Китай ще купува соя и селскостопански продукти от САЩ

Азиатската държава опроверга информация на "Уолстрийт джърнъл"
5 юни 2020 01:00,
8
Китай ще купува соя и селскостопански продукти от САЩ
Снимка: БГНЕС

Пекин е твърдо решен да продължава да купува соя от САЩ, както беше договорено в рамките на "Фаза 1" от търговската сделка с Вашингтон, подписна през януари, съобщи в четвъртък Министерство на земеделието на Китай, пише БНР.

Още по темата

По този начин беше опровергана информация на "Уолстрийт джърнъл" от по-рано тази седмица, според която Китай отменя някои покупки на американски селскостопански продукти, като анулираният внос включва поръчки, направени след първата фаза на двустранната търговска сделка.

Във вторник китайското външно министерство също заяви, че няма информация за евентуално спиране на покупката на соя от САЩ.

По силата на търговското споразумение от януари Китай се ангажира да похарчи 200 милиарда долара повече за покупки на стоки от САЩ в сравнение с нивата от 2017 г. и да внася американска селскостопанска продукция за не по-малко от 12,5 милиарда долара през 2020 г. и за 19,5 милиарда долара за 2021 година.

Според министерството на земеделието, китайските държавни компании са закупили над 180 000 тона соя от САЩ от сключването на сделката насам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много соев сос консумират бе,явно и кренвиршите им допадат,хаха,краварчетата се прехвърлят на соеви фермери,не можаха да унищожат навсякъде местното производство с птичи,свински,*** и други вируси и да си продават после говеждите стекове и сега минават на соя,добър пазар са си осигурили1,5млрда клиенти,бравос
4
0
 
0
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Аиде и тея се плюят с баце - тръмп пак като стане на зор работата - се втурват да помагат на режима вьв - вашингтон
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четете новини на английски и руски.Китай НЯМА да купуват от САЩ! Точно обратното обявиха.
2
2
 
8
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Китайците знаят, че гладът е по-силен и от ковида. На Си Дзън-Дзън ще му се катурне престола, ако ги остави гладни. Като огладнеят, хората стават агресивни и безстрашни, а главното оръжие на китайската държава е страхът.
1
3
 
6
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
БЪЛГАРИЯ е най красивата страна