Френски лекар тровил пациенти, за да ги....спасява

Разследват го за отравянето на 24 души, деветима от тях са починали
17 май 2019 15:49, Анисия Иванова
12

Френски лекар е обвинен за отравянето на 24 души. Деветима от тях са починали. 47-годишният анестезиолог влошавал състоянието на пациенти, за да изпъкне пред колегите си. Скандалът потресе медицинската общност и цяла Франция.

Всичко започва на 6 март 2017 година. Един от най-уважаваните анестезиолози в източния град Безансон е обвинен в умишленото отравяне на 7 пациенти. Двама от тях починали, другите страдат от тежки неврологични увреждания.

Сред тях е Одил Лашере. Тя преживява остър инфаркт по време на операция през януари.

"Когато за първи път чух за тази история, лампата ми светна. Казах си, че може би това, което ми се случи, не е трябвало да се случва. Наложи ми се да премина през много тежко сърдечно лечение, а днес имам сериозна загуба на памет и ми е много трудно на работа", споделя Лашере.

Разследващите смятат, че доктор Фредерик Пешие е вкарал смъртоносни количества калий в банките с анестезиологичен разтвор. Мотивът му – да се притече на помощ на влошилите се пациенти и така да изпъкне пред колегите си, с които бил в открит конфликт.

Година по-късно започва второ разследване. Проверяват се 50 нови подозрителни случаи на нискорискови пациенти от периода 2008-2016 година. Половината от тях са смъртни, съобщава Bulgaria ON AIR.

Прокуратурата смята, че общият брой на жертвите е поне 9. Вече са ексхумирани и 4 тела за анализ. Доктор Пешие обаче твърди, че всичко е конспирация, организирана от негови колеги.

Разрешителното на анестезиолога вече е отнето. А разпитите на лекари и възможни жертви продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Аз съм доволна от нашите лекари. От чужбина идвам тук защото разбират. Западните те гледат като парче месо.Това племе не се научи да лае срещу всички.А проблема е в 1 закон- безплатно здравеопазване.Някой да излязъл да си го поиска????
10
0
 
1
 
! Отговори
Махленска клюкарка преди 4 години
Имаше подобен случай в сащ. Една умишлено си разболяваше децата, за да може да се види как добре се грижи за тях. Като се разхлопа дъската и хората правят невероятни тъъъпоотии.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може и тука да има такива, лошото е че няма кой да разследва и така ще си убиват до последно.
8
1
 
3
 
! Отговори
Осман преди 4 години
Така лекуват и булгарите в турция
7
0
 
15
 
! Отговори
Джугашвили преди 4 години
Расстрелять таких врачей - вредителей!!!
6
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни измислици са това. Банките с анестезиологичен разтвор, се подготвят от мед. екипа, а не лично от главния лекар. Вероятно е имало някой некомпетентен в обкръжението му и сега той го отнася.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Покрай такива случаи много често се замазва ширещата се бездарност и мързел в медицинските среди. Покрай него колко ли други ще се измъкнат.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Същото се прави с цялото население на Земята. Ама за това не дават да се говори.
3
3
 
10
 
! Отговори
Френска му работа преди 4 години
Хубава работа, ама френска - да трови хората. Това само в пропаднала Франция може да се случи.
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите лекари пък те пращат за операция, без да имаш нужда... И това се прави само и само, за да вземат някакви пари по клиничните пътеки... Но разрешителните не са им отнети, въпреки, че извършват нарушения всеки ден - да не говорим, че често се налага да си плащаш под масата, въпреки че си здравно осигурен ! Но и след като си си платил двойно (здравното и парите под масата) пак не е гаранция, че няма да се отнесат с теб като с животно и да не ти обърнат внимание.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УЖАС