Всички лекари от болницата в Карлово хвърлиха оставки

Недоволни са от решението да се разкрие нов приемен дежурен кабинет
9 май 2020 15:56, Анисия Иванова
131
Всички лекари от болницата в Карлово хвърлиха оставки
Снимка: БГНЕС

Всички лекари от болницата в Карлово подадоха оставки. Лекарите и медицинските сестри са провокирани от решение на Областния кризисен щаб да бъде разкрит нов приемен дежурен кабинет в здравното заведение.

Той трябва да започне работа в понеделник, но според медиците ще дублира дейността на сегашната Спешна помощ в Карлово. Не е ясно и дали ще има лекари, които ще работят в него, съобщи Нова тв.

До момента спешната помощ в Карлово е обслужвала население от 50 000 души.

Решението да се открие спешен кабинет не е обсъдено с лекарите, преди дни те са изразили писмено своето становище.

„Оставките ни бяха в резултат на това, че не искат да чуят лекарите, които работим тук. Направиха това, което си искат, без да чуят обратната страна”, каза д-р Мария Абрашева, завеждащ Вътрешно отделение.

От Областния кризисен щаб заявиха, че заради сигнали на граждани за липса на спешен кабинет, са решили да изпълнят Закона за лечебните заведения и да разкрият такъв. Нужда от подобен кабинт изпитват и екипите на Спешна помощ. 

Карловската болница разполага с отделен кабинет за случаи на коронавирус.

„Имаме такъв кабинет, в който преглеждаме хората с температура, за да не натоварваме колегите в спешната помощ. Какво още да направим?”, пита Дориана Маринова, председател на медицински съвет в МБАЛ "Д-р Киро Попов".

Ако не се намери решение на проблема, след изтичане на предизвестията, болницата в Карлово ще остане без медицински персонал.

В понеделник се очаква да има среща между лекарите и областния управител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
3
 
! Отговори
лекар до 121 преди 3 години
Е,то заради това такива будали като нас повече няма.Свършиха се!Ние дето сме останали сме на около 60 години.Нови няма.На нас вече и пари много не ни трябват.Така,че да става каквото ще.Младите разбраха истината и постъпват разумно-следват друго,а не медицина!
109
0
 
3
 
! Отговори
до 120 преди 3 години
След като е толкова важно медицинското осигуряване защо сме трета категория труд?Имам съученичка която работи административна работа в МВР и се пенсионира на 40-тина години.А аз съм на 57 и трябва да работя до смърт!Писнало ми е да слушам как на някой старшинка чукал карти в поделението 20 години министъра му наброил 3 чувала с пари и стях купил апартамент в София!Даже ведомствен,втори взел на тънки пари! Иначе здравето било най важно! Лъжи и измами!
108
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медицинското осигуряване е елемент на националната сигурност.Затова -студент по медицина или да си плаща пълната стойност на образованието - над 7000 на година, или да е безплатно с поне 5г. договор по разпределение.Сегашното е болен здрав носи-България харчи пари за да захранва с кадри чужди държави.
107
1
 
16
 
! Отговори
Доко преди 3 години
Няма ли кой да изплюе камъчето на да каже, че освен в Ямбол, вече и в Карлово не искат да лекуват неграмотни, невъзпитани, нечистоплътни, неплащащи осигуровки, н за сметка на това нагли, невъзпитани и агресивни....сещате се от кои са. Това е истината, драги радиослушатели, колкото и да усукват и крият от щаба, РЗИ-тата и т.н. И сега ще им гледаме сеира на управляващите как ще накарат медиците да им лекуват електората.
106
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарят принципно е един от най-безскрупулните професии. В повечето случаи човек, който сляпо вярва в науката, атеист, надменен и нарцистичен и от това произтичат купища лекарски грешки. У нас лекарите се опетниха с какви ли не престъпления, но понеже Тик-тик навлезе в трета възраст и го е страх от Края и се надява да му удължат живота, им раздаде всякакви привилегии, като че ли са някакви свръххора. Иначе аз подкрепям правото им на стачка и не очаквам безплатно лечение.
105
2
 
5
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
до 116..Можеш да им завиждаш само че са доживели да са такива! -:) А ти? Можеш ли да кажеш до кога ще си? Радвай се на всеки ден сополе!! И по малко да ти знае балалайката! Щото човек колкото повече "лае" тоест говори.Повече греши! Схващаш ли мисълта ми? -:) По умерено бе дечо!...
104
4
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Ами,,То е заради"коронката"!Щото всяко докторче наричащо се"медик".Се"хвърли"в борбата срещу"коронката"!-:)Иначе кой за каквото е учил де! Друго искам да споделя аз. Българските билки са невероятни! Случи ми се преди 8 месеца.Една сутрин по малка нужда видях че пикая кръв-:Асе чувствах здрав. И понеже съм с желязна психика.Поразрових се в нета и изтръпнах!Първото за което се сетих беше смрадлика.В Южна България я знаят ТЕТРА!В источна смрадлика.7дни по 100 гр сутрин и вечер днесе чиста като вода
103
3
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 3 години
Не ги ри виждаш, че са пенсионерки?
102
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до76,,Такива лекари са срам за България и трябва да губят правата си да работят в областта на медицината до края на живота си !,,Нали няма вирус и всичко е една конспирация ?Нали мерките са противоконституционни?Какъв е проблемът?Като ги гледам на снимката , тия лекарки са си едни ,,сухи съчки,,.Досега ако не са работили, не виждам за кога .
101
0
 
15
 
! Отговори
Bluesky1 преди 3 години
Скоро никакви лекари и медицински персонал няма да останат в територията БГ !!! Всички млади специалисти ще се изнесат на Запад!
100
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работя в сферата на здравеопазването. Разберете няма кадри!!! Не стигат....и това е страшно! Не могат да бъдат заменени това е висококвалифициран труд, от улиците ли ще събират здравни работници! Това е въпрос на дългогодишна политика на държавата.
99
14
 
2
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Ще бьдат заменени от други - няма незаменими хора
98
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пушка на cs ли си държал
97
4
 
4
 
! Отговори
до ss преди 3 години
Силен на думи, но иначе страхливец, аре разбрахме те какво представляваш
96
3
 
3
 
! Отговори
до ss преди 3 години
Страхливец, шушумига
95
2
 
2
 
! Отговори
до ss преди 3 години
Значи на думи сме много силни, но трябва ли да се действа...
94
2
 
5
 
! Отговори
до ss преди 3 години
Я кажи какво ще правиш, като те мобилизират
93
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Elate v Turkiye, gel, gel...
92
1
 
10
 
! Отговори
лекар преди 3 години
Браво колеги, така се прави, я вижте коментарите до тук, въобще ви се чудя, как дори се мъчите да им помагате. Аз отдавна се убедих, че по тия и екскрементите не заслужават да ги хвърлиш
91
4
 
2
 
! Отговори
до ss преди 3 години
И едните и другите са войни, обаче има и мобилизация и при нея важат същите правила при дезертиране, и ако те мобилизират, какво правим