Проучване: 90 % искат Мадуро да се откаже от поста си

Венецуелският опозиционен лидер започна обиколка на страната
17 мар 2019 10:58,
114
Проучване: 90 % искат Мадуро да се откаже от поста си
Снимка: Reuters

Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо започна снощи обиколка на страната, която бележи нов етап в кампанията му за сваляне на президента Николас Мадуро, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс. В същото време поддръжници на правителството се събраха на митинг в столицата Каракас.

Още по темата

Пред събралото се множество в северния град Валенсия Гуайдо обеща да осигури по-добър живот на изпитващите затруднения венецуелци. "По-силни сме от всякога", заяви подкрепяният от САЩ опозиционен лидер, който през януари се провъзгласи за изпълняващ длъжността президент, пише БТА.

Преизбирането на Мадуро е незаконно, повтори Гуайдо пред привържениците си, призовавайки ги да продължат това, което той нарече "Операция "Свобода". Скоро, след като сме посетили и организирали всички части на страната, ще отидем в президентския дворец Мирафлорес и ще си върнем това, което принадлежи на венецуелския народ, обеща опозиционният лидер.

Около 90 на сто от венецуелските граждани искат Мадуро да се откаже от президентските пълномощия, показва проучване на общественото мнение на венецуелската социологическа агенция "Меганализис", публикувано вчера на сайта на в. "Насионал". Проучването е проведено от 11 до 14 март в 16-те най-гъсто населени щата и 32 града на Венецуела. 88,9 на сто от участвалите в проучването 1 100 души са подкрепили оставката на Мадуро и неговото правителство.

Възможната статистическа грешка при проучването е 3,3 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
18
 
! Отговори
Пурку преди 5 години
Със сигурност ако свалят "лошият диктатор" Мадуро ще заживеят по-добре. Примери-Либия, Ирак, Украина.
34
13
 
2
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
До всички несъгласни с истината.Разбирам, че болезнено и трудно да видите, че всичко което са ви наливали в главите 45г.и всичко в което сте повярвали е лъжа! "Блаженни повярвалите, без да видят".Е, днес се вижда истината.Има много достъпна информация, вижте живите предавания, а не официалните.Има и очевидци.Относно социалистическата ""революционна" реторика, вижте какво говори Мадуро.Смях!Спомнете си П.Пенев:" Не е ли празна пещера човекът, където лозунгите хрърлени отекват с гръм?"Слагайте--
33
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
"Дежа вю"......Един е "ТЕРТИПА" на Недостойните,него си търкалят....НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА....Защото са ДЕФЕКТНИ създания!!!!!..
32
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След падането на "режима", венецуелският народ ще поиска по-добър живот. А превратаджиите ще кажат: "Живеем в свободна страна, капитализъм и пазарна икономика, оправяйте се както можете. Пари нема, действайте. " Петролът ще потече на север, ще плащат 1% комисиона на корумпираното правителство, което да поддържа новия режим.
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ще отидем в президентския дворец Мирафлорес и ще си върнем това, което принадлежи на венецуелския народ, обеща опозиционният лидер."Нека няма неразбрали, както когато Крадлив Дедо даде обещание за 800 дни да си върне всичко и да се оправи всичко. Гуайдо и неговите господари също искат да си върнат всичко, което принадлежи на венецуелския народ. После венецуелците ще кажат, че са били излъгани, когато превратаджиите вземат всичко от венецуелския народ.
30
2
 
11
 
! Отговори
Снимка до Богомил преди 5 години
Кои магазини, на 5-6 фамилии на бели, които са направили картел?Гледай Max Blumenthal tours a supermarket in Caracas като им гледам магазините, ич не са празни.Видеото е от февруари 2019.Хайде със здраве.
29
16
 
1
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
До РОМ"сГуайдо все още не е убит или в затвора, защото съседите на Венецуела и страните от групата ЛИМА, както и САЩ предупредеха Мадуро, че ако посегне на Гуайдо, ще последва военна интервенция.Спроред конституцията Гуайдо има право да я поиска съгласно чл.187, ал.11, но не го прави, за да избегне кръвопролитието, въпреки масовото искане.Вижте сайтовете.Куба, която управлява Мадуро, не иска интервенция, защото тогава пада и кастризма. Без Венецуела, Куба загива, няма откъде да краде.Просто е
28
12
 
