Експерт: Срещата Помпео-Лавров - предвестник на Путин-Тръмп

При конфликт, най-потърпевша ще е Европа, смята Димитър Гърдев
Обновена: 16 май 2019 22:20 | 16 май 2019 21:50, Красимир Ангелов
21

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо се срещна с руския външен министър Сергей Лавров. По време на срещата те влязоха в открит спор по редица теми – от Венецуела, до Украйна.

Още по темата
"И двамата си говореха за техни лични теми. Не се видя да коментират нещо заедно. Бяха диаметрално различни. Сергей Лавров каза, че няма намеса в изборите на САЩ. Знакът от тази среща е, че не са намерили общ език. Смисълът от тази среща ще го разберем след време. Тръмп се обади на Путин. Вероятно това е била основната тема – срещата на Путин с Тръмп", коментира експертът по международна сигурност Димитър Гърдев.

Лавров и Помпейо разговаряха за нормализиране на отношенията

Според него вече няма заплаха да се иска импийчмънт за Тръмп. "Тези две държави носят отговорност за международната политическа стабилност. Те притежават 92% от ядрените сили в света. В кабинета на Тръмп се вижда опит за затопляне на взаимоотношенията с Русия", отбеляза гостът на "Денят ON AIR".

Гърдев подчерта пред Bulgaria ON AIR, че ако се конфронтират, и двете държави могат да разположат ракетни установки на територията на Европа. "Старият континент ще бъде най-потърпевш", заяви той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Тракиец преди 4 години
Одобрявам и поддържам политиката на Русия спрямо САЩ, но не ги одобрявам как се държат спрямо България.. Май с Турция искат да ни поделят.. Ама няма да им мине номера..
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
16, защо ли? Помпейо назова 3 точки, по които Пиндостан е заинтересован в сближаване на позициите с Русия. Тези 3 точки са важни за бай Дончо, но приоритетни ли са същите 3 точки за Путин? Разбира се, че Не! По приоритетите на Русия, Пиндостан налага ограничения и санкции.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що така напоследък всички срещи завършват с "Agree to disagree"?
12
0
 
6
 
! Отговори
Однако преди 4 години
"Ама Путин е добър човек-широка славянска душа и ще им прости!"--------------Най-вероятно е добър човек с широка славянска душа, но това не му пречи да упражни възпитателни мероприятия по отношение на молещия. А именно:Срещата м/у Лавров и Помпейо приключва и вторият застава да чака Путин за разговори. През това време ... Путин спокойно разглежда и разговаря с пилотите на посрещналите го в небето над Ахтюбинск 6 бр Су-57. Путин пристига в Сочи с 3 часа закъснение. Помпейо търпеливо чака ...
11
0
 
8
 
! Отговори
такива ми ти работи преди 4 години
Помните ли държавният секретар..Рекс Тилърсън? Първият висш чиновник на Бай Дони,който се срещна с Лавров. А къде е сега? А къде е ген.Майкъл Флин???? И той се изхлузи през улея на Историята. Лавров обаче си е там. След време и Помпейо ще бъде сменен с друг,а Лавров пак ще си е там.
10
6
 
1
 
! Отговори
путинхуйло преди 4 години
А Трамп и ръдев кога? :)
9
0
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
До Ли ПънЧували сме за китайските жестоки мъчения,но не ми се вярва да причинят на американците такова нещо-прекалено е!50 клонинга на Баце направо ще ги унищожат!Тука издържаме,щото сме свикнали.
8
1
 
12
 
! Отговори
невероятно,но факт! преди 4 години
Работата става сериозна!Каквото и да се случи,видимо се върви към нови Ялтенски споразумения,колкото и да се вижда чудно на някои!?Само че този път решенията ще се вземат от САЩ,Русия и Китай,а на ЕС ще бъде дадена справка какво са решили!Тази среща е началото,иначе защо Помпео ще чака Путин 3 часа!?Няма майтап, информацията е достоверна-3 часа е чакал Помпео!Като се има пред вид какво му е отношението към Русия и колко е избухлив,значи нещо много сериозно го е заковало на стола!Става интересно!
7
1
 
8
 
! Отговори
Ли Пън преди 4 години
Обещавам ще бъдем снизходителни към американците.Разделяме ги от 50 щата на 50 държавички и им назначаваме 50 бойковци
6
4
 
8
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Ще целуват ръка на Путин,ако не искат да целуват китайски зад*ици!Ама Путин е добър човек-широка славянска душа и ще им прости!Само че освен това е и 50% евреин...Така че да не си мислят,че ще минат бадева!
5
2
 
12
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
Янките го удариха на молби
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да напомня на "експерта" не Лавров каза ,че не са се Е месила Русия в изборите им а самият Помпео и то след 2 годишно разследване на Мюлер ,което не откри абсолютно никаква руска връзка,нещо което беше ясно за всеки с повече от 2 мозъчни клетки !
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Венецуела, руснаците и кубинците предотвратиха американския преврат. САЩ заплашиха с военна намеса, Лавров ги предупреди за много тежки последици.Иран, някакви танкери в Персийския залив били нападнати, Иран заплаши САЩ, че ако продължава с агресивната политика на санкции, може да затвори Персийския залив. Щатски самолетоносач и бомбардировачна група пратени там. Израел подклажда огъня с Иран, иска война.Обаче, анимационните ракети на Путин, докараха Помпео в Сочи.А да видим какво ще стане.
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да проявиш милост към краварите ??? Значи сам да си окачиш примката !
1
3
 
16
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
Бай дони изпрати пейо помпео в Сочи да моли за прошка ! Ама малко е закъснял - заговезни мина .