Абрамович предава контрола на Челси

Руският милиардер смята, че това е най-доброто за клуба
Обновена: 26 фев 2022 21:42 | 26 фев 2022 21:40, Веселина Йорданова
69
Абрамович предава контрола на Челси
Снимка: БГНЕС

Роман Абрамович предава контрола над Челси на попечителите на фонда на клуба, съобщи АФП.

В свое изявление руският милиардер заявява: "По време на почти 20-годишното ми управление на ФК "Челси" винаги съм се възприемал като на пазител на клуба, чиято задача е била да гарантира, че сме толкова успешни, колкото днес, да градим бъдещето, като същевременно с това играем положителна роля в обществото".

"Винаги съм вземал решения с оглед най-доброто за клуба. Продължавам да се придържам към тези ценности. Ето защо днес предоставям на попечителите на благотворителната фондация на "Челси" управлението и грижата за ФК "Челси", заявява още Абрамович.

Решението му идва на фона на руското нахлуване в Украйна и почти 20 години, след като пое клуба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: ЧелсиРоман Абрамович
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
9
 
19
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До До 22 / 25 Това вече е станало. Мои колеги, които се опитаха да изпратиха по 4000 евро до Москва на семействата си, получиха съобщение, че ПАРИТЕ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ТРАНСФЕРИРАНИ и са върнати в техните западни банкови сметки. Шах-мат товагишч Путин. СЕГА собственият ти народ ще те тричи.
25
11
 
22
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
В Лондон се говори нещо съвсем различно, че на товаришч Абрамович му е предложено да напусне страната скоропостижно. Същото става и из Франция, САЩ, Канада и Италия. Путинските бизнесмени ТРЯБВА да се изнесат на каваци от западните държави. На нас тяхния бизнес НЕ ни трябва. Интересно, защо пресата мълчи.
24
15
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
12 милиарда долара има може да купи и РъБъ :)))
23
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако имаше мерак щеше да инвестира е руски отбор, явно на руснаците запада е по- мил. Та мисълта ми е, че Путин не може да ги върне в онова време преди 30- 40 години . Голяма част от руснаците са хора със западно мислене и няма да разберат и да останат равни със случващото се,определено няма да са доволни богаташите.
22
3
 
2
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
Няма бираааа, няма бира,Няма парииии, няма пари.
21
4
 
16
 
! Отговори
Chelsey преди 2 години
Горкия,първо му взеха жената с нея и половината от богатството,сега Челси и другата половина,сега ако благоволи Путин нещо да му даде, берекет версин
20
22
 
6
 
! Отговори
диляна гайтанджиева преди 2 години
ЕКСКЛУЗИВНО! ЩАТСКА БИОЛАБОРАТОРИЯ ВЪВ ВМА ЩЕ ПРАВИ ЕКСПЕРИМЕНТИ С БЪЛГАРСКИ ВОЕННИ, КАКТО В УКРАЙНА , ПОД ЕГИДАТА НА ПЕНТАГОНА! БИО ВИРУСИТЕ СЕ ИЗПРАЩАТ С ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ПРАТКИ! /ВИДЕО/ Зеленски знае ли ?
19
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще си купи друг отбор. Може даже да не е футболен, да разнообрази хобито.
18
3
 
23
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Чети световните икономически сайтове. Няма не заменили хора и за всяка освободена ниша чакат други . А като се върне в Азия ще се радва на ментата.
17
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пророних сълза, толкова мило."руският-милиардер" мейд ин Путин.
16
26
 
12
 
! Отговори
Русия - изолирани преди 2 години
До 16 - Ако се огледаш ще забележиш, че руснаците са онези, които си купуваха всичко най-скъпо из цяла Европа. Руснаците могат да се върнат в Азия, но там въобще няма да се чувстват изолирани, а ще ги посрещнат на същия бял кон, на който ги посрещаше Европа. Не се безпокой за невъзвръщаемата инвестиция. Абрамович вади по няколко милиарда на година от Чукотка дет се вика ние се отопляваме с Руска газ, а Абрамович, ако иска ще се отоплява хвърляйки пачки евро в печката.
15
20
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Факт е, че Роман взе Челси в ролята на второразреден отбор в Англия и го направи лидер в Европа. Преди него Челси бяха извън топ 3 на Лондон... Да не говорим, че дори и в собствения си квартал не бяха изявен доминант, а бяха втори по сила след Фулъм. За последните 3 години Европа от най-свободна и най-желана се преобрази в едно ковид блато, от което се отвърна цяла Азия и чиито лидери отвратиха дори и собствените си народи.
14
2
 
26
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
Тц, това няма да се случи. Борис Джонстън заяви на пре конференция ,че замразява сметките на руските олигарси ,които по етапно трябва да напуснат ЮК ,ако наруши тов си обещание ще си загуби поста. Абрамович е оформил цялата си инвестици като заем, който никога няма да си върне.
13
18
 
22
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
До 14Никога Абрамович няма да стъпи във Великобритания повече.Руснаците ще бъдат върнати в русия и изолирани.Ще ядат ... нищо няма да ядат.Дори житото за засяване купуват ... а торове и машини йок.
12
15
 
18
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
А Боко как е забогатял?И единия милиардер и другия милиардер.Само че единия не си ги крие,а другия ги е скрил в зайчарника,за по-сигурно.
11
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Постъпка,достойна за уважение.
10
10
 
23
 
! Отговори
Новинка преди 2 години
Путин е в Уралската си резиденция на среща с бизнес елита на Русия. Това се случва след забраната на чартърни полети да напускат страната. За какво си говорят сеща ли се някой? Злите езици твърдят че щял да ги моли/убеждава да не се разбягат от неговия рай.
9
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така или иначе Абрамович е креатура на Путин, един от многото му западни перачи на пари.
8
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не продава, а му го отнемат, цинично по ингилизки. След някоя и друга година ще го забравят, а с измислени скандали ще унищожат и спомена за него.Това е типичено по англосаксонски.
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е щото пък няма къща в Дубай и няма да си живее живота необезпокояван.Пфу колко сте наивни