Майкрософт са засекли 740 опита за политическо вмешателство в САЩ

Не се знае колко са били успешните кибератаки
18 юли 2019 07:53,
9
Майкрософт са засекли 740 опита за политическо вмешателство в САЩ
Снимка: Pixabay

Компанията Майкрософт обяви, че миналата година е засякла над 740 опита за проникване в мрежите на базирани в САЩ политически партии, кампании и други фокусирани върху демокрацията организации, в това число мозъчни тръстове и неправителствени организации, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Йотова се срещна с българи в централата на "Майкрософт" в Сиатъл

Подробности за мишените не се съобщават. Компанията не съобщава и колко от опитите са били успешни. Сходни опити за атаки са били наблюдавани в началото на 2016 г. и 2018 г.
Преди година Майкрософт обяви, че е засякла опити за проникване в мрежи на кандидати за сенатори в САЩ и на мозъчни тръстове, пише БТА.

Компанията предлага от година услуга за безплатно засичане на кибератаки срещу кандидати, кампании и до голяма степен свързани с изборите групи, припомня АП.

ТАСС допълва, че според Майкрософт атаките са били вероятно извършени от територията на Русия, Иран и Северна Корея. Според компанията завишената активност от страна на чужди хакери говори за тяхната подготовка за вероятна намеса в президентските избори в САЩ догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия пак луднаха с тези кибер атаки , дори и някой да му е влязъл в платформата какво ще направи , ако избирателите са роботи с чипове и да ги програмира да гласуват за друг разбирам , а то уж хора живеят там амо може и да бъркам вече
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
tezi nekadarnici ne mogat da razberat kakvo stava v tjahnata systema, ta sega izvednazh sa uspjali da zasekat nesto. ste si padna ot smjah.
3
0
 
6
 
! Отговори
Европейка преди 4 години
Хакнали са мозъчни тръстове и НПО-та ,фокусирани върху демокрацията.Блокирали са им мозъците.Идва диктатура във ФАЩ! Явно са хакнали и мозъка на Майкрософт.
2
0
 
11
 
! Отговори
aa преди 4 години
дълбоко вярват, те са силно уверени, дълбоко супер мега як анонимен източник. *** си тъпата статия
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руски, ирански и северно корейски хакери направо хакват без VPN явно. Не се крият.Аман от глупости.