Най-опасни са хората, които отказват да носят маски

Това най-често са юношите и по-младите хора
13 ное 2020 09:37, Нели Христова
55
Най-опасни са хората, които отказват да носят маски
Снимка: БГНЕС

Заслужилият лекар на Русия, московският пулмолог Александър Карабиненко определи кои са най-опасните разпространители на коронавируса.

Според него хората, които са прекарали COVID-19 и след това, смятайки се за "застраховани" от опасната зараза, отказват да носят лични предпазни средства, представляват най-голяма опасност за околните.

"Преболедуването на коронавирус не спасява хората, които ходят без маски от инфекция. Те разпространяват коронавируса свободно и без никакви препятствия", каза Карабиненко в интервю за портала lenta.ru, цитирано от БНР.

Лекарят обясни, че коронавирусът остава в горните дихателни пътища дори след успешно лечение от заболяване и поради това всички задължително трябва да носят правилно поставени маски.

"Хората, които не носят маски, са активни разпространители на коронавируса. И на първо място, по мои наблюдения, това са юношите и по-младите хора – особено онези, на които е много трудно да се докаже каквото и да било. Те са най-твърдоглавите противници на маските и се превръщат в опасност за останалите", заключи Карабиненко.

Не се цитира коментар по отношение на лекари, които отричат маските.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 49:) Преди месец ми се налагаше да пътувам със самолет и сънувах как съм си сложил противогаза и как се опитват да ме накарат да го сваля на паспортното гише. Опитвах се да обясня, че така пряко ми застрашават здравето, обаче се събудих и не разбрах как се реши казуса.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Противогазите пазят на 1000% от вируси, бактерии,химическо,прахово и радиационно замърсяване.Те са най-универсалното средство за предпазване.Само не знам по каква причина не ги въвеждат.Явно някой иска да намали населението на планетата като пуска вируси и кара хората да носят маски които грам не предпазват за да може производителите им да правят трилиони.
47
0
 
6
 
! Отговори
Новина преди 3 години
.... фармацевтичните концерни и производителите на маски обявиха 600 млрд печалби . Нарко картелите идилърите на дрога са в ШОК .
46
0
 
1
 
! Отговори
доктор преди 3 години
или превода не читав или доктора, преболедувал от вируса не може да е заразен след като го е преболедувал - иначе родителка ни жална, друг въпрос е дали и кога може да го пипне. не съм против маските, покрай ковида мерките другите вируси не се и появиха, ама глурости да ни втълпяват ..... после, що не ги слушаме - ами, убедете ни, но не така
45
0
 
4
 
! Отговори
Уплашен преди 3 години
Най опасни са серийните убици, след тях са тези дето говорят глупости
44
2
 
6
 
! Отговори
Тогава преди 3 години
До Анонимен Да те оперира хирург без маска тогава.
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Намериха си тема откaчaлкитe да се развихрят.Заради такива умират хора всеки ден.
42
4
 
2
 
! Отговори
BATMAN преди 3 години
Ama to nali tova e celta samoobistva a maskite. Karat ni dase samoobivame sami s tqhen natisk. Nosene na maski . Zatova li 106 godishna baba prebori covid 19.. edno nemoga da razbera. Qvno se vijda che tova nee pandemia nee neshto seriozno. Shto nqmame zadaljitelno nosene na rakavici. Tyk ni probvat a toq viros. Za jalost 70 procenta sa zabludeni I vqrvat I nqma edna ptica sama da pravi prolet..
41
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вредата от маските е клинично доказвана от години. Увеличават вероятността от инфекции поради вдишването на СО2 което води до повишаване на кортозола в кръвта и възпалителните/защитни процеси на организма. Психологическото влияние също е много негативно, създават чувство на страх и нервно напрежение, което понижава имунната система.
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мислете ....."Маската ЗАТРУДНЯВА дишането "Т.е. му помага хомеопатично. Вие какво мислите за хомеопатията?
39
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 88Стига глупости - ефективността на маските за намаляване на скоростта на заразяване е експериментално доказана. Повтарям - за намаляване на скоростта на заразяване, което е много важно при недостиг на места в болниците.
38
10
 
13
 
! Отговори
88 преди 3 години
не ни слагат маски заради вирус, а за да сломят хората.Ако предпазваха ,нямаше да казват сложете си маска, шал или друго предпазно средство. Значи искате да ми кажете ,че и шала предпазва от частици ,които с 5 микрона....
37
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен ако дишам трудно без маска представете си как дищам със маска ми аз се задушавам направо и много други хора са така, това може да е в следствие на синузит или по неврологични причини и дори вследствие на частична загуба на слуха или зрението. Представяте ли си глух или сляп човек колко е затруднен да комуникира че да му слагате и маска на всичкото отгоре. Аз от маската ще умра не от вируса и тия които ми налагат това са убийци лично за мен е така и това е мое право да ги възприемам така.
36
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето защо хората мразят руснаците, защото някой се взема от нищото и почва да обяснява като първа инстанция някакви глупости които дори да са верни донякъде противоречат на много други неща и затова хората са негативно настроени. Махайте го тоя. Не искаме повече комунизъм да си го пропагандират в Евразия и в Китай и в Северна Корея и в бункера разбира се. Писна ни от лъжи и измишльотини като не го вижда тоя вирус как разбира от къде се промушва и минава. Аман от разбирачи и умници даге.
35
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 35 Хич не се моля проклинам ги даже защото аз не мога да дишам с маската,, освен че самата мисъл че ми отнемат права и ми нареждат какво да правя ме ужасява.
34
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
моля се тия с маските да се разболеят и теглят дълги години като инвалиди от сърце им го желая ,ако ще и като космонавти да ходят но защо нормалните хора сме подложени на геноцид
33
5
 
8
 
! Отговори
Мислете ..... преди 3 години
До АнонименМаската не затруднява дишането и това е факт......С едно уточнение : Маската ЗАТРУДНЯВА дишането , а веещото се парцалче пред устата ти с двете връвчици за ушите ТО със сигурност не затруднява дишането, но не затруднява и вирусите.ТОВА е факт.Защо мислиш че вирус разнасян от въздуха се движи САМО в права посока и може да бъде спрян от парче бабешки тензух , който едва покрива устата докато въздух и вирус могат да влязат от страни , от горната или долната част на "маската"?
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От същата новина в лента . ру.По-рано доцентът от катедрата за инфекциозни болести при децата на Руския национално-изследователски институт Пирогов, лекар специалист по инфекциозни болести Иван Коновалов заяви, че основни разпространители на коронавируса стават децата. По неговите думи, те, както и младите хора боледуват безсимптомно, но отделят достатъчно количество от вируса, за да заразят околните.
31
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маската не затруднява дишането и това е факт. Ако някой смята, че маската му затруднява дишането, той и без маска си диша затруднено.
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5Леле,колко драматично. И като се събуди от американската сапунка,която явно сънуваш кво стана!