Венецуела отново в тъмнина, нова авария спря тока

17 от 22 щата в страната останаха без захранване
26 мар 2019 07:20,
95
Венецуела отново в тъмнина, нова авария спря тока
Снимка: БТА

Венецуела отново потъна в тъмнина, след като нова тежка авария причини спиране на тока. Електричеството е прекъснато в столицата Каракас и други големи градове, предаде Франс прес.

Още по темата


Засегнати са 17 от 22 щата в страната.

Министърът на информацията заяви, че страната е станала "жертва на атака срещу системата за производство и разпространение на електроенергия и по-конкретно срещу електроцентралата "Гури", пише БТА.

Тази централа, която доставя 80 процента от електричеството на Венецуела, бе в основата на аварията от 7 март, която остави без ток 30-милионната страна в продължение на седмица.

Токът спря вчера в ранния следобед, което преустанови работата на метрото, прекъсна мобилните мрежи и принуди магазините да затворят. На международното летище в Каракас пътуващи казаха, че чекирането се прави на ръка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
2
 
! Отговори
Не се хаби преди 5 години
До Венецуела-тъжно е!Никой не ти се връзва на безпочвените твърдения, пази си крокодилските сълзи. При социализма заплатите не са високи, но цените са смешно ниски, а сигурността която дава системата е недостижима. По-добре плачи за 42-та милиона бездомни американци които нямат медицинска помощ, живеят в палатки по пътищата и се хранят с купони, които също не са гарантирани. В Ютуб има клип как на една жена й отказаха купони, тя изпадна в истерия и изпочупи портрета на губернатора на щата.
59
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИНДИЯ И КИТАЙ ОБЯВИХА, ЧЕ УТРОЯВАТ ПОКУПКИТЕ НА ВЕНЕЦУЕЛСКИ ПЕТРОЛ, КАТО ЩЕ ПЛАЩАТ ДИРЕКТНО С ХРАНИ, ЗАЩОТО ИНАЧЕ САЩ КРАДАТ МИЛИАРДИТЕ НА ВЕНЕЦИЕЛА. ПЪРВИТЕ ДВА ИНДИЙСКИ КОРАБА С ХРАНИ И ЛЕКАРСТВА СА РАЗТОВАРЕНИ.
58
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 52При социализма и комунизма нямаше ток, защото имаше много фабрики и заводи, а освен това и го изнасяхме. Сегашното имане не е нещо, с което можеш да се гордееш. Сега ток е нужен само за компютъра и климатика ти.През социализъма фабриките и заводите ви бяха енергоемки *** ***, които произвеждаха *** в малки количества и магазините бяха празни.В момента дела на индурстрията в БВП е по-голям отколкото през смотания, мизерен соц.Плюс това и сега изнасяме ток.
57
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В един момент социализЪма го докарва до тук.Няма ток, няма вода, няма хляб, купони ... мизерия и нищета.
56
6
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Абе руски ***, нали ги знам руские *** бе. Те с нищо не се съобразяват затова им гърмят военните складове като пуканки"ПОРЕДНИЯ ОПОРНО ТОЧКОВ ЛОЗУНГОВТи умнико някога през живота си влизал ли си в Армейски склад за боеприпаси? Истински склад не направените по спешност места за съхраняване на боеприпаси след 1990?Типичния армейски склад закопан във земята, над него има брониран железобетонен купол и в него се съдържа оръжие за ЕДИН ДЕН БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ на примерно 1 дивизия
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето така се води хибридна война, а не като руснаците.
54
4
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Боби, не чустваш ли че заради и Русия и Путин ставаш на шут Никакви 3 милиона не чакат за Руия. Всеки бяга като чумави от руския свят"Много просто ще проверим това твое твърдение още на 31.03.2019Украйна примерно(точните цифри ще ги намерим ако трябва) има 20 милиона гласоподаватели- 1 милиона в Крим- 2 мил политически бежанци в РФ(с деца 3мил)- 3 мил на работа в РФ- 5 мил на работа ЕС(които физически няма да успеят да гласуват)- ? мил на "окупирани" и гранични територии!!!
53
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиАбе руски ***, нали ги знам руские *** бе. Те с нищо не се съобразяват затова им гърмят военните складове като пуканки.
52
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия пък искат и ток. Не са ли разбрали че социализъм и ток са като водата и огъня, не може да имаш едновременно и двете.
51
5
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Да отидат руските енергийни специалисти и да им пуснат тока. Вместо ток те им носят само залежали оръжия от руските складове модел 1960 година."Значи такава БЕЗПОДОБНА ГЛУПОСТ само ОПОРНО ТОЧКОВ ЛОЗУНГОВ може да избълва в ЕФИРАМомченце/Момиченце/Ако щеш Третополов взривното вещество в боеприпасите има срок на годност 25-40 год максимум, същото важи и за ракетното горивоСлед 25 година или се стреля на полигон да се обучават войските или се Утилизира във Война или разфасоване
50
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиБоби, не чустваш ли че заради и Русия и Путин ставаш на шут. Никакви 3 милиона не чакат за Руия. Всеки бяга като чумави от руския свят. Трябва да си пълен *** за да те привлича с нещо русия.
49
7
 
