Пореден ден на протест и транспортен хаос във Франция

Работят само 1/3 от високоскоростните влакове
25 дек 2019 09:13,
15
Пореден ден на протест и транспортен хаос във Франция
Снимка: Reuters

Сериозни нарушения в движението на железопътния транспорт и метрото се очакват и днес във Франция заради стачката против обявената от правителството пенсионна реформа, съобщи националното дружество за железопътен транспорт SNCF, цитирано ТАСС.

По данни на компанията днес ще се движат само 30 на сто от високоскоростните влакове TGV и регионалните влакове TER, както и 15 процента от крайградските влакове Transilien.

Още по темата

От SNCF казаха, че по много направления като Париж-Клермон Феран, Бордо-Марсилия, Нант-Лион, Нант-Бордо движението на влаковете ще бъде прекъснато.

С големи трудности могат да се сблъскат днес парижани и гостите на града при ползване на метрото. Ще работят само две напълно автоматизирани линии, а останалите 14 ще бъдат затворени.

Поредицата стачки по призива на френските профсъюзи започна на 5 декември.
Протестиращите недоволстват срещу решението за отмяна на специалните условия за пенсиониране на 20 категории граждани и намерението за увеличаване на пенсионната възраст до 64 години.

До момента стачките са коствали на националната железопътна компания около 400 милиона евро, съобщи ръководителят й Жан-Пиер Фаранду за в. "Монд", цитиран от ДПА.

През почивните дни френският президент Еманюел Макрон призова от името на френския народ стачките да бъдат прекратени по празниците, но молбата му остана без отговор.

Преговорите между правителството и синдикатите трябва да започнат на 7 януари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
никой не каза преди 4 години
защо Макаронаиска пенсионни промени?По мое мнениеза да угодят на НАТО завишените вноски,ЕС вноски (за да има за къщи за гости)СОЦИАЛНИ помощи за увеличаващите се шармикадзетата от африка и арабия
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е началото на края...Всичко се променя..Други времена,други хора...Земята се тресе всеки ден,защо ли? Хайде,наздраве,народе!
12
0
 
5
 
! Отговори
Франспрес преди 4 години
Франция си еб.ало майката.Заплатите са смешни на фона на цените. А уж инфлация нямало. Тук е бедни богати и цари разединението. Сега им погубват пенсионната система, но протестират само хората с под 2000? заплата. Тия от меринджейските професии си мислят, че не ги лови и че са по класа пролетари и са твърдо против наглите протестиращи. И затова царува ***, защото диплома не е гарант за интелект!
11
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До Emiте тия права дето ги остояват ще им излязат през носа Айр Франс за трети път ми променя полета Просто това е последния билет който съм купил от тях
10
0
 
6
 
! Отговори
Emi преди 4 години
така са демокрациите,але па Франция.Горд народ които си отстоява правата.Браво.
9
0
 
7
 
! Отговори
Българ преди 4 години
Пък на българина му увеличиха водата и какво ли още през новата 2020, но нека бъдем по добри по Коледа и да си пием ракийката и ядем мезето :)
8
3
 
16
 
! Отговори
123 преди 4 години
Бавното, но сигурно заробване се случва и във Франция. Хората ще се превърнат в икономически роби на корпорациите(които са собственост на богатите еврейски фамилии) и контрола на държавата постепенно ще намалява.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За държава като Франция 64 години са много, при 5% безработица, средностатистическият французин натрупва 40 години стаж , а в Испания с 18% безработица , хем годините 67, хем е трудно да навъртиш 30-тина години.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нормално на африканците не им се работи
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още може. Тарикатщините излизат скъпо. Другия вариант е, да си кротуват като българските синдикати, които следват бай Тошо и все се снишават да се услушат, защото и без това нищо не вършат, освен от време на време да се поплюнчат по телевизията.Основата на капитализма е ограбване на другите. Под една или друга форма винаги го правят, както и комунистите. Последните, понеже са бездарни и само могат да преразпределят блага.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както виждам и там като у нас само цветнокожите ползват жп транспорта.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая снимка да не е от Джибути бе?
2
2
 
15
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Как ще ги стигнем франсетата,или поне подравним,като жулим ракия с мезетата,и си топло седим ?!
1
2
 
9
 
! Отговори
за Франция преди 4 години
Франция дали е настояща велика сила или само "велика сила" с минала слава!!!Това се пита в задачата???