Facebook изтри ултрас страници на футболни грандове

Това е началото на масова кампания за толерантност, смята журналист
3 апр 2019 13:20,
28

Ултрас страници на "Левски", ЦСКА, пловдивските "Ботев" и "Локомотив", както и на други родни тимове, бяха премахнати от Facebook. Същата бе съдбата на страниците на привърженици на други балкански тимове, между които сръбските "Партизан" и "Цървена звезда", както и на румънския "Стяуа".
Още по темата

Според журналиста от вестник "Монитор" Калин Караиванов, това е началото на кампания на социалната мрежа за въвеждане на новите правила за толерантност. В "България сутрин" той сподели, че Facebook вече трие и страници на журналисти заради определени думи или цитати, които са публикували.

"Това е най-тежкото наказание и се прилага без забележка. Премахнати са страниците на феновете на "Левски", ЦСКА, пловдивските клубове. Става въпрос за удар, който е насочен към всички фенове. Причината е, че според Facebook в тези страници се толерират неща, които насаждат омраза в обществото и дискриминират малцинствата. Тези страници обаче просто са комуникационен канал за феновете. Блокирането на феновете е върхът на айсберга. Те са социалната група, която може най-лесно да бъде ударена с минимални последствия. Те са демонизирани - смятат ги за пияници, наркомани, ударни бригади", обясни Караиванов.

Той също така допълни, че изтриването на страниците най-вероятно ще доведе до напускането на Facebook от страна на феновете.

"Facebook прие нови правила за толерантност в социалната мрежа. Всеки може да докладва всеки. Феновете ще напуснат социалната мрежа, ще намерят нов начин за комуникация. Това е лов на вещици. Започва масова кампания, която няма да засегне само феновете", разкри журналистът пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** недоволства.Не може да плюе...да се заканва...да обижда свободно във фб и да подстрекава към насилие..Той е възмутен! И се кани...никога повече да не използва фб.От централата на фб...са съкрушени от загубата.
18
1
 
0
 
! Отговори
Ултрас eвpoгей преди 5 години
Страниците за половото многообразие и мултикултурната идилия не трябва да се пипат.
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кви лоши хора бе! Чичовото сега къде ще се оплаква от съдиите?
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А дали ще изтрие страници на агресивни феминистки и феминистки организации, както и на агресивни социал жъстис уориърс? Щото те са милиони пъти по - опасни!
15
3
 
2
 
! Отговори
niki преди 5 години
Нормално, тия страници на ултрасите са пълни със свастики и подстрекаване към насилие неща. Що да не ги изтрият?
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Довечера в Разград има да се сополивят ултрасчетата на литекс :)
13
0
 
5
 
! Отговори
ха ха преди 5 години
те пък едни грандове тия, борят се за 2-3то място...
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди няколко години се появи един китаец, бивш служител във Фейсбук, искаше да свидетелства и да заведе дело срещу тях, заради това, че никога не трият информацията на потребителите, дори и да си изтриеш акаунта. Следях развитието на нещата, но нищо не се случи. Скоро попаднах на един сайт, където пишеше, че въпросният тип не е завел дело, защото бил убит в катастрофа. Дали е случайно? Не мисля..
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фейсбук не е справедлива мрежа, уж се борят срещу дискриминацията, а самите те дискриминират. По-скоро не става върпос за спреведливост, а за налагане на морално упадъчните sоrоsки идеали. От самото начало, тея мрежа е компроментирана и работи в тясно съдействие с ЦРУ и НСА. Грешката на милиарди хора беше, че я приеха за чиста монета и си ъплоуднаха целия живот в техните сървъри. Никой не знае какво се случва с тези данни. Ако дойде нова диктатура, всичко това може да се обърне срещу децата ни.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази мярка ще има обратен ефект.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова се правят фалш профили у фб и с тях се ***, псува, заплашва.Като го баннат - нов.
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
помните ли Myspace ? това е съдбата и на фб.няма как да си играеш с хората и да успееш, всичко има своя край, а тези динозаври се поувлякоха, ако си мислят, че не може да се живее без тях.
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тея трият както има падне, но това е частен сайт, така че имат право.но не очаквайте нови пациенти, всички слизаме от лодката.идва времето на анонимните, децантрилизани социални мрежи, тях и северна корея на може да ги събори. смърт на цензурата, ще ви газим.
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
фейсбук отдавна започна на пропада..умните и независимите го напуснаха, хлапетата са на снапчат, скоро ще го ползват само бабите за да си пускат снимки на котките
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не защитавам ултрасите, но утре какво ще им попречи да баннат всеки, който е неудобен? Първо те беннват после те очернят, а ти нямаш възможността да се защитиш на практика могат да те изкарат какъв всякакъв.
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щеше да е добре толерантността да е в двете посоки не само в едната.
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само феновете на "Лудогорец" носят мир и любов по света.
2
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако си бял християнин те банват, ако си джихадист-главорез няма проблем. Затова не ползвам вецебук.
1
6
 
7
 
! Отговори
хахо преди 5 години
Браво!Боли го Зуки за неплатежоспособните балкански фенове.Важно е рекламката да върви.