9 камикадзета извършили атентатите в Шри Ланка

Над 60 са задържаните във връзка с нападенията
24 апр 2019 11:10, Елка Василева
40
9 камикадзета извършили атентатите в Шри Ланка
Смята се, че тези мъже са атентаторите от Шри Ланка. Снимка: Reuters

Над 60 души са били задържани в Шри Ланка във връзка с нападенията в неделя, при които по последни данни са били убити 359 души, съобщи министърът, който отговаря за връзките с парламента, Лакшман Кириела, цитиран от Ройтерс.

Кириела отбеляза, че се очаква броят на арестите да надхвърли 100. Той не даде подробности.

Още по темата

Сред убитите са 39 чужденци, уточни заместник-министърът на отбраната Руван Виджевардене.

Той съобщи още, че атаките в църкви и хотели са били извършени от деветима атентатори самоубийци. Осем от тях са разпознати.

Един от атентаторите самоубийци е учил във Великобритания и Австралия. Сред камикадзетата е била и една жена.

Около 500 души са били ранени по данни на властите при атаките в три църкви и четири хотела.

Полицията междувременно взриви контролирано подозрителен мотоциклет край кино в столицата Коломбо, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Тревогата изглежда е била фалшива, тъй като не бе открита бомба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Шри Ланкаатентати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука някакво ислямско *** се прави на интересно и съвсем скоро може да си изпати.
26
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още чакам да ми кажеш християните какво са измислили, което преди това да не им е дадено от хора от Близкия изток, Азия и Африка...
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Сега даже си толкова тъъъъп, че ако не кажа, че съм атеист, ще има да викаш "нали каза, че не си мюсюлманин"... АХАХАХ!!! Предвиждам те даже!!!"Не стига, че си мюсюлманин и ме лежеш, че не си, ами за няма 3 минути си напляска сам 4 плюсчета. Колко си жалък, точно като себеподобните ти *** на снимката.
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"ислямски смешнико, не ме занимавай с козарите си известни само в селата в близкия изток, племето ти нищо не е дало на света освен сифилиса."Ами ето, то се вижда между нас двамата кой е по-глyпав.Аз мога да мисля - ти не.Аз познавам историята - ти не.Аз притежавам обща култура - ти нямаш.Аз съм образован - ти не!Аз не съм християнин - ти да!Сега даже си толкова тъъъъп, че ако не кажа, че съм атеист, ще има да викаш "нали каза, че не си мюсюлманин"... АХАХАХ!!! Предвиждам те даже!!!
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слушай какво ислямски смешнико, не ме занимавай с козарите си известни само в селата в близкия изток, племето ти нищо не е дало на света освен сифилиса.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"И за азбуката на тамазитите прочети - писменост на 3000 години в Алжир."Моя грешка... 3000 години ПРЕДИ ХРИСТА!
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Именно! Никой е Европа не ги е чувал, защото християнството е религия на невежеството!"Никой не ги чувал, защото нямат никакъв принос за развитието на Европа.
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Християните с война и подмолна политика налагат санкции и системно от десетилетия, даже столетия унищожават ислямския свят, хвърлят си бомбите там, а после викат.... "аааа, ама те идват в Европаааа". Ами да не им бяхте разтурили държавите, щяха да си стоят там!
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Стига си си измислял, никой в Европа не ги е чувал тези киpтаци, като изключим Аменхотеп."Именно! Никой е Европа не ги е чувал, защото християнството е религия на невежеството!Ако беше по-умен и начетен човек, щеше да си ги чувал.Най-малкото, щеше да ти дойде на ум да отвориш Гуугъл и да потърсиш да прочетеш малко за тях. Ама сигурно и английски не знаеш. Нормално за хора, които си мислят, че англичаните трябва да кажат "GOSPOD", за да ги чуе Бог. Нали църквата така ви учи?
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Целият съвременен свят. Затова мюсюлманските *** налазвате Европа и САЩ"Не съм мюсюлманин, но за разлика от теб имам мoзък. И за разлика от теб не съм обременен от сектантски простотии. Мюсюлманите идват в Европа, защото християните като кукувица на чуждо гнездо прокараха тая тяхна болест наречена християнство и се настаниха на чуждо гнездо, като унищожиха европейската култура. И почнаха да водят войни с всики останали. За колониалните империи даже не си чувал, а претендираш да си умен.
17
3
 
5
 
! Отговори
до 20 преди 4 години
Стига си си измислял, никой в Европа не ги е чувал тези киpтаци, като изключим Аменхотеп.
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абу Ал Касим Ал Захрауи се счита за бащата на хирургията в Европа.Асад ибн Ал Фурат се счита за бащата на съвременните юридически и правни науки в Европа.Аменхотеп е от 13-ти век преди Христа... той когато е лекувал хора в Африка, хората даже не са подозирали, че някой ден ще има християнство.Чарака - 6ти век пр. Хр. в Индия. - хирург!Ибн Баджа - един от най-великите инженери, когато Цар Симеон и Петър са се чудили как да си прокарат вода.Мерит Птах - 27 в. пр. Хр. - Египет, доктор, хирург!
15
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Дори технологията, която използваш за да пишеш в интернет, както и самият интернет са дело на християнската цивилизация."Ти да видиш... Я дай по-конкретно, кажи ми коя точно технология е измислена от християнската църква? :))) Или от християнин?Даже и цифрите в математиката се наричат АРАБСКИ! Цялата наука идва от Индия и от Африка, Минава през Близкия изток и Египет и през ислямските библиотеки в Гранада и Кордоба...Ако не беше ислямът щеше да чyкаш чертички по пещерите!
14
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Християнството, нали? Добре, че бяха мюсюлманите да донесат наука в Европа."Не, исляма- религия за нискоинтелигентни и прости хора. На християнството трябва да благодариш, че създаде цивилизования и съвременен начин на живот, който мюсюлманите копирате, за да замязате на хора. Дори технологията, която използваш за да пишеш в интернет, както и самият интернет са дело на християнската цивилизация. Иначе още щеше да чукаш йероглифи в пещерата.
13
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Пещерна религия."Християнството, нали? Добре, че бяха мюсюлманите да донесат наука в Европа. Понеже по заръка на християнското духовенство, всичко е било унищожено, а учените са били изпращани на клада, защото са казвали, че Земята се върти около слънцето, а не Слънцето около земята както учи християнството.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е исляма.
11
1
 
8
 
! Отговори
Pacemaker преди 4 години
Миролюбива и човеколюбива религия, изповядвана само от лекари, инженери, доктори и академици- нобелови лауреати. Вилкомен- каза танте Меркел и покани 10 милона инженери в европа. Виллкомен! Ето, вземете по едно плюшено мече, а после идете при шефа на пе_дофилската секта, наречен папа, да ви измие обредно краката!
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пещерна религия.
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До CAMBODIA POWERМианмар показва истинското лице на будизма - будистите са най-обикновени страхливи лицемери, които убиват жени и деца от всички други религии. Даже ако те видят с кръстче на врата и те хвърлят на кучетата да те изядат.
8
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е християнството! Създадоха такива хора, за да може да ги наричат мюсюлмани после и да сочат с пръст мирните мюсюлмани по света. Където е отишло християнство, нищо друго не е останало! Заличават всякаква предишна култура! Изгарят на клада всички различни, като ги обявяват за вещици, демони и еретици! Те даже и на учените са посягали и са ги горили на клада! Нищо чудно, че науката в Европа идва от Индия, Близкия изток, Египет и Африка като цяло. Християнство = мракобесие!