В Корея полудяха по кисело мляко с BG произход, било лекувало коронавирус

Полицията започна разследване, шеф на компания за произвоство подаде оставка
123
В Корея полудяха по кисело мляко с BG произход, било лекувало коронавирус

Млечната напитка "Булгарис", съдържаща Lactobacillus bulgaricus - бактерията от българското кисело мляко - бе обявена в Корея за силно средство срещу новия коронавирус. На много места продуктът бил изкупен за часове, съобщи Дойче веле.

Председателят на голяма южнокорейска компания за производство на млечни продукти подаде оставка във вторник, след като полицията започна разследване на твърдението, че тяхна млечна напитка е ефективно средство в борбата срещу новия коронавирус.

Хонг Уон-сик, председател на компанията Namyang Dairy Product, поднесе и публично извинение, но това изобщо не успокои гневните потребители, пише агенция Ройтерс. Преди това на форум, организиран в средата на април от Корейският институт за биомедицински изследвания, бяха представени резултатите от проучване на напитката „Булгарис“.

Дълго време български учени работят над "Антибиотикум булгарикум", в чиято основа е щам, извлечен от киселото мляко. Предпоставките за успех са големи, но препаратът така и не оправдава надеждите. Защо?

"Ние сме първата фирма в страната, която установи, че ферментиралите млечни продукти ефективно предотвратяват не само инфлуенца, но и Ковид-19", обяви Парк Йон-су, ръководител на изследователския отдел на южнокорейската компания пред репортери.

По думите му, експериментите показали, че млякото "Bulgaris" обезврежда до 99,999% вируса H1N1 и до 77,8% от коронавируса. Тестовете обаче били проведени с клетъчни проби, взети от белодробна тъкан на маймуни, гласеше уточнението.

Съобщението доведе до ръст на продажбите на "Bulgaris". По информация на вестник "Korea Herald", на много места този продукт е свършил, а новината доведе до рязък скок на акциите на акциите на компанията-производител.

Междувременно южнокорейското Министерство на храните и лекарствата публикува изявление, в което се казва, че Namyang няма доказателства в подкрепа на твърдението си и обвини компанията за незаконно разпространение на подвеждаща информация.

Продуктът „Bulgaris“ съдържа бактериите лактобацилус булгарикус и лактобацилус ацидофилус в много по-голяма степен, отколкото някои други млечни продукти. Доказано пробиотичната млечнокисела бактерия (лактобацилус) се отразява благоприятно при вирусна инфекция и е много полезна за човешкото здраве.

Namyang Dairy пусна на пазара продукта "Bulgaris" през 1991 г. след успешна рекламна кампания за предимствата на киселото мляко, съдържащото Лактобацилус Булгарикус, чиято родина е България. Маркетинговата стратегия на южнокорейската компания тогава наложи представата за България като страна на дълголетници. Обяснението беше, че това се дължи именно на масовата консумация на кисело мляко.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
11
 
! Отговори
Дисциплинирания преди 2 години
МАСТИКА С АЙРЯН УБИВА ВСИЧКИ ВИРУСИ,НО ТРЯБВА ДА СЕ УПОТЕБЯВА РЕДОВНО
74
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киселото мляко, което се продава в момента в България направо е вредно.
73
0
 
13
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
Срещу Ковид - смучете лукчета или евкалиптови бонбони, щом сте близо до човек. Ако сте в транспортно средство с хора. Избягвайте празни моабети.
72
0
 
22
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Автентичното българско кисело мляко е доказан пробиотик. Особенно полезно за имунната система и правилната перисталтика.Дали ще доживея деня, в който в магазина ще се продава истинско кисело мляко?? Това дори политиците не смеят да го обещаят.
71
1
 
19
 
! Отговори
Рецепта срещу Ковид преди 2 години
За силен имунитет, за повишаване на Т клетките, които спомена колега от по-долните коментари, изпълнявайте следното :1.всеки ден по 1 ябълка2.всеки ден по 1 кофичка кисело мляко, гледайте да е истинско3.по 50 грама хубава ракия - това може и през ден4.месо хапвайте 2 пъти в седмицата, 2 пъти риба, останалите дни постно5.пийте повече водаИзпробвано и действа безотказно! Ще сте здрави дъъъълги години.
70
9
 
7
 
! Отговори
Фелайни преди 2 години
Абе защо пишете само подобни глупости,а нищичко за разкритията за кюлчетата,изнудванията и плейтмеийките на ББ
69
20
 
2
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Абсолютни глупости и реклама на киселото мляко. Няма кисело мялко, което да лекува коронавирус, а обратното предизвиква коронавирус и затлачва организмите на хората.
68
3
 
5
 
! Отговори
ХОРАТА СЕ ПОБЪРКАХА преди 2 години
ХОРАТА СЕ ПОБЪРКАХА ТОТААААЛНОООООО
67
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега да мине на план Б: да обяви, че от киселото мляко на мъжете им става по-често, а на жените им растат гърдите.
66
1
 
11
 
! Отговори
Селския преди 2 години
Мили хора, не купувайте беше казал някой, но кой ли го послуша. Правете си в къщи, не купувайте от магазина. Ето Данон изчезна тъй като няма печалба, напечели се и се премести. Стимулирайте местните произеодители, докато и те не почнат да разводняват продукцията. Има и селски тарикати, но погледа ще ги познаете.Месят сухо мляко с вода и *** маргарин или растителна мазнина, вариш го, не кипва а от топлината се разделя на съставните части и мазнината загаря на дъното или се отделя като ***.
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,Паднахме до 20-о място по заболеваемост, но сме втори по смъртност в ЕС'' // Това е заглавието на по-горната новина,но корейците като не четат български,сега ще ядат българско кисело мляко от Китай докато научат кирилицата.
64
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами следващата стъпка е и ракия да почнат пият против ковид.
63
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А другарят Ким няма ли и той да поиска внос!
62
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истинското кисело мляко беше преди 32 години. Тогава след 12 часа киселото мляко ставаше на оцет и надуваще капачката на кофичката. Сега имам кисело мляко от две седмици и не е мръднало кото че преди един час е произведено. Занесох го в една лаборатория и се оказа че не е никакво кисело мляко а Нишесте Консерванти и Сухо Мляко. Булгарикус бациликус го няма никакъв отишъл да се къпе При тези високи цени на киселото мляко ако го направят истинско в магазина ще летят кофички след 12 часа.
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ползи на киселото млакоНамалява риска от настинкиЗа да намалите риска от настинки, трябва да поддържате имунната система силна. Всекидневната консумация на кисело мляко може да засили имунната система, повишавайки устойчивостта на така наречените Т-клетки или клетките, които се борят срещу инфекциите.
60
1
 
2
 
! Отговори
Кот то преди 2 години
До АнонименКъв Българин си като заменяш спирта /водката/ с една истинска натурална РИКИЯ!
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека да пробват и мусака ! :D
58
1
 
5
 
! Отговори
глас от тъдява преди 2 години
Господ да им е на помощ. Като ида в румънския магазин и жената ми вика "Имам българско сирене (на фирма Дъга) ,що не си купиш? " и потъвам в земята от срам , че подобна ххх се свързва с родината - някакъв "заместващ СУБпродукт" с в цвят на сирене за 7?/кг.
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека пият и ядът бг млако , и аз сега водка с аирян
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност остана ли производител на истинско Българско кисело мляко?!? Сега ще внасяме българско кисело мляко от Корея..