Безработицата у нас ще расте, ще издържи ли системата?

Иван Нейков смята, че държавата трябва да е по-щедра
26 апр 2020 18:26,
28

Тепърва ще се увеличава бройката на безработните. Социалната система ще издържи, но не в това е проблемът. Това коментира в предаването "Опорни хора" бившият социален министър Иван Нейков.
Още по темата


Според него ще се наложи държавата да бъде по-щедра.

"Много е вероятно бюджетът на фонд "Безработица" да се нуждае от по-голям ресурс. Мярката 60/40 не е изгодна за част от работодателите. А 60/0 е неприемлива за правителството", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Sportat e zdrave. Ste ritame futbol po cial den.
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едва ли НОИ ще има проблем с безработните. Те почти всички са на минималната заплата и не изискват някакви огромни обезщетения.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 22Ти български ягоди ли ядеш?
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 22Не не си мисля, товаАма той роба навсякъде си е роб, и все пак друго е, ако има избор....
21
4
 
9
 
! Отговори
Хм преди 4 години
До 22Ти пък ако си мислиш,че на запад са умрели за нас. Ще им оберем ягодите и ще ни кажат айдеее бегайте си вкъщи. Тук работа за вас няма. И всички ще се върнат пак тук. Колкото и да е зле тук,пак е по-добре за нискоквалифицираните.
20
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаели те какво ще стане, ако европейския съюз не се разпадне и отново отворят границите /след този цирк /, според мен тука на тази територия почти никой няма да остане....
19
0
 
22
 
! Отговори
ааа преди 4 години
На който все още му се разхождат измислени вируси из главата не му е огладнял достатъчно ***,но спокойно за това се грижи шайката криминални престъпници по върховете на държавата, с които всички сме съучастници защото все още ги търпим да се гаврят с нас....
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Ето сега си давам сметка от какво се изхранва голяма част от българския народ. от никаквия туризъм. Жалко е да го констатирам . Има толкова много работа в селското стопанство но за това никой не иска и да чува. Винаги на хляба мекото и на работата лекото. Така обаче нищо няма да стане. Вирусчето не само че мори хората но има и положителен ефект - чисти тъпите бизнеси от които никой няма нужда. В туризма трябва да остане само качественото - това което си струва.
17
0
 
9
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
Не ! Господина създава напрежение! Безработицата ще намалее!
16
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стойте си карцер още месец, пък може и два и ще видите кое е по - страшно от това вирусче. Ще разберете къде *ат бедните. То и без това нямахме икономика, но този летен сезон без хотелиерство и ресторантьорство ще се върнем в следвоенна България. Безработица, глад, мизерия. И всички, за да се спасят няколко тежкоболни пенсионера на по 80 години, които и без вируса са си били пътници. Може да ви звучи жестоко, но това което предстои е много по - жестоко.
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя пък откъде се изкопа? По негово време не си спомням държавата да е била щедра. На кого му скимва да ги привиква тия стари политически *** и да им дава думата? Не може така. Подобни хора само нагнетяват обстановката ,тяхното мнение не интересува никого. Тяхната песен отдавна се изпя, и то доста фалшиво. И сега- пак те. Писна ми.
14
2
 
24
 
! Отговори
сигурно преди 4 години
Герберистите ще просперират ,а народа ще вегетира !
13
3
 
13
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До Системата ще издържи 1 За съжаление си прав.Издържа вече 30г.-"Системата" и обезлюдава България прогресивно.Лъжат, че БГ е 7 млн.-едва ли има 4.5 млн.-Но Системата е непоклатима.Само Путин е по кадърен,но другаря помага и ще помага.Това е най "другарския" начин да затрият България.
12
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Шкембак войвода ще издържи ли? Има да плаща 300лв глоба, а не получава заплата.
11
1
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
не разбрах какво означават думите на госина Нейкова,който са таи с години,но когато прецени ,са появява.-Та въпросния рече:-"Социалната система ще издържи"..?!?!..Некой да дешифрира КЛИШЕТО му,моля!....Ако има предвид "Пухената възглавница",на която Тиквун "да спи",обещана му от баба ви Сталинка,..просто не виждам връзката....Некой да обясни,моля!
10
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ту здравната система нямало да издържи, ту доциалната, ту икономическата... Сега еазбрахте ли че всичко последните години е вървяло по инерция и се е крепяло на косъм?
9
1
 
17
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 4 години
"Иван Нейков смята, че държавата трябва да е по-щедра"...нема пари батее...
8
11
 
8
 
! Отговори
123 преди 4 години
Е безработните нали вземат обезщетение за безработица от бюрата по труда? Какъв е проблема? Ако са работили в "сивата" икономика, ДГД тогава, да вадят под дюшека. Аман от тарикати!
7
1
 
28
 
! Отговори
Подигравка преди 4 години
Защо само частният бизнес и обикновените хора страдат а няма намалени заплати и съкращения в бюджетната свера?
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата им забрани да извършват дейността си нормално е от нея да искат обезщетение от друга страна бизнса трябва да е по-подготвен за кризи и да имат бели пари за черни дни.