2
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
До СнимкиСлепецо, някой испаноговорящ да ти пусне предаванията на живо и да ти каже какво вижда и чува!От страната с най-голям доход на глава преди 50г в Л.Америка, днес болшинството получава по 5-6 долара.Малко количество храна в "пакети" се дава на ниски цени, на гласувалите за Мадуро. Стига за няколко дни.В магазините с една заплата се купува 1 кг кафе или няколко кг ориз или паста.Лекарства няма!Вода и ток, от години с недостиг!Няма индустрия, 96% от приходите са от петрол. Регрес! Соц!
27
2
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
...по списък. Сиреч, представителна извадка.
26
2
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Много уважавам и колега Богонемил, знам какво е представителна извадка. Проблемът е, че 1100 човека от няколко милиона не могат да бъдат представителна извадка. Напр.Избори за парламент:София, кв. Борово - съотношението в процентно отношение между гласовете за ГЕРБ и БСП съвпадат с официално обявеното от ЦИК. Кв. Симеоново - равен брой гласове. Кв. Хиподрума - БСП получават два пъти повече гласове от ГЕРБ. И в трите случая взимам резултатите от една единствена секция с 1100 избиратели...
25
3
 
17
 
! Отговори
Цветанов Рисърч преди 5 години
Проучване: 90% искат Бойко и аз да сме пожизнено на власт със заплати от по 100 000 лева.
24
1
 
18
 
! Отговори
РОМ"с преди 5 години
Много ще е интересно кой е финансира тази агенция ,щото сигурно е от САЩ СЕ ФИНАНСИРА -90% ВЕРЯТНОСТ!)Не може 90% да са против Мадуро,щото местното население (типа инки) всички са за Мадуро ,а те са повече от 10 % от населението във Венецуела.А и още,еми като Мадуро е диктатор ,що Гуайдо е на свобода и свободно се движи и ...!?)
23
1
 
10
 
! Отговори
Y.Y. преди 5 години
Населението на Венецуела е 28946000 души. В допитването са участвали около 1500души щом 1100 души са 88,5%, както пише в статията. Не мисля, че на база 28946000, 1100 души са 90% от населението....
22
14
 
3
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
До мега стъкмистиксОтносно петрола. Кастристите помагат на Мадуро да стои на власт, имат между 50 и 100 хиляди кубинци там. Лекари, военни, администратори, разузнавачи, тайни агенти, инквизитори, специалисти по дезинформация и манипулация. Те знаят как да държат в подчинение един народ- чрез терор. За благодарност Куба получава безплатно по 100 000 барела дневно петрол или средно по 70 милиона долара дневно?! Вече 20години!САЩ си плащат, но Куба не! Е, кой краде петрола? Революционери! Пфу!
21
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОВА ПРОУЧВАНЕ НА 100 % Е ПРАВЕНО ПО ВРЕМЕ НА ГЕЙ ПАРАДА В ТЕЛ АВИВ.ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ,ЧЕ ИМЕННО ТЕЛ АВИВ БЕШЕ ОБЯВЕНА ЗА СВЕТОВНА СТОЛИЦА НА ЛГБТ
20
4
 
21
 
! Отговори
Снимки преди 5 години
Сичките едни закръглени, пълнички, усмихнати, щастливи, къде е лошата полиция на Мадуро, Чавес и Мадуро им построиха 2.5 милиона безплатни жилища, почти без пари ток, вода и бензин, безплатно образование и здравеопазване, грамотност 98%, по-висока от БГ, всеки месец бедните получават пакети с храна, на всички храни цитати от Конституцията, Конституцията им е създадена пряко от народа чрез допитване, имат машинно гласуване, в БГ-Йок?На снимката един мършав венецуелец не видях липса на демокрация
19
15
 
1
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
До House M.D.Направи си справка, що е то представителна извадка и т.н.Защо когато дават по официалната телевизия митингите на Мадуро, винаги екранът е разделен на 2 кадъра? В първия дават говорещият от трибуната, а във вторият множеството хора на площада. Защо никога камерата не се завърта от трибуната към площада, за да се убедим колко хора присъстват? Защо мили лъжци?! Но хора, живеещи около площада, показаха кадрите от телевизора и завъртяха телефоните си към площада и доказаха измамата.
18
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дните на солташаците на Путин, Мадуро и Вучич са преброени !
17
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мадуро на Путин скоро ще падне !
16
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 14Psihoto te zove