Нетаняху се закани, че ударите ще продължат с пълна сила

Съветът за сигурност на ООН провежда спешно заседание
17 май 2021 08:00, Петя Славова
180
Нетаняху се закани, че ударите ще продължат с пълна сила
Снимка: БГНЕС

Военната операция на Израел срещу палестинските бойци от "Хамас" в Газа ще продължи "с пълна сила", заяви премиерът Бенямин Нетаняху.

"Действаме сега, колкото е необходимо по-интензивно, за да възстановим спокойствието ... Това ще отнеме време", предупреди Нетаняху.

Още по темата

Представители на палестинците в Ивицата Газа заявиха, че 42 души, включително 16 жени и 10 деца, са загинали при последните израелски въздушни удари, предава БГНЕС.

Десет души, включително две деца, са били убити при ракетни атаки срещу Израел от понеделник, заявиха властите в Израел.

Общият брой на загиналите в Газа сега възлиза на 188 души, включително 55 деца и 33 жени, има 1230 ранени, според контролираното от "Хамас" здравно министерство. Израел казва, че десетки бойци на групировката са сред загиналите.

Израелската армия заяви, че ударите й са насочени към лидери на "Хамас" и инфраструктура, свързана с групировката.

Днес следобед "Хамас" извърши нов ракетен обстрел срещу южен Израел.

Междувременно Съветът за сигурност на ООН провежда спешно заседание, като международни посредници се надяват да постигнат прекратяване на огъня.

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш откри срещата, като определи насилието като "крайно ужасяващо" и заяви, че боевете трябва да спрат незабавно.

"Никога не съм бил свидетел на въздушни удари с такава интензивност, експлозии има навсякъде в Газа, има трудности при комуникацията с длъжностни лица, за да се установи къде са ударите", каза Рушди Абуалуф, кореспондент на Би Би Си в Газа.

"Сградата, в която живея в западната част на града се разклати като при земетресение“, написа той в Tуитър. „Цари истерично състояние на хаос, деца и жени пищят в сградата, обитавана от над 200 души", написа Абуалуф.

Израелската армия заяви, че е сринала домовете както на лидера на "Хамас" Яхя Синвар, така и на брат му Мохамад Синвар, когото тя определи като отговарящ за логистиката и човешките ресурси за движението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
4
 
! Отговори
до 57 преди 2 години
колкото юдеите си четат библията и претендират толкова и арабите си черат корана и претендират. И кой е по прав.....
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 1870г. на територията на Палестина има-няма 2000 евреи. Факт.
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен си е чиста религиозни война. Да ти задам въпрос тогава. Защо Иран не носи ракети на Кюрдите ?:)) Там не е ли същото ? А защо Турция защитава Палестина, когато съвсем скоро влезе в кюрдските райони да се саморазправа? Айде нали сте големи защитници кажете .
37
4
 
11
 
! Отговори
до 48 преди 2 години
ми то ако се върнем 2000 години, ще трябва и ние да си ходим обратно във Фанагирия. Хайде като четеш история и не си русофил, да кажеш колко израелски или юдейски държави има през вековете, ние българите поне за 1400 години имаме три държави на тая територия
36
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евреите получават от Бог Отец Светите земи за да живеят во веки на тях! Пророка Мойсей ги води по Божията воля от Египет в Светите земи и им дава Божия закон ( Кивота- Скрижалите) по който да живеят! Четете Библията и не я делене на Стар и Нов завет, както и когато ви е угодно, защото и дявола може да чете Евангелието, на обратно..
35
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е случайно, че в цялата човешка история, още от древен Египет са подлагали на гонения евреите. Използвали са ги като pоби за строежа на пирамидите. После римляните унищожават Ерусалим до основи и оцелелите евреи продават в робство. Така се разселват в Европа. После европейците ги гонят. Няма една европейска държава в която да не е имало пoгроми срещу евреи. Защо ги мразят? Не е заради черните им очи. Ще ви кажа защо. Защото са гадно, прoкажeно племе и го демонстрират и сега.
34
5
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Анонимен 49ЩОТО ЕВРЕИТЕ ТИ МИСЛЯТ ДОБРОТО :D ОСОБЕНО ЮДА!!!НЕМА ДА ТИ МИНАТ НОМЕРАТА!
33
6
 
8
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Опитва се да се вмени ,че това е религиозна война , но това е борбата за свобода и човешко отношение на палестинците. .Под ръководството на САЩ и Великобритания се създаде изкуствено Израел през 1948 год,като се изгони палестинския народ. Оттогава до днешни дни палестинците са подложени на геноцид и заграбване на земите им. Ивицата Газа е днешния концлагер за етническо прочистване. Дори евреите хасиди са на страната на палестинците
32
5
 
7
 
! Отговори
58 преди 2 години
Успех на Израел!
31
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
железния купол на израел се видя колко е железен, щом падат в градовете им стотици самоделки от тръби пълни с амониева селитра....
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нас, нормалните хора, какво ни засяга това?
29
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До колкото познаваме историята евреите са там от над 2000 години. Ако ти ск почнал да учиш история от 1947ма си е твой проблем :)За русофилите да не забравяме, че Хитлер също толкова мразеше к вас Болшевиките и ви намали доста повече от евреите :)
28
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
точно така мачкай гаднярите
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 31Дека *** видя уе?
26
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арабите нарочно се крият сред жени деца и журналисти за да могат след това да говорят колко жени и деца и офиси на журналисти са били бомбандирани.
25
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тези юдеи не разбраха че арабите няма да преклонят глава. Те са като троскота, колкото го косиш толкова избуява. Пълни мазохисти са.
24
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
70 г евреите убиват араби и грабят земята им 70 г светът ръкопляска за това и не налага санкции, защото не е Русия... Това лицемерие трябва да спре
23
3
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
УДАРИТЕ НА ИСРАЕЛ ПО ПАЛЕСТИНА НЕ СА СПИРАЛИ ОЩЕ ОТ КОГАТО ГИ НАСТАНИХА ТАМ ПРЕЗ 1947-*** ГОДИНА!
22
5
 
3
 
! Отговори
...TURKISH POWER.. преди 2 години
Palestina svobodna.Évreite vun...
21
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лудия русофил с главните букви пак е избягал от лечебното заведение за душевно болни руски роби! Сложете един пазач на входа на лудницата в Карлуково бе, срамота!