Нетаняху се закани, че ударите ще продължат с пълна сила

Съветът за сигурност на ООН провежда спешно заседание
17 май 2021 08:00, Петя Славова
180
Нетаняху се закани, че ударите ще продължат с пълна сила
Снимка: БГНЕС

Военната операция на Израел срещу палестинските бойци от "Хамас" в Газа ще продължи "с пълна сила", заяви премиерът Бенямин Нетаняху.

"Действаме сега, колкото е необходимо по-интензивно, за да възстановим спокойствието ... Това ще отнеме време", предупреди Нетаняху.

Още по темата

Представители на палестинците в Ивицата Газа заявиха, че 42 души, включително 16 жени и 10 деца, са загинали при последните израелски въздушни удари, предава БГНЕС.

Десет души, включително две деца, са били убити при ракетни атаки срещу Израел от понеделник, заявиха властите в Израел.

Общият брой на загиналите в Газа сега възлиза на 188 души, включително 55 деца и 33 жени, има 1230 ранени, според контролираното от "Хамас" здравно министерство. Израел казва, че десетки бойци на групировката са сред загиналите.

Израелската армия заяви, че ударите й са насочени към лидери на "Хамас" и инфраструктура, свързана с групировката.

Днес следобед "Хамас" извърши нов ракетен обстрел срещу южен Израел.

Междувременно Съветът за сигурност на ООН провежда спешно заседание, като международни посредници се надяват да постигнат прекратяване на огъня.

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш откри срещата, като определи насилието като "крайно ужасяващо" и заяви, че боевете трябва да спрат незабавно.

"Никога не съм бил свидетел на въздушни удари с такава интензивност, експлозии има навсякъде в Газа, има трудности при комуникацията с длъжностни лица, за да се установи къде са ударите", каза Рушди Абуалуф, кореспондент на Би Би Си в Газа.

"Сградата, в която живея в западната част на града се разклати като при земетресение“, написа той в Tуитър. „Цари истерично състояние на хаос, деца и жени пищят в сградата, обитавана от над 200 души", написа Абуалуф.

Израелската армия заяви, че е сринала домовете както на лидера на "Хамас" Яхя Синвар, така и на брат му Мохамад Синвар, когото тя определи като отговарящ за логистиката и човешките ресурси за движението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
10
 
16
 
! Отговори
Отврат преди 2 години
Тук само някакви евреи пишат
79
11
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ООН НЕЗАБАВНО ДА ПРИЗНАЕ ПАЛЕСТИНСКИЯ ГЕНОЦИД И ИСРАЕЛ ДА БЪДЕ ОСЪДЕН В ХАГА НА 100-ЦИ МИЛИАРДИ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ И АКО НЕ ГО ПЛАТИ ДА СЕ НАЛОЖАТ СОЛИДНИ САНКЦИИ!!!---------ТРЪМП ВЕЧЕ ГО НЯМА, А БАЙДЪН НЕ Е ТРЪМП!
78
6
 
16
 
! Отговори
до 76 преди 2 години
и чеченците бяха силно радикализирани и кво стана, сега са най верните кучета на Путин. Само с танкове и самолети не става има и дипломация. Която юдеите не познават явно.
77
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турците и русофилите вместо да гонят вятъра по форума да си стягат партакешите и да ходят в Палестина да се борят за каузата си.Тук по форумите нищо няма да постигнат.
76
8
 
10
 
! Отговори
От 57 преди 2 години
73 Дяконе, това което пишеш е чиста ерес, Исус е роден от светата дева Мария ( еврейка по род) и отгледан от пастрока си Йосиф ( евреин по род), всичките Апостоли ( Исусовите ученици) са евреи по род! Да Юда го предаде, но Исус знаеше за това предателство и знаеше, че с мъките на Светия Кръст ще изкупи греховете на хората пред Бог Отца! Какви " християни" сте бе хора, като не знаете и не разбирате Божието Слово- Библията? Срамота е де се наричаш дякон, още по срамно е " дякон Игнатий"!
75
5
 
