Шестима задържани във Венецуела за диверсия във ВЕЦ

И днес ще е неработен и неучебен ден заради проблемите с тока
27 мар 2019 08:30, Елка Василева
33
Шестима задържани във Венецуела за диверсия във ВЕЦ
Снимка: Reuters

Венецуелските власти са задържали шестима заподозрени за диверсия в най-голямата водноелектрическа централа в страната - ВЕЦ "Симон Боливар" (известна и като "Гури"), съобщи ТАСС.

Аварията причини спиране на електричеството в Каракас и другите големи градове на Венецуела на 25 март, след като на 7 март друга голяма авария остави страната без ток в продължение на седмица.

Вчера президентът Николас Мадуро заяви, че последните аварии в електроснабдяването са предизвикани от две терористични атаки, организирани от "привържениците на насилието, които са превърнали разпространението на паника сред населението в инструмент да постигнат дестабилизация и да задоволят жаждата си за власт по противоречащ на правовата държава начин".

Още по темата

Министърът на информацията Хорхе Родригес съобщи в Тwitter, че ремонтните екипи успешно и бързо възстановяват електроснабдяването във Венецуела след пожара във ВЕЦ "Гури". Той директно обвини за аварията привържениците на опозицията.

Вицепрезидентът Делси Родригес обаче обяви, че и днес в страната ще бъде неработен и неучебен ден заради проблемите с електрозахранването.

Американското правителство смята, че руският военен контингент, който пристигна във Венецуела през уикенда, се състои от специални части и включва "персонал по киберсигурността", е казал пожелал анонимност американски представител пред Ройтерс. На 23 март в Каракас пристигнаха два руски самолета с 99 военни и 35 тона техника.

Членове на венецуелския парламент, който е под контрола на опозицията, имат намерение да поискат руските военни да напуснат страната, каза пред парламента депутатът Сирит Елиезер, цитиран от ТАСС.

Вчера членове на т.нар. "колективос" (въоръжени проправителствени групи) замеряха с камъни и бомбички автомобила на лидера на опозицията Хуан Гуайдо, докато напускаше парламента, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майданът във Венецуела се провали. Мадуро им го намадури яко.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЕЗИ КРАВАРСКИ СЛУГИ ПОДЛЕЖАТ НА МАЙМ`УНИЗАЦИЯ.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В президентските републики властта е слаба.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Диверсия означава диверсификация.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските войници ще си свършат работата скоро.
17
4
 
8
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Бахахаха ... Съвсем в реда на нещата!Започват да търсят врага с партиен билет, както у нас и в СССР през 50-те години"Екперте за да направиш BLACKOUT трябва да имаш доста знания и да разполагаш с определени технически планове и/или Достъп до критическа инфраструктура1. Взривяваш физически една ключова подстанция(ключова = информация) - но това е ДИРЕКТНА ФИЗИЧЕСКА ДИВЕРСИЯ2. "играеш" си с мощността и генерацията и системата колабира - Знания и достъп за да извършиш ДИВЕРСИЯ
16
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бахахаха ... Съвсем в реда на нещата!Започват да търсят врага с партиен билет, както у нас и в СССР през 50-те години.
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦРУ!?
14
9
 
16
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До НЕслучайно"Как се случва така , че отиват руски военни във Венецуела и след това там спира тока.После обявяват , че е американска диверсия.Руснаците използват всички средства за да се противопоставят на демократичния свят."Ами вземи попровери тайминга бре умнико Рашките са разтоварвали самолетите си - тоест са били на летището в Каракас когато спира тока ...
13
5
 
6
 
! Отговори
Към 19 преди 5 години
Бежанците няма да могат да бъдат направлявани към ЕС както в случая със Сирия,където разрушиха държавата с безразборни бомбардировки и създаваха бежански вълни,а сега с цялата си наглост ревът ЕС да им даде пари за възтановяване от тяхните си бомби. Наложени договори за милиарди на Сирия дългосрочно,договори за милиарди с Венецуела,изнесен златен резерв,страната в която майки щурмуват границата за да намер хляб за децата.... Русия-***
12
18
 
6
 
! Отговори
Мирослав преди 5 години
Членове на проправителствени групи са замеряли с бомби и камъни колата на лидера на опозицията. Не се ли търси провокация и сблъсъци в случая? Ако привърженици на другата страна отвърнат по същия начин какео следва? И пак ли САЩ ще са ви виновни или ЕС? Спор няма,успешна тактика е доказана в реални условия (майдан,Сирия),но мисля,че Руснаците прекаляват прекалено очевадно е. За щастие този път сме далеч,и като започнат с бомбардировките с НУРС-ве по болници и жилищни райони бежанците
11
32
 
7
 
! Отговори
НЕслучайно преди 5 години
Как се случва така , че отиват руски военни във Венецуела и след това там спира тока. После обявяват , че е американска диверсия. Руснаците използват всички средства за да се противопоставят на демократичния свят. Руснаците тровят своите бивши агенти с новичок , произведен- маде ин Рашия, пък после британците виновни.
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ти да видиш..Хахаха, и ти къде точно видя разликата?
9
7
 
29
 
! Отговори
САЩ вън преди 5 години
Това са евроатлантиците . Американците да ходят да видят демократизираните държави като Хаити да им помгат. *** там е създадена от тях. Проблемите на Венецуела дори не са близо до кочините коити са направилис САЩ в държави като Хаити, Кулумбия.... и още много други
8
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин крепи мъдуро :)
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са тайни пратеници на Сорос и Иван Костов.
6
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия сключи преди няколко години договор с Венецуела да я представлява на световните петролни пазари. Струваше им няколко милиарда суха пара в зелено. Но този договор беше одобрен не от парламента, а от назначения от Мадуро "конституционен съвет". Ако Мадуро си отиде рашките трябва да забравят за гущерите. Затова се бутат там въпреки че Мадуро е особено непопулярен в Русия.
5
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На краварите все по често взе да не им се получава "демократизирането"
4
35
 
7
 
! Отговори
гсхд преди 5 години
Дойдоха руските спец части и се почнаха провокациите.
3
16
 
6
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Партизани от отряд ,, Чавдар,, са...