Космическият кораб "Дракон" се скачи с МКС

"Спейс Екс" се доближи до целта си да прати хора в космоса
3 мар 2019 15:15, Елка Василева
156
Космическият кораб "Дракон" се скачи с МКС
Снимка: БТА

Космическият кораб "Дракон" на компанията "Спейс Екс" успешно се скачи с Международната космическа станция (МКС), съобщиха световните информационни агенции.

По този начин американската компания се доближи до целта си да изпрати хора в космоса.

Още по темата

От компанията на предприемача Илон Мъск оповестиха, че това успешно скачване е първото за космически кораб за търговски полети, проектиран за екипаж.

"Дракон" бе изстрелян вчера с ракета "Фалкон" от космическия център "Кенеди" във Флорида. Мисията без екипаж дава възможност на "Спейс Екс" да покаже, че може да построи космически кораб, който да отведе хора в космоса.

Корабът ще остане 5 дни скачен за орбиталната станция, преди да се върне на Земята следващия петък. "Тестовият полет е много важен. Готвим се да изпратим американски астронавти с американски ракети в космоса от американска територия за пръв път, откакто бяха преустановени полетите на совалки през 2011 г.", заяви наскоро директорът на НАСА Джим Брайдънстайн.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
1
 
! Отговори
До №129 преди 4 години
Но пък спирайки совалките, САЩ икономисаха няколко десетки милиарда, с които размазаха съюзниците на ПросияЯ прочети пак какво си написал! После помисли! И виж какво си искал да кажеш. Напиши нищо смислено. Кого са размазали? Да, икономисаха грешни пари, ама преди това колко похарчиха, за да покажат, че техният мустанг най-силно цвили. Руснаците овреме се усетиха и спряха програмата Буран. А машинката беше по-найс от совалките! Или не?А совалките ги спряха защо? Заради уговорка? Баси тъпнята!
127
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ се возят на руски кораби, защото имат такава уговорка от 20 години. Ако нямаха такава уговорка, нямаше да спират совалките. Но пък спирайки совалките, САЩ икономисаха няколко десетки милиарда, с които размазаха съюзниците на Просия.
126
2
 
3
 
! Отговори
До тоя под мен преди 5 години
Пич, ти с кой точно си говориш???Допускам и да си говориш сам. Адресираш си постовете до 21, а той вероятно се е пенсионирал още на страница 4...А доколкото споменаваш поясите... Сигурно ти лично си ги минавал няколко пъти...;)))
125
3
 
5
 
! Отговори
До анонимен 21 преди 5 години
Освен това само като видях ,че пишеш за пояса на Ван Алън и ми стнаа ясно ,че нямаш абсолютно никакви познания за космоса или по-скоро тепърва започваш да научаваш нещо.Този пояс може да се премине без проблем ,но малкото ти мозъче няма как да го знае това.Ти да не си от онея конспираторите за плоската Земя ? И стига с това мкс.САЩ са на светлини години напред сравнени с русия по отношение на космсоа.Руснаците нямат нито една космическа мисия от 1991г. насам ,ти се опитваш да ги издигаш в култ..
124
1
 
4
 
! Отговори
До анонимен 21 преди 5 години
Пич найстина си доста неук и по-добре спри да пишеш ,че просто се излагаш.Дрънкаш някакви абсолютни бръщолевици.Повтаряш някакви глупости които си чул недочул ,само и само да оправдаеш инжинерната деградация и неспособността на руснаците.
123
10
 
8
 
! Отговори
Плоска Земя преди 5 години
Дракон се скачи с МКС ...... докато МКС се движи със скорост 17 000 км/ч !!!Кой вярва на подобни измислици! Защо не покажат видео от скачването от МКС ? Защото това е научна фантастика!
122
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От момента на спиране на американските пилотирани кораби до сега руснаците са качили горе почти 200 души, 1/3 от тях са руснаци, 1/3 са американци, а 1/3 са от друга националност. Така че към броя на космонавтите можеш да добавиш още 130 души, които можеш да извадиш от броя на астронавтите ;)))Така сметките се изравняват, ми се струва ;))) Дори има превес в броя на космонавтите с приблизително с над 50 ;)))
121
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До русофилофобАмриканците имат 335 астронавта, а руснаците имат 135. Ама забравяш, че последните десетина години руснаците качват астронавтите ;)))Освен това ПЪРВИЯТ Е РУСНАК, а той се брои за няколко хиляди ;)))Освен това забравяш, че руснаците от 30 години нямат жертва, въпреки постоянните саботажи и санкции от страна на американците. Забравяш, че най - важните американски товари се качват с руски двигатели. Измислени и произведени от руснаци.
120
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още един необразован умник, който нарича реалистите комунисти ;)))Ама голям си умник бре, чичовото ;))) Ти дипломиран ли си изобщо и ако си от къде? Как си взел диплома след като нито история, нито физика, нито елементарни културни познания имаш??? Кажи кое училище си завършил за да го включа в списъка на най - неуспешните училища ;)))Колко овена даде баща ти за да ти купи дипломата? Вероятно поне няколко стада...Голяма необразованост тръгна напоследък в нета ;)))
119
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В космоса НИКОЙ НЕ Е ХОДИЛ ОЩЕ. Причината се нарича пояс на Ван Алън и представлява стерилизиращо ниво на радиация, срещу което защитата е твърде тежа. Един привърженик на идеята, че американците са ходили в космоса твърдеше, че защитата е *** найлон, но го пукнаха от подигравки, защото стерилизацията на медицинските инструменти се извършва с радиация в найлонови опаковки ;)))))
118
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виж пич, пак ми казваш, и аз пак ти казвам:ОТ 2001 ГОДИНА НАСАМ ИМА МКС ЕДИНСТВЕНО ЗАЩОТО РУСИЯ ИСКА ДА ИМА ;)))Това не можеш да го промениш колкото и да се напъваш да пишеш п р о с т о т и и ;)))Сега ела ми обясни за космическите държави отново ;)))
117
0
 
