатата на петрол държава в света да направиш инфлация от 1,5 милиона процента си е върхово постижение.Това не всеки го може ! - на Мадуро трябва да му направят приживе паметник за особени заслуги в световната петролна индустрия.
10
9
 
44
 
! Отговори
Сержант преди 5 години
Европа, малката палавница на САЩ.
9
40
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази венецуелска *** защо не покаже митингите на Гуайдо, а ще показва митингити на Мадуро с двете хиляди негови генерали и семействата им !
8
37
 
22
 
! Отговори
Angel преди 5 години
Е тва са комунистите крадат до последен дъх. А норода им си гладува.
7
39
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мадуро е нагледен пршмер, че най-опасни са дребните диктатори на богати на природни богатства държави !
6
9
 
51
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Хора Венецуелската нефтена компания все още доставя нефт в САЩ по фючърсите закупени преди време и така трябва да бъде ако си лоялен доставчик. Но новите Фючърси Мадуро позволи да се търгуват в Юани - С други думи Китай практически изкупува цялото производство на ВенецуелаКакво ще прави Мадуро с Юани? Ами от най-големия производител на света ще си купи каквото му е необходимо от храни до космически ракети ако и това му е необходимо.
5
37
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ не отсранят ли Мадуро Латинска Америка ще падне в лапите на социализма.
4
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напълно съм съгласен .Не се изнасят венецуелски капитали в България . Внасят се.
3
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Венецуела Виетнам ще и се стори като разходка в парка, ако не предадат парите и ресурсите на САЩ.
2
40
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ затягат халката около Мадуро. Въпрос на време е да падне.
1
8
 
58
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
където има замесени кравари ,значи има лъжа!