Австрия готви затваряне на неваксинираните при скок на болните

Засега страната е в първа степен на заболеваемост от обявените 5
23 окт 2021 20:30, Красимир Ангелов
240
Австрия готви затваряне на неваксинираните при скок на болните
Снимка: БГНЕС

Австрия предвижда пълен локдаун за неваксинираните жители при нов скок на заразените с коронавирус. Към тристепенния план на мерките се прибавят още две нови степени, които засягат лицата без ваксина.

При четвърта степен ще важи правилото единствено ваксинираните и оздравелите да имат достъп до заведенията за хранене, хотелите и масовите мероприятия, както и до болниците и домовете за възрастни.

А при крайната пета степен се въвежда пълен локдаун за неваксинираните.

Новите мерки за контрол на коронавируса бяха съобщени снощи от канцлера Александър Шаленберг и здравния министър Волфгант Мюкщайн.

В последното пето ниво на ограничения, всички лица, които не могат да докажат ваксинация или скорошно преболедуване на ковид, няма да могат да напускат жилищата си, освен за пазаруване в хранителен магазин, посещение на лекар или аптека и отиване на работа.

На този етап страната е още в първо ниво на ограничения, което влезе в сила от 15 септември.

Въпреки това има увеличение на хората в интензивните отделения и ако заразата продължи да се разпространява, съвсем скоро може да се премине към следващото, второ ниво. При него в нощните заведения и на събития с повече от 500 човека ще могат да влизат само ваксинирани и излекувани. При тази ситуация вече няма да се приемат безплатните антигенни тестове като „пропуск” за заведения и събития.

Канцлерът Шаленберг изрази надежда, че предвиждането на строги ограничения ще мотивира повече хора да се ваксинират, но заяви, че ваксинацията в страната остава доброволна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 209В Апокалипсиса от Йоан Богослов е казано че човек ще получи белег на ДЯСНАТА ръка и ЧЕЛОТО .Само,че Ваксината се поставя на лявата ръка.
196
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Всички държави ще правят така, ваксинираните няма да страдат повече заради неваксинираните." - Ваксинираните страдат заради собствената си глу_пост. Лошото е, че и ние неваксинираните страдаме заради същото. Ако 90% от хората по света не искаха да играят тази игра, тя изобщо нямаше да започне, но след като масово хората са съгласни, то тя ще продължава дотогава,докато има достатъчно много съгласни.Ако си мислиш,че ваксинираните няма да пострадат,ще ти кажа,че вие ще сте най-големите потърпевши!
195
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Изобщо не ми дреме за Австрия. В Германия това няма да стане" - Иска ми се да си прав, но за съжаление знам, че не си. Според инфото в нета Слава Севрюкова много отдавна е предупредила всички българи живеещи в чужбина да се връщат докъм някъде 2022 година в Бг, защото иначе горчиво ще съжаляват и няма да могат да се върнат отново тук. Преди време много съм се чудил как така ще се случи, но все повече отиваме към изпълнение на предсказанието. Сам/а преценяш, аз само информирам...
194
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 209 Цитираш Евангелието ,както дявол чете Евангелие!
193
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изобщо не ми дреме за Австрия. В Германия това няма да стане
192
3
 
0
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Дано това скоро да се случи и у нас!
191
1
 
4
 
! Отговори
Тжжт преди 2 години
Какъв е смисълът да затварят и ограничават Неваксинирати, като тези които са Вакснати също разнасят вируса ?!?!
190
1
 
4
 
! Отговори
ами преди 2 години
Правнуците на чичкото с мустаци са достойни негови заместници. А на неразбралите-фашизма се завръща с пълна сила!
189
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да имат опит и нашите предци е не всички ,но някои от тях също имат опит.
188
1
 
10
 
! Отговори
... преди 2 години
Нека позная ще ги затварят в заведения в които ще има висока концентрация на неваксинирани. За кратко може да им викаме лагери. Лагери за концентрация на неваксинирани. Звучи леко дълго. ЗНАМ! Концентрационни лагери! А! Е така звучи правилно. Те немско говорящите имат доста опит. Имат и сградите даже. Само трябва да ги почистят. Предлагам ако някой кихне да го слагат в изолатор на висока температура. Към 400 градуса Целзий.
187
1
 
14
 
! Отговори
Касандра преди 2 години
Нали всички се сещате, че това гарантирано ще се случи? И че следващата стъпка са концлагери? И че постепенно ще се случва и в другите държави? Какво ще направиш, българино? Ще се дадем ли на този турбо-фашизъм по-черен от видяното през 20-ти век?
186
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как точно страдат ваксинираните заради неваксинираните ? Не могат да идат на мол, кръчма, на пазар в Одрин? Че то това не е заради неваксинираните, а заради нелепите, нелогични мерки за справяне с ковдид вируса, които не водят нито до лечението на заболяването, нито до преодоляване на последиците, а единствено се въртим в омагьосан кръг.
185
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали Австрия беше с над 80% ваксинирани ??
184
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно пак Кацаров е виновен. Всички държави ще правят така, ваксинираните няма да страдат повече заради неваксинираните.
183
0
 
3
 
! Отговори
До 200 преди 2 години
Вероятно, но пък си оригинално п р о ЗД, а срещу това за съжаление ваксина няма.
182
1
 
0
 
! Отговори
До 196 antiselendur преди 2 години
Точно си пълен се. ( льо от най- до . лен тип. Ча . Л г и зи ран , не ми с лещ и очевидно не г ра м отен пишещ на шльокавица па паг ал, ама коментиращ от последна инстанция неща, от които идея си нямаш. Kleta mayka Balgaria както би написал с Й накрая!
181
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха, ха демокрация било това!
180
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хитлеристи са тия от ЕС
179
1
 
24
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Толкова много "специалисти" вирусиолози, толкова много суеверия, толкова много празни приказки. Честито на разбиращите!?!?!?
178
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ти качват на влаковете направо... За глупавите, всяка една лоша глава от историята ще се повтаря завинаги...