"Конвоят на свободата" блокира важен граничен мост със САЩ

Столицата на Канада Отава остава блокирана вече 12-ти ден
100
"Конвоят на свободата" блокира важен граничен мост със САЩ
Снимка: БГНЕС

В Канада вече 12 денонощия продължава протестната акция на шофьорите на камиони, добила популярност като „Конвой на свободата“. Блокадата настоява за отмяна на ограничителните мерки, въведени от правителството с цел борба с коронавируса.

Освен столицата Отава, която е изцяло блокирана, шофьорите са блокирали и моста Ambassador Bridge, който свързва канадската провинция Онтарио с американския щат Мичиган, съобщава Ройтерс.

Мостът е смятан за една от най-важните сухопътни връзки между Канада и САЩ. Всеки ден там границата пресичат около 8 000 камиона, като 75% от канадския износ заминава за САЩ.

По информация на агенцията, на 8 февруари вечерта мостът е бил частично отворен в посока САЩ, но лентите по посока на Канада са останали блокирани.

Канадските власти се опитват да намерят различни начини, за да прекратят протеста. Те се надяват, че комбинацията от наказателно преследване на шофьорите, глобите за нарушаване на правилата за движение по пътищата и създаването на препятствия до достъпа до гориво ще сложи край на блокадите. Освен това се води разследване за опит за подпалване на жилищна сграда в центъра на Отава.

Полицията вече е задържала 23-ма участници в протестите.

Бизнесът също призова шофьорите на камиони незабавно да прекратят акцията.

Независимо от това, организаторите на протестите са категорични, че ще продължат акцията, докато не бъдат отменения всички ограничения срещу коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма за ви минат фашистките номера! Все още има хора с достойнство, които няма да наведат безропотно глави и да приемат тиранията! Скоро ще има разплата за всичко, по един или друг начин!
30
3
 
12
 
! Отговори
До ястребител преди 2 години
Не се опитвай да разсъждаваш! Ти си турчин, за теб понятия като лична свобода, права на човека и други подобни са непонятни. Гледай да не забравиш да идеш в петък на джамия, че Алла ще те прати в джендема, при домусите.
29
23
 
4
 
! Отговори
пълни скъсаняци преди 2 години
и банда кpaтyнкoвци, както и пaпyняцитe от балгейрия които им се кланят.
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"моста Ambassador Bridge" абе как ги измисляте такива безумия? Все едно някой да каже моста Орлов мост.
27
33
 
5
 
! Отговори
vroom преди 2 години
Нека се порадват камионджиите-еднокнижници, ама малко им е остаряла единствената книжка, която са чели (с дърводелеца, дето ще ги спасява от себе си). То сега по целия свят е модерно да вярваш в нея, да вдигаш врява и да пречиш на всички останали, мислейки се за спасител на човечеството. Ще им мине по един или друг начин.
26
2
 
27
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Тоя вирОс стана фашистка машина за пари. Прави са хората.0
25
2
 
39
 
! Отговори
Долу фашизма преди 2 години
Свобода за народа! Напред Канада!
24
32
 
5
 
! Отговори
Ястребителят преди 2 години
Тези каруцари скоро ще ядат як кютек. Миналата събота и неделя протестираха около Куинс Парк в Торонто, блокирайки пътищата към 3 болници в тази част на града, и като перо на ляййнюто, провокираха медицинския персонал, опитващ се да отиде на работа в болниците! Тази идиотщина е неразбираема за умствените способности на простосмъртен человек като мене!
23
4
 
16
 
! Отговори
Бог, Аллах и Буда преди 2 години
Да помагат на шофьорите.
22
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истински мъже,има ги все още
21
1
 
25
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Всеки ден ще е така до победата свалете западните фашисти !Фашингтон Брюксел да горят и падат в руини източника на злото !
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да махнем Киро няма да върнем алчния крадлив ром от село Банкя! Ако си мечтаете за това, забравете!
19
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на канадците! Респект!
18
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 25 Путин е най-могъщия човек на планетата, нормално е да го подозират.
17
2
 
18
 
! Отговори
БориМечката преди 2 години
всичко е по сценарии, зрелище за отпускане на напрежението, но напрактика нищо няма да се промени, никакви свободи няма да бъдат върнати, дори обратното още повече ще се затегне примката, щото поне аз не се сещам за нито 1 мирен протест в историята, довел до реално промяна, но се сещам веднага за Френската Революция, както и за Американската постигнала независимостта й от Британската Империя!
16
1
 
7
 
! Отговори
До Диана преди 2 години
Нали знаеш,е че не си нормална с обсесията ти по БСП?
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как не се е пръкнала опорката, че Путин е замесен и в това. Той е организатор на този конвой.
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защо не вземат те да управляват?! Ама никой не ги избира ----///------ Трюдо ако сега се яви на избори, дали ще го изберат? А Просто Киро? Това се казва подмяна на вота и загуба на легитимност. Еъзможно ли е такъв идио тизъм - да не излезе поне да каже две думи пред хората?
13
5
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен14 Ти си само от БСП, значи...Свалихте ГЕРБ и сега си предавате опита на канадците, значи...Въпросът е кой ли ви има за нещо та да ви слуша..
12
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ с простотиите си, разказа играта на цял свят с този ковид. Сега пак заради тях в цяла Европа хвърчат цените на тока и газа. До кога всички ще търпят това поведение. Камионджиите с право им спират вноса, нека и те да усетят как е да страдаш заради други.