Грешна диагноза уби пациентка в Габрово

Уволниха лекар от Спешната помощ
23 ное 2019 10:32,
54
Грешна диагноза уби пациентка в Габрово
Снимка: BulFoto архив

Лекар от Центъра за спешна медицинска помощ в Габрово беше освободен от работа, след като негова пациентка починала от масивен инфаркт, а часове преди това преценил, че тя страда от гастрит, съобщи БНР.

Още по темата


Решението за неговото освобождаване е на директора на центъра д-р Георги Шандурков.

Той обясни, че след инцидента от 20 октомври тази година са поискани обяснения, които той сметнал за неоснователни и незадоволителни. По думите му е било нужно да се изготви кардиограма на пациентката, за да се установи състоянието ѝ, пише bTV.

Към момента няма инициирана проверка от институциите. Решението за освобождаването е лично на Шандурков. Няма и изявени претенции към медицинското заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
28
 
26
 
! Отговори
Никк преди 4 години
Истински случай: пациент минава през ГП-то сутринта преди работа."Докторе, дай ми нещо, че много ме заболя язвата като станах и малко по бързичко че бързам за работа." Доктора се усъмнява, макар че всичко изглежда ок, прави екг и вижда долен инфаркт който може да се маскира като епигастрална болка. Пациента първоначално не е склонен да съдейства, понеже бърза. Тази история през окото на "журналист" може да звучи така: " Пациент умря след като е бил при ГП-то си" . "Пациент отиде здрав при ГП-то си, но умря след неговото лечение." "Некадърен лекар лекува язва вместо инфаркт"
4
7
 
16
 
! Отговори
Веско преди 4 години
До Анонимен 1Това платена реклама на застраховател, май!?
3
18
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как се обърква гастрит с инфаркт?Ама верно сттана като онзи лаф:''Като се знам какъв съм инженер ме е страх да отида на доктор..''Лека и пръст на жената.Явно не само шофьорски книжки се купуват а и дипломи за доктори!
2
7
 
33
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Стават такива неща. Не само в България. Жалко за жената.
1
7
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дал бог живот и здраве. Нали до скоро това беше девизът на здравната ни система.Щото със такива лекари болести не ни трябват.