8
 
! Отговори
ss14 преди 5 години
И не бъркайте успехите на СССР с днешна жалка ,бедна и недоразвита русия.Нямат нищо общо ! СССР беше сила ,но днешна русия е просто утaйката на всичко това,без никакви възможности както в космоса ,така и на Земята.
116
3
 
7
 
! Отговори
ss14 преди 5 години
И пак ти казвам,Русия в днешния си жалък вид не е никаква космическа държава и с нищо не допринася за космическата наука,освен ,че ходи до МКС.САЩ скоро като спрат финансирането на МКС,руснаците ще останат за винаги на Земята.Кажи ми една руска мисия в космоса след падането на СССР? Няма такава,а това са вече 30 години.САЩ имат апарати из цялата слънчева система и единствени изследват и дълбокия космос,а руснаците са още на ниво гледане с телескопи от Земята,защото нямат такъв дори и в орбита :)
115
0
 
4
 
! Отговори
ss14 преди 5 години
До 114 Ти въобще не биваш комунистче :) Тея заучени фразички за демокрацията можеш да си ги въртиш из между останалите неуки русофилски *** :) На Казахстан ли ще наложат демокрация САЩ? Защо при наличието на Байконур ,Казахстан се обръща към SpaceX тогава? Защото никой не е толкова луд да разчита на руснаците.САЩ на този етап се обръщаха към русия,защото спряха совалките и трябваше временен вариант.Нищо нередно не виждам.С новите капсули вече ,САЩ ще возят всички,включително и руснаците. :)
114
2
 
6
 
! Отговори
ss14 преди 5 години
До 115 Космоса започва от 100км височина ,а САЩ са извели там над 300 човека ,докато Расия стотина.Това да не ти е Мосфилм ,че да ни лъжат как Гагарин летял в космоса..Прекалено неук си ,за да знаеш.А ,че САЩ имат и 6 човешки мисии до Луната ,дребното ти мозъче няма как да го разбере защото си *** на руски тoпки..
113
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До русофилофобСАЩ е извела най-много хора в космоса !!! Оппа, пич още никой не е ходил в открития космос,а се навъртат около Земна орбита .Извели са, ама в Холивуд. И бъди благодарен на не космическата бедна сила Русия ,че изведоха двама българи там преди да се родиш,че днес гордо да казваш, че сме космическа нация и сила американски лизачо на топки...
112
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За изстрелването на каквото и да било всяка държава се обръща кум САЩ, защото иначе ще ги настигне демокрацията. А САЩ, от своя страна, за да си качат хората, което е най - ценното и скъпото нещо в космоса, се обръщат към Русия. Що така бе Миме? Аз ли нещо не разбирам правилно или ти не биваш? ;)))))
111
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както споменах, средната цена на изстрелване на совалка е била 450 МИЛИОНА долара, без да се смятат обезщетенията на вдовиците. С тях ще отиде към милярд. Коефициента на полезен товар при совалките е по - нисък отколкото при еднократните кораби и винаги е било така. Това е конструктивно заложено. При всяко нещо се прави първия път тест, викаш... Значи това е първия скафандър на американците... Смятай...
110
7
 
2
 
! Отговори
До 99 преди 5 години
"Изключително смешен и неук демагог си." И кое което казвам не е вярно;)))??? Мястото струва 82 милиона за американците, за руснаците струва 2 милиона ;))) Най големия космодрум на Русия се казва Восток и е чисто нов. Американците не са строили такъв от 30 години. Капсулата на руснаците е единственото нещо в космическата индустрия, което е спасило екипаж на ниска височина. Една совалка на подобна височина гръмна и стана причина за спирането на програмата, ако си спомняш. Та за демагогията.. ;)
109
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно американците кого ли ще изнудят първи да пътува с корабите на Мъск... Може да се стигне дотам да предложат на български евроатлантик да е първият български астронавт, качен в космоса с Мъск ;))))Къде ли ще снимат този път? Дали декорите ще са в Подуяне за по - евтино или все пак ще усвояват бюджетни пари на своя територия? Става дума за пари от българския бюджет ;)))