Нетаняху се закани, че ударите ще продължат с пълна сила

Съветът за сигурност на ООН провежда спешно заседание
17 май 2021 08:00, Петя Славова
180
Нетаняху се закани, че ударите ще продължат с пълна сила
Снимка: БГНЕС

Военната операция на Израел срещу палестинските бойци от "Хамас" в Газа ще продължи "с пълна сила", заяви премиерът Бенямин Нетаняху.

"Действаме сега, колкото е необходимо по-интензивно, за да възстановим спокойствието ... Това ще отнеме време", предупреди Нетаняху.

Още по темата

Представители на палестинците в Ивицата Газа заявиха, че 42 души, включително 16 жени и 10 деца, са загинали при последните израелски въздушни удари, предава БГНЕС.

Десет души, включително две деца, са били убити при ракетни атаки срещу Израел от понеделник, заявиха властите в Израел.

Общият брой на загиналите в Газа сега възлиза на 188 души, включително 55 деца и 33 жени, има 1230 ранени, според контролираното от "Хамас" здравно министерство. Израел казва, че десетки бойци на групировката са сред загиналите.

Израелската армия заяви, че ударите й са насочени към лидери на "Хамас" и инфраструктура, свързана с групировката.

Днес следобед "Хамас" извърши нов ракетен обстрел срещу южен Израел.

Междувременно Съветът за сигурност на ООН провежда спешно заседание, като международни посредници се надяват да постигнат прекратяване на огъня.

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш откри срещата, като определи насилието като "крайно ужасяващо" и заяви, че боевете трябва да спрат незабавно.

"Никога не съм бил свидетел на въздушни удари с такава интензивност, експлозии има навсякъде в Газа, има трудности при комуникацията с длъжностни лица, за да се установи къде са ударите", каза Рушди Абуалуф, кореспондент на Би Би Си в Газа.

"Сградата, в която живея в западната част на града се разклати като при земетресение“, написа той в Tуитър. „Цари истерично състояние на хаос, деца и жени пищят в сградата, обитавана от над 200 души", написа Абуалуф.

Израелската армия заяви, че е сринала домовете както на лидера на "Хамас" Яхя Синвар, така и на брат му Мохамад Синвар, когото тя определи като отговарящ за логистиката и човешките ресурси за движението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие дето подкрепяте държавата терорист Израел не сте българи, а евреи, но се представяте за българи.
59
6
 
5
 
! Отговори
преди 2 години
трябва да им изсипят всичките си ракети, и след това да разтръбят навсякъде, че трябва да се сключи примирие, както редовно правеше исраел
58
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо оон не държи сметка на Израел за две държави и не налага санкции това е въпросът на въпросите!
57
6
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Анонимен 73ГРЕШИШ ИСРАЕЛЕЦО, ТОЧНО РУСОФИЛИТЕ ПОДКРЕПЯТ ИСРАЕЛ ЩОТО ТЕ ВЪРШАТ СЪЩОТО В УКРАЙНА!
56
8
 
4
 
! Отговори
Дякон Игнатий преди 2 години
Евреите предадоха Иисус Христос. Юда го целуна и предаде срещу 30 сребърника. И вие искате да ви уважаваме? Никога. Връщайте се обратно в ада откъдето сте изпълзели, чеда на юда и антихриста!
55
9
 
11
 
! Отговори
до 69 преди 2 години
......Ислямските фанатици трябва да бъдат избити до крак.Иначе няма мир. Историята го показа.....а защо станаха фанатици, защо 80 те като ходехме да бачкаме в Либия, Ирак, сирия бяха кротки и там беше спокойно с типичната арабска лежерност, а днес са радикализирани. Ако някой не го тормозиш той не озверява.
54
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който ислямист посмее да дойде да взривява в Европа - смърт. Ако са много - депортация на всички мюсюлмани по родните страни.Никаква толерантност към средновековни убийци и шовинисти.
53
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фед не е подконттола на никакъв евреи. Кадафи почна да ламти за злато и да плюе запада, който му даде технология да е богат. Заслужено беше премахнат. Садам нападна Кувейт захранващ с петрол Сащ и Запада . Нормално беше унищожен. Тояа са диктатори, които винаги се самозабравят в един момент. Милошевич реши ,че целите Балкани са негови и миже да беси който не го слуша.
52
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма друг начин за диалог със мюсюлмански фанатици.Изтребление до крак.Иначе няма мир.
51
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С теб сме Израел.Не обръщайте внимание на русофилите подкрепящи ислямските терористи. Те ще измрат с годините и дори децата им не искат да бъдат подобни идиотии.
50
4
 
