Мария Оряшкова световна шампионка в самбото

Ваня Иванова спечели бронзов медал в своята категория
79
Мария Оряшкова световна шампионка в самбото
Снимка: Булфото

Мария Оряшкова спечели световната титла по самбо в категория до 80 килограма на планетарния шампионат в Чонджу, Република Корея.

Още по темата
До петото си злато от световно първенство българката стигна след победи над испанката Паула Мартинес, мексиканката Нанси Ернандес, а на финала спечели с 2:1 точки срещу японката Руи Такахаши.

Освен световните титли, Мария Оряшкова има и девет европейски титли в своята кариера. През лятото тя спечели и златото на Европейските игри в Минск.

С медал от втория ден на световния шампионат се сдоби и Ваня Иванова, която взе бронз в категория до 64 килограма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
3
 
! Отговори
Бравос! преди 4 години
забележителна победа за българките!
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЯсно, при вас е някаква традиция да удряте жените си, само мога да кажа, че ги съжалявам. Ама и ти си един негодник смотан, да одобряваш това, че мъжете трябва да удрят и пребиват жените. А как в моя род такива неща не са се случвали? Нито баща ми е удрял майка ми, нито моите чичовци, дядовци са посягали на жените си! Може да са се карали, но жените им не са били удряни! И въпреки всичко, една жена НЕ се удря, бе, ***! И пак ще повторя- не обиждай жената и женското тяло!
33
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 38 Ми познавам вуйчо ми, Баща ми, Дядо ми, Прадядо ми..всички са били жените си обаче жените им са ги боготворяли във времето. Не са били мъже ли?Не са мъже онези, които се оставят на жените си да ги мачкат душевно и да им търпят прищевките. Това са женски полови органи!
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНедей да обиждаш жената, ти си този, който се държиш във форума гну.сно и отвратително. Пикла била според тебе! А ти какъв си ,бе? Един дри.сльо! Недей да обиждаш жените и женското тяло като цяло, негоднико! Ще имаш уважение към жените, защото си се родил от жена, ***! Истинските мъже НЕ посягат на слаби жени!И още нещо - ако една чужда жена ти удари шамар, то едва ли , защото е започнала първо тя! Ако ти се закачаш с или без повод пъври с нея, тази жена има право на защит
31
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 36 Да заплашвам чужда жена? Правиш ли разлика, че не заплашвам, а направо ще действам, ако някоя ме удари?И за каква самозащита говориш, като аз си общувам с въпросната дама и тя ми лепне един шамар ненадейно? Това не е самозащита, кукло- това е момент на слабост при диалог!Хайде разграничавай леееко нещата, а?
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЛюбопитно ми е , как една жена, която не познаваш ( всички сме непознати тук в този форум) и която теб не те познава, ще те удари? Друг е въпросът, че не е почтено една жена да бъде груба към мъжа (си). Ако ти заплашваш чужда и непозната жена и имаш намерения да й посегнеш ( защото определено ако сравним един женски шамар при самозащита е по- лек в сравнение със шамара и юмрука на мъжа), тя не трябва да се защитава, така ли? Щом не удряш жена си, нямаш право да удряш други хора.
29
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 34Ето я копмплексарщината ти в пълна сила. Къде съм казал, че ще бия жени? Казвам евентуално ако някоя ми посегне като тая в тоя сайт, че може и да й обърша един шамар, щото да позволяваш на някаква непозната пикличка да те удря, а ти да си стоиш??? Значи да съм женски полов орган.Само на жена си мога да го позволя. И откъде знаеш как изглеждам и тоя нейния мъж как изглежда че на 4 очи между него и мен съм щял да остана на място? Ето я комплексарщината ти- предубеден си!
28
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До RoЧакай, икой не казва тя да бъде като наглимирана чалгарка и да изглежда като миска ( чалгарките и силно нагримираните са много грозни жени) , но все пак , не може да си причини такова ужасно нещо с тялото си, с лицето си, с външния си вид! Този нейн външен вид НЕ е красив! Защо го е направила? Жени, не си причинявайте такова нещо!
27
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До RoЧакай, икой не казва тя да бъде като наглимирана чалгарка и да изглежда като миска, но вс е пка, не може да си причини такова ужасно нещо с тялото си, с лицето си, с външния си вид! Този нейни външен вид НЕ е красив! Защо го е направила? Жени, не си причинявайте такова нещо!
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКукло ще викаш на жена си, не на други хора, било то жени или мъже, коментиращи под тази статия.Какво означава, че ти е посегнала въпросната жена ( ном. 22).Ти заплашваш и се правиш на силен, а си *** комплексар и страхливец. Тая жена, която заплашваш, ако си има мъж, то този нейн мъж няма да бездейства. Ще останеш на място и няма да можеш да станеш, само ако си посмял и си помислил да направиш нещо лошо на непознати хора - било то и други жени. Трай си там и си гледай жена си.
25
2
 
8
 
! Отговори
Ro преди 4 години
Тази жена е спортист, а не модел. Не знам дали правите разликата?!
24
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 29 Жена ми ми е удряла здрави шамари и аз съм й отвръщал с усмивка. И тя от безпомощност се разревава. Какво значи да удрям жена? Нали ти казвам, че ако ти лепна един шамар и след това цял живот няма си наумиш да ми посягаш, кукло.
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 29После да не се чудите защо жените се женят за чужденци. За нищо не ставте българските селяни. Манталитет на овчар. Нищо повече. В леглото я издържите 5мин я не. Пълна мизерия.
22
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 22 Ти на колко живот си мислиш, че си ако не на един шамар живот???Точно един як шамар и те връщам в първи клас.Ще си седнеш на дупенцето и ще ме гледаш като пръднал заек в люцерна след това.не говоря даже за юмрук- там мога и да те пратя в кома.
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 27Ти вече забравяш и какво си написал.
20
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 26 Съвети ли? Не са съвети, а казвам какво ще се случи в действителност при определени обстоятелства на дамата!
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 25Сигурен съм, че няма нужда точно от твоите съвети.
18
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 22Ни едно от двете, простако/ простачке. Просто давам съвет,че не трябва една жена да си причинява такова нещо с тялото си и с външиня си вид.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 23Един шамар и ме приспивал :))) ох селянино балкански само от шамари ви разбират празните глави. Отивай да се репчиш долу при алкохолиците пред блока на пейката. Там все "мъжкари" като теб се събират.
16
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българина е долно племе по принцип. Един друг не могат да се понасят и се събират само когато трябва да направят мръсно на трети. Нищо чудно, че изчезваме бързо.