5
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
До АнонименБВП на глава от населението във Венесулела, според офоциални източници е почти 2 пъти по-ниско от това в БГ. Коментара е на неграмотен ***, без грам икономически познания. Още повече, че се сравнява по паритет на покупателната способност, а не п номинал...
48
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗозоПри социализма и комунизма нямаше ток, защото имаше много фабрики и заводи, а освен това и го изнасяхме. Сегашното имане не е нещо, с което можеш да се гордееш. Сега ток е нужен само за компютъра и климатика ти.
47
8
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До До,Боби"Г-н експерт по всичко,все пак когато пишеш за безработица в Украйна, ... Защо,бе джанъм руснаците драпат за омразният Запад и бягат от любимата Путин,защо?"Умнико статистиката сочи че от 140-148 милиона РФ от 1990 до 2018 са излезли на запад 4 милиона човекаСамо Крим когато се присъединява към РФ докарва 2,3 милиона човекаОт Украйна има поне 3 милиона политически бежанци чакащи паспорт и толкова с111111ега заработват париОт бившите СССР републики има поне 5 милиона гастербартери
46
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До,БобиДо 48Ти лично ли видя как руснаците панически бягат от Русия? Ще те разочаровам, но няма такова нещо. По-скоро обратното - връщат се.
45
8
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Абе защо при комунизма, социализма и путинизма все няма ток?
44
9
 
6
 
! Отговори
До,Боби преди 5 години
Г-н експерт по всичко,все пак когато пишеш за безработица в Украйна, защо избягна отговор на въпроса...Защо бягат всички панически от любимата ти Русия? Защо,бе джанъм руснаците драпат за омразният Запад и бягат от любимата Путин,защо?
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудесно!
42
6
 
10
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Венецуела-тъжно е!"Във Венецуела средната месечна заплата е около 5 долара"Знаеш ли колко е Галон Бензин? 2ст като го превърнеш в Български левове.Проблемът на Чавес и Мадуро е че Степеннта на Урбанизация е над 90% тоест всички практически живеят в градовете а наокло е джунгла където трудно се отглежда храна. Така че Венецуела продава нефт и купува Храни и медицински припаси.Втория проблем е че няма рафинерия само нефтен терминал ако имаше рафинерия щеше да има и ТЕЦ дори и МАЗУТ да гори
41
5
 
13
 
! Отговори
638 атентата преди 5 години
ЦРУ не дреме, а действа! ЦРУ е най-яко финансираната и най-смешната терористична организация в света, с 638 неуспешни атентата срещу Фидел Кастро.