8
 
! Отговори
От 57 преди 2 години
63 Юдеите са божието племе това пише Библията, от това племе е и нашия Спасител, Исус е по майка евреин! А исляма е християнска секта, зародила се в планините на Сирия в началото на 7 век след Христа! Исляма няма божествено предопределение за появата му, това учение по скоро е политическо движение през средновековието на арабските племена воюващи с Източно Римската империя за плячка и грабеж! Това е и в основата на джихадизма!
49
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
теглете си локумите колко праведни да юдеите, а тези с брадите ще тръгнат пак по Европа да взривяват евреи тук и там. Ново Сарафово ли искате.
48
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ще измиташ. Ей момче. Слез на земята. Това са човешки същества. Какви жертви се изкараха евреите през всв, а сега етническо прочистване правят.
47
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ислямските фанатици трябва да бъдат избити до крак.Иначе няма мир. Историята го показа.
46
5
 
9
 
! Отговори
Евреите са врагове преди 2 години
Ирак и Сирия си бяха светски страни, където араби и християни си живееха в мир. Даже българи ходиха да работят там. Евреите и техните слуги американците разбомбиха половината мюсюлмански свят и предизвикаха бежанската криза. Какво каза кадафи? Бог ми е свидетел Европа ще плати скъпо за това. Либия е вратата която ви пазеше! Евреина Саркози свали Кадафи. САЩ просто изпълняват нарежданията на Израел. ФЕД е под контрола на евреите. Евреите са врагове на Европа.
45
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Израел да ги измита от лицето на земята.Палестинците не са нормални хора. Ислямски фанатици ги отглеждат със специална цел. Когато някои от тях бяха разселени съсипаха държавите, в които бяха пратени. Прочетете за Черният септември в Йордания и кой съсипа Ливан избивайки християните там. В Ливан преди това 30 години имаше мир, спокойствие и мирно съвместно съществуване между християни и мюсюлмани. В Египет не си стабилизираха държавата докато буквално не изклаха ислямските терористи.
44
7
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
Каква ''борба за независимост'', ти чуваш ли се изобщо какви глпости говориш ! Те са си свободни и независими, но досега няколко хилядолетия не са създали държава, а дори в египетските летописи са наречени ''скитащи'' ! Тия земи не са техни, а Израел е държава, призната в цял свят, при това създадена отново на мястото на древното им царство, столица на което е Йерусалим ! Хайде осведомявайте се добре, вместо да словоблудствате !
43
7
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ООН ДА СЕ СЪБЕРЕ НЕЗАБАВНО И ДА БОМБАРДИРА ИСРАЕЛ !!!ИСРАЕЛ НАПАДНА ЙЕРУСАЛИМ И ГО ЗАВЗЕ ПОЛОВИНАТА, А ТОВА Е ТЕРИТОРИЯ НА ООН!ИСРАЕЛ Е МЕЖДУНАРОДНА ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ !
42
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 58Ами именно клоун. Вие се връщате назад да казвате,че били палестински земи ? Земите не са на никой докато не го извоюва.Второ аз да ти кажа ,кога е имало Израел ?Не! Ти ми кажи, кога е имало Палестина :)) че твърдиш, че някой им е взел територия.
41
4
 
2
 
! Отговори
до 57 преди 2 години
колкото юдеите си четат библията и претендират толкова и арабите си черат корана и претендират. И кой е по прав.....