От "Артекс" питат Борисов: Защо нас не каните на среща?

Управителят на фирмата иска разговор с премиера за "Златен век"
49
От "Артекс" питат Борисов: Защо нас не каните на среща?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като стана ясно, че премиерът Бойко Борисов се среща с представители на инициативния комитет "Лозенец", който организира протестите срещу строителството на небостъргача "Златен век", управителят на "Артекс" Пламен Мирянов също поиска разговор с него.

Още по темата
В писмото си  архитектът призна, че е научил с изумление за срещата с протестиращите. В същото време той правил няколко опита да се види с премиера, но му била отказвана.
 
"Правя неколкократни опити да Ви помоля да се свържете с нас и да ни поканите да присъстваме на тази среща. До този момент получавам категоричен отказ от вашия пресцентър за това. Г-н Премиер, един конфликт има минимум две страни, но винаги една истина. Как без нашето участие ще отсъдите, което упорито отбягвате, кой е прав? Така както каните Мариан Башур, моля Ви поканете и мен", пише Мирянов.

Според него хора от инициативния комитет "Лозенец"  посредством една Facebook страница и няколко протеста повтарят в купом неверни твърдения, които уронват авторитета и престижа на една утвърдена българска строителна компания с 25 годишни традиции.

Освен това недоволните от строителството на небостъргача непрекъснато подлагали на съмнение законността на проекта, но и работата на ДНСК.

"С всички тези провокативни действия се внушават твърдения неотговарящи на истината. Те заблуждават гражданите на София, а в същото време, освен авторитета на "Артекс", са опорочени и институциите, които прилагат Закона за устройство на територията и всички закони и нормативни документи в България", отбелязва още Мирянов.

Той допълва, че доказателство за законността на строежа са всички законно издадени книжа и становището на ДНСК в лицето на арх. Иван Несторов, както и заповедите подписани от Главния архитект Здравко Здравков и множеството проверки на органите на ДНСК.


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 3 месеца
Раздаде луксозните апартаменти и вече не си им нужен! Така е ,който заиграва с политици !
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защото сте мошенници !!!!!!!
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да кажат колко дават и да ги прибираме за подкуп. Стига комедия, срещи, кафета.
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От притеснение да не се разприказвате. Затова.
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен

Ателиетата на 29 етаж са харизани първи, още преди фундамента да бъде изграден.
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цирк, всичко е цирк.
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ся са бият за "ателиетата"/двете / на последния етаж...Цецо си го е заплюл пръви.А Бай Х. иска блока...
40
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен

Артекс дават цени само с лична среща в офис. Винаги е било така. Добре, че са брокерите да се раздрънкат, че 29 етаж е продаден за 6К евро, средните за 5К и ниските за 3К. Наистина е време да платят сметката.
39
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сори майна. Правихте хубави малки кооперации, но станахте алчни и взехте да садите краставици из скъпите квартали в София с обяснението, че това е модерното строитество. Не, не е модерно, не се вписва в архитектурната картина на града, но е икомонически изгодно, на едно петно да построиш 20 етажа отколкото 6.
Да не се правят на света вода ненапита от Артекс. Няма строителна фирма на жилищни сгради в София, която да няма политически и олигархични покровители.
38
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
защо на сайта няма обявени цени за апартаментите, щеше ми се да взема целият 29-ти етаж, ако ще са по 200 евра квадрата, с малко кредитче, може и аз да продам един апартамент.
Не ме мислете как ще излизам с колата, ще си работя от вкъщи, целият квартал ще ме обича. даже някое парко място под наем ще дам. Само дайте добра оферта.
37
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Отново предизборни димки и пушилки от страна на Суджуците.
Сторежеът не е спирал. Върви си с пълна сила.
"Спрян" е единствено за простолюдието, което чете и блее.
36
1
 
19
 
! Отговори
Ицо преди 3 месеца
Не трябва да има никаква милост към корумпираните, но също така и към корумпиращите. Ако бяхме нормално общество, тази компания трябваше да е най-малко заклеймена и навряна в 10 глуха, за назидание на другите който също прилагат корупциони схеми.
35
0
 
16
 
! Отговори
Аланкоулу преди 3 месеца
Аааа-ъъъ !!!
А га ядохте кифтяата, добре ви беше !
34
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нинова: Искам да си купя апартамент,...ама безплатен !
Нашите другари по соц време не си купуваха, а си ги даваха, защотобяха активни борци като нас сега. Ето ние вече сме отново в нелегалност както нашите славни партизани и имаме същите заслуги !
Ако трабва ще направиме още един паметник на съветската армия, за да докажем, че сме същите !
Другари, дайте да дадем !
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Очаквам скоро да има показни акции, но не полицейски
32
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И нека рушветите да потекат в правилната мутро-касичка
31
5
 
19
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 месеца
Сега ще ги питам Тея от Артекс кон боб яде ли. Да връщат парите и да започват да строят в Тутракан. Там няма да имат проблеми
30
1
 
31
 
! Отговори
Георги преди 3 месеца
Защо при толкова инфо за жителите на всички блокове не напишете кои са другите собственици.Няма да се учудя там на хорото да има заможни наркотрафиканти,заможни сводници,сега всички са се снижили в очакване да се обясняват.Там обикновени данъкоплатци няма да откриете.
29
0
 
25
 
! Отговори
Шенол преди 3 месеца
Анаааа, сега тия дето са взели лукс жилища с обещания за покровителство над Артекс да връщат подарените апартаменти.
28
1
 
32
 
! Отговори
Митьо преди 3 месеца
Фалит за алчният Пламен Мирянов. Да ходи да строи на майкината си. Сега започна да говори. Като е мъж да излезе и да каже на кого и защо е подарявал апартаменти.