8
 
! Отговори
до 76 преди 2 години
Който ислямист посмее да дойде да взривява в Европа - смърт.да плашиш ислямист със смърт е като да плашиш куче със шпек салам. той ше умре като мъченик а ше избие десетки невинни.
74
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турците да не се изявяват по българските форуми и да не се опитват да ни дават уроци по история, защото българите са образовани за разлика от анадолската паплачч. Никога против Израел, никога подкрепа за ислямски терористи и убийци.
73
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние 500 години сме виждали, че мюсюлманските екстремисти не са хора, нито някога могат да бъдат въобще човеци. Не могат да бъдат нормални, миролюбиви и морални хора. Никога!Такива не бива да бъдат оставени да размирят целият свят. Трябва да бъдат спрени. Щом не искат да се променят просто да бъдат изтребени.
72
11
 
14
 
! Отговори
Геноцид преди 2 години
Това ,което Хитлер правеше с евреите ,сега те го вършат към палестинците-съвременен геноцид под закрилата на САЩ/още от 1948г./ Израел е нещо като Северна Македония , никога преди не е имало държава Израел, дори ортодоксалните евреи -хасидите си казват ,че са на страната на палестинците.Вижте в нета по ,че цял свят има многохилядни протести за защита на Палестина-в Чикаго над 150,000 - повече от протестите за чернокожите.Това е война за земя , а не религиозна!!!
71
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АбеБог не съществува и със сигурност никой не им е обещавал нищо на еврейчетата. Това е едно фашизирано народче, което живее като в северна корея. Казарма, религиозно образование, здрава шпакловка и промивка и резултата е едно озлобено и фанатизирано същество, което не би се замислило да убие дете в името на ционизма.
70
6
 
7
 
! Отговори
1234 преди 2 години
От едните сме видели само лошо от Калоян насам, а от другите въпреки че сме ги спасили, вече 30 г ни унищожават като народ чрез нпо и финансови институции. Не искаме никакви отношения с тях само да ни оставят намира!
69
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам тук много турци са се навъдили дето пишат на български и се представят за българи но не могат да обърнат подкрепата на България и българите към Израел.Турция е страна която в цялата си история провежа геноцид към малцинствата. Днес тя го прави използвайки Азербайджан. А Русия винаги е на страната на мюсюлманските фанатици и ги спонсорира с пари, оръжия, информация и обучение.
68
6
 
9
 
! Отговори
Запознат преди 2 години
Израелците са по-големи религиозни фанатици от арабите. Само който не е виждал ортодоксален евреин може да твърди обратното.
67
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давай Израел, с теб сме!Навсякъде има мюсюлмански терористи и руснаци и русофили, които ги подкрепят и спонсорират, но нищо, светът е шарен.
66
8
 
9
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Тук пишат разни''специалисти'', дето се мислят за много вещи инай- справедливи, но изобщо не са наясно с нещата ! Тия земи са дадени от Бог на ервейските племена по обещание, после пак по Божията воля са разпръснати по целия свят, заради греховете им, и отново по Негово обещание са събрани - всичко това го пише в Светото Писание, но няма кой да чете или да слуша в църквата - нали яденето и пиенето е по-важно, и от време на време чалга до дупка ! Но... виж, във форумите сте големи всезнайковци !
65
4
 
5
 
! Отговори
ST преди 2 години
като гледате тази снимка, мислите ли че ракетите към исраел и размириците там скоро ще спрат?
64
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това колко са лоши мюсюлманите пак е еврейска пропаганда за да научат християни и мюсюлмани да се изтребват и мразят, а те, богоизбраните, да ни управляват. Българи и турци са живяли 5 века в мир и сега живеят в мир. Ционистката ви пропаганда не хваща дикиш тук.
63
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А вие дето подкрепяте ислямски фанатици не сте българи а руснаци с български паспорти, които продават родината си дори без пари, защото го считате за велик дълг.Никога против Израел, никога за ислямски терористи.
62
13
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ИСЛЯМА Е ВРЕДЕН И ОПАСЕН , НО ТЕРОРИСТИЧНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ИСРАЕЛ Е ОЩЕ ПО-ВРЕДНА!
61
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Историята показа, че когато няма ислямски фанатизъм християни и мюсюлмани хивееха в мир. Всъщност всички религии живеят в мир. В момента, в който избуяха фанатиците и държавите пламнаха. Само че държави като Египет и Йордания, които сами си изклаха и ликвидираха мюсюлманските терористи се оправиха. И докато не го направиха не се оправиха.