Тероризъм на живо: Стрелецът от Крайстчърч излъчвал видео във Facebook (18+)

Поне 40 души бяха убити при терористичната атака
Обновена: 15 мар 2019 09:47 | 15 мар 2019 09:31,
174
Тероризъм на живо: Стрелецът от  Крайстчърч излъчвал видео във Facebook (18+)

Един от нападателите в Нова Зеландия е излъчвал на живо атаката във Facebook, убивайки десетки хора в джамия в Крайстчърч.

Още по темата

По последна информация 40 души са загинали при стрелбата в Крайстчърч. Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн нарече убийствата "терористична атака". Ранени са най-малко 48 души, сред тях и деца.

Нападателят е заснел в 16-минутно видео атаката. То е било видимо в страницата на Брентът Тарант във Facebook, но е свалено от социалната мрежа.

От кадрите става ясно, че е снимал с екшън камера. Мъжът е в специално облекло и кара към джамията "Ал Нур" в центъра на града. След това той паркира и взима оръжието си и влиза в джамията.

Във видеото се вижда, че в колата си той пренася редица оръжия.

Вижда се още, че мъжът прекарва няколко минути в джамията и презарежда пушката си няколко пъти. В един момент той излиза от джамията и отива до колата си, за да смени оръжието. Тогава стреля по хора по улицата, а след това се връща отново и систематично почва да стреля по хората.

После напуска, застрелва минувач и бяга с колата си.

От полицията в Нова Зеландия заявиха, че работят по свалянето на кадрите.

Властите повишиха нивото на опасност за страната от ниско във високо. Четирима души са арестувани, сред тях една жена и един австралиец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"браво"... сега ислямските терористи ще се активизират и "отговорят" подобаващо с десетки атентати...
75
34
 
4
 
! Отговори
ДА преди 5 години
До vargЩе си говоря и на турски и на български на улицата. Ти не можеш да ме накараш да говоря на български език.
74
3
 
33
 
! Отговори
Анализатор преди 5 години
Не е много умно да направиш джамия в градче наречено "Крайстчърч" където очевадно населението е от радокални последователи на другата вяра /съдейки по името на градчето/ . Най-вероятно някой-саморадикализирал се откаченяк му е дала на късо жицата в мозъка.
73
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радикализиран християнин. Уж нямало такива...
72
4
 
14
 
! Отговори
varg преди 5 години
До Спращай къде искаш .но се научи да говориш на български език в България.
71
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолюто очаквано. Всяко действие има противодействие. Няма как от едната страна да се радикализират без това да доведе до ответна реакция от другата страна.
70
20
 
3
 
! Отговори
С преди 5 години
До vargКоментарът който написал ще бъде изпратен към киберпрестъпното отделение а от там към главния Съдия. Приготви се до 1 седмица ще си зад решетките за внушаване на тероризъм !
69
1
 
26
 
! Отговори
Цеко преди 5 години
Почва да писва на хората от *** и техните действия, резултата ще бъде още по-лош!
68
2
 
13
 
! Отговори
varg преди 5 години
Щом и в Нова Зеландия стават такива неща нищо не може да спре Новият Световен Ред.
67
16
 
15
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Варварски акт ,който не може да се оправдае с нищо.Тероризма за пореден път показва че няма раса и религия. И че е едно зло което трябва да бъде унищожено и отхвърляно от човечеството.
66
21
 
13
 
! Отговори
Mustafa преди 5 години
Дискусията ви е паднала много ниско. С какво са виновни тези хора. Като толкова е против новите мюсюлмани да отиде да иска сметка от Меркел, от неговия министър-председател. Разберете, че ескалация по тази линия особено за Европа е пагубна. В много европейски градове населението клони към 50:50, с разликата, че мюсюлманите са предимно млади мъже. Резултатите ще са плачевни. А това, че по оръжието е имало бг надписи е страшно. Някой клати лодката. Сръбски сценарии -> край на третата бг държава
65
1
 
11
 
! Отговори
nobi преди 5 години
До не може да бъде!Всъщност има. Има надписи на кирилица по оръжието, Дати и градове от руско-турската война. Пише даже Фружин, прохода Шипка, Булаир, Виена и т.н.
64
25
 
6
 
! Отговори
Asd преди 5 години
Живея в най-расистка държава! Всички сте болни!
63
15
 
4
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
До BgGirlКолко примера можеш да ми дадеш за 9 годишни булки на 60 годишни козели? Абе не съм чул до сега мюсюлманин, като направи престъпление да отваряте тема дали е шиит или сунит, но при вас, като стане нещо *** моляти се били католици! Господари на ефира даже разкриха как един(още колко неразкрити има не се знае)божи служител си търси любовници в нета(има го в you tube), но и там сигурно може да се оправдаваш, че не е от твоя град а?
62
2
 
16
 
! Отговори
BgGirl преди 5 години
До НеБълхарин За католиците , които ви мият краката ли говориш? Не зная как да коментирам , ако имах фар непременно щеше да ме заболи хаха ти какво мислиш за 9 годишни деца омъжвани за 60 годишни козели!? Целувки ! (*** се, нали знаеш)
61
1
 
11
 
! Отговори
BgGirl преди 5 години
Говоря за Тервел !!!!
60
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мъжкаря,му е писна-ло от холерата
59
1
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Къде е Килъри да се ...порадва от сърце !?
58
3
 
31
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Толкова много часове вече са минали от атентата ,а още не е разкрито участието на Путин и КГБ!?А Новичокът,Борис Немцов,"окупацията" на Крим изобщо не са засегнати !Това не е нормално!?
57
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На османлиите тоалетните са проста дупка в земята, а бани е имало и преди още при римляните.Царския дворец и патриаршеската резиденция, в Плиска, са с парно отопление - хипокауст. Османлиите да ходят да се щракат