СЗО: Ваксината няма да спре пандемията!

Тя ще допълни другите инструменти, няма да ги замени
16 ное 2020 17:00, Петя Славова
75
СЗО: Ваксината няма да спре пандемията!
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на Световната здравна организация заяви в понеделник, че ваксината сама по себе си няма да спре пандемията на коронавируса, предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Пандемията бушува месеци след избухването си, като инфекциите скочиха до над 54 милиона и отнеха повече от 1,3 милиона живота.

Още по темата

"Ваксината ще допълни другите инструменти, които имаме, няма да ги замени", каза генералният директор Тедрос Адханом Гебрейесус. "Ваксината сама по себе си няма да сложи край на пандемията."

Данните на СЗО от събота показват, че 660 905 случая на коронавирус са докладвани на здравната агенция на ООН, бележейки нов скок в негативната статистика.

Този брой и 645 410, регистрирани в петък, надминаха предишния дневен рекорд от 614 013, регистриран на 7 ноември.

Гебрейесус заяви, че първоначално доставките на ваксината ще бъдат ограничени, като "здравните работници, възрастните хора и други рискови популации ще бъдат приоритетни. Това, надяваме се, ще намали броя на смъртните случаи и ще позволи на здравните системи да се справят."

Но той предупреди: "Това все още ще остави на вируса много място за движение. Наблюдението ще трябва да продължи, хората все още ще трябва да бъдат тествани, изолирани и обгрижвани, контактите все още ще трябва да бъдат проследявани … и хората все още ще трябва да бъдат обгрижвани."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: ваксинаСЗОкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбрахте ли сега защо фалшифицираха изборите в САЩ? Тръмп провидя измамата, спря финансирането на тези циркаджии и му спретнаха преврат на бърже. Сега спящия Джо вече каза, че ще възстанови финансирането на СЗО и ще наложи задължителни маски навсякъде в САЩ. Правете си изводи кой и защо
39
1
 
12
 
! Отговори
Е тогава преди 3 години
За какво са ни ваксини.
38
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този *** на снимката е машата на Гейтс !Заради коронавируса и ваксините ще започне третата световна война .Помнете ми думата!
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрах какво точно ми "обгрижват" в случая. Освен, че са ме изолирали като гооведо и не ми позволяват нищо друго, освен да работя и то в пълна изолация.
36
0
 
10
 
! Отговори
ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ НЕ преди 3 години
ЩАМОВЕТЕ ЗА К-19, СА ПОВЕЧЕ ОТ 5....ЗА КОЯ ВАКСИНА, ГОВОРИМ.....??!!!
35
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това наглоЕтиопсконегро трябва незабавно да бъде разстреляно между очите, за да се спаси човечеството от измамата Ковид пандемия!!! Спешно се търси изпълнител на екзекуцията!!! Да се открие банкова сметка и всеки да дари по долар за храбрия ассессин/ наеменубиец, може да се съберат около 8 млрд долара!!!
34
0
 
7
 
! Отговори
България над всичко преди 3 години
ами нали има ли ваксина тая па'разитна организация СЗО става тотално излишна. тя ме, че сега не е, де..
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредното доказателство, че нито една ваксина реално не е спряла нито една епидемия сама по себе си!
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тедрос Адханом Гебрейесус, ти си за съд и разстрел.Още ли не си си подал оставката?Съвест нямаш ли?
31
1
 
10
 
! Отговори
Черният Дом преди 3 години
При мат ите в Джунглата - само така Пандемията ще спре!
30
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да разбера нашите уж Европейски правителства дават ли си сметка като повтарят думите им. "Наблюдението ще трябва да продължи, хората все още ще трябва да бъдат тествани, изолирани .., контактите все още ще трябва да бъдат проследявани "Това ми звучи като фашизъм и комунизъм в едно. Все едно хората не са човешки същества да не говорим за личности, освен това той постоянно говори за хората априори като за болни някакви лица а не като за здрави умни и интелигентни личности.
29
2
 
28
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 3 години
Тоя мазник и целувач на китайски зaдници още ли не си е подал оставката? СЗО загуби тотално всякаква правдоподобност. И ще остане така докато тоя черeн комyнист е начело.
28
2
 
29
 
! Отговори
ковид форевър преди 3 години
Ако някой се е съмнявал..че т.н. Ковид-епидемия е измислена като средство за КОНТРОЛ на човешката популация....нека вече не се съмнява!!!!! Ей на...и този троцкист ви го казва в прав текст. Тогава за къв *** ще се бодем с "чудодейната" ваксина ...щом няма да има окончателен ефект,а ще трябва да спазваме кой знае още какви мерки..и ограничения? Както се казва...."новото нормално" ще ни направи абсолютно ненормални!!!
27
0
 
5
 
! Отговори
Амалипе преди 3 години
Този май знае да пее "Едерлези"?
26
2
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Едноклетъчни сте, и тоя е чepeн за да се вижда добре на светлото. И работи правилно, и е чepeн за да не му оспорват белите. Ииии, работи за който трвбва, и другите въпроси към ББ моля
25
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил Гей не е готов! Неговата ваксина чакат, която ще спре всичко ... примерно размножаването на хората.
24
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинирането според СЗО. Не за всеки случай а това е единствения случай. Номера не е във ваксината а в теста, забележете че той казва тестването трябва да продължи и изолирването и проследяването. Изобщо изводите му са много интересни. Особено последния абзац. Той винаги говори за хората като за животни или за роби но не като за личности ИЛИ КАТО ЗА ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА. Така говорят либералите и филантропите. Единствен Тръмп го прозря и това му костваше короната. ТРЯБВА ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ОПЕКАТА ИМ
23
1
 
19
 
! Отговори
кръпел преди 3 години
ей църн шебек кажи защо няма 2 вълна в Китай ????защо европейците /като ви слушат / са по глупави от азиатците ??
22
2
 
15
 
! Отговори
Класика преди 3 години
Аз се чудя и мая, защо, аджеба, в СЗО са толкова мега неадекватни, че провокираха тази абсолютно безсмислена и вреднс световна истерия по някакъв цикличен грип, а то начело бил негъp.Леле, докъде я докарахме.....
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧЕ ИМА НЕЩО ИМА..ЧЕ НЯКОЙ НИ НАПРАИ ОПИТНИ МИШКИ-НАПРАИ НИ,АМА В КОСМОСА ХОДИХМЕ БРЕ,НА ЛУНА ХОДИХМЕ,КВИ ЛИ НЕ ЧУДЕСА ИЗМИСЛИ ЧОВЕЧЕСТВОТО,ТА ЕДНА ВАКСИНА НЯМА???Е,А СЕГА КАК ДА ВЯЕВАМЕ,ЧЕ НЯМА ЛЕЧЕНИЕ..ИМА,АМА ЯВНО ОЩЕ СМЕ ОПИТНИ МИШКИ..