Беларус алармира за струпване на украински войски на границата ѝ

Вероятността от въоръжени провокации била висока от дълго време
21 фев 2023 13:04, Елка Василева
65
 Беларус алармира за струпване на украински войски на границата ѝ
Снимка: архив, БГНЕС

Беларус заяви днес, че голяма група украински войски се намира в близост до границата ѝ, и предупреди, че това представлява заплаха за нейната сигурност, съобщи Ройтерс.

Още по темата
"В момента значителна групировка на украинската армия е съсредоточена в непосредствена близост до беларуско-украинския участък на държавната граница", заявиха от министерството на отбраната в публикация в Teлеграм.

"Вероятността от въоръжени провокации, които могат да ескалират в гранични инциденти, е висока от дълго време насам", се казва в съобщението, в което се добавя, че Минск ще предприеме "мерки за адекватна реакция", но ще действа по сдържан начин.

Ройтерс не успя да провери незабавно ситуацията на границата.

Беларус позволи на Русия да използва територията ѝ при инвазията в Украйна преди година, а президентът Александър Лукашенко заяви миналата седмица, че страната му е готова да го направи отново, отбелязва агенцията.

От месеци Киев изразява опасения, че Беларус може да се присъедини към войната на страната на Русия - потенциална заплаха, която принуждава Киев да пренасочи войски за защита на северната част на Украйна, докато воюва с Русия на изток и на юг.

Лукашенко твърди, че Беларус би се включила във войната само ако бъде нападната от Украйна.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
17
 
! Отговори
Зрител преди 1 година
И в тази част на Укрия искат да слушат Вагнер.
9
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Белорусия алармира точно след посещението на байДжо в Киев. Да очакваме ли, че утре и Полша ще започне да струпва? Ръчкат ли военнолюбците?
8
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едва ли Украйна има свободни войски да ги държи на беларуската граница... По вероятно е струпването там да е от чуждестранни наемници.
7
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На ташкоерменковците още им се привижда великата пабеда. Дедото в Москва днес изглеждаше като извънЗемен, дърдореше глупост след глупост. Уважаеми рубладжии, победа няма да има, свиквайте!
6
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пуделът на Путин е на ръба, или украинците ще му светят маслото, или бандитите в Кремъл. Ходи по ръба на бръснача
5
22
 
11
 
! Отговори
ТестКит преди 1 година
Има разбира се, след като Беларус обяшиха създаването на паравоенна организация, която ще облужва Маска, от Киев не иска да се повтори Буча. Защото пресъпниците, които убиваха цивилни в Буча, са тръгнали от Беларус.
4
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахаха тракториста в Минск го тресе голям страх
3
14
 
26
 
! Отговори
Иванчо+Марийка преди 1 година
Американците ги натискат, но това ще е тотален край за Украйна. Сега изнемогва а при отваряне на втори фронт значи край.
2
14
 
18
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Тези нагли **** си разиграват коня, както си поискат. Когато започне истинската война обаче, бързо ще паднат от пиадестала. Само с нахъсване от щатите и "ИСТАМБУЛСКИ" прегръдки война не се печели.
1
19
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изглежда на хунтата в Киев е наредено да направи "голяма война" на всяка цена. То затова и Байдън се шматкаше вчера в Украйна. Само едно не знам - как НАТО мисли да спечели "голяма" война, като не може да спечели малка.