Четирима с опасност за живота след масовия бой в Казанлък

При ромската свада в понеделник загина един мъж
21 мар 2023 12:16, Красимир Ангелов
80
Четирима с опасност за живота след масовия бой в Казанлък
Снимка: БГНЕС

Петима души са настанени в Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора след вчерашния масов побой в централната част на Казанлък. Четирима от тях са с опасност за живота, съобщи за БТА управителят на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев.

Един пациент е настанен в отделението по гръдна хирургия в тежко състояние с увреждания на белия дроб, а четирима са в отделението по неврохирургия, поясни той. Трима от тях са с черепно-мозъчни травми, а един е с повърхностни наранявания.

Още по темата
Сбиването, в което участваха около 30 души, някои от които въоръжени с брадви и лопати, възникна малко преди 14:00 часа вчера на паркинга на Кооперативния пазар в Казанлък. Един от участниците в боя е починал след нанесените удари.

Причината е вражда между два рода, а инцидентът е станал след съдебно дело в Районния съд в Казанлък между същите лица. На този етап са задържани 11 души, както и 3 автомобила. Билите се роми не са от Казанлък, а от съседни села.

Враждата между двете семейства е стара, а преди години има и сгазено дете пак при инцидент между двете фамилии. Таирови и Бижеви имат проблеми помежду си от години. Последният инцидент не е единствен.

В Павел баня ще се следят училищата, където учат и децата на двете фамилии.

По-рано днес кметът на Казанлък Галина Стоянова заяви, че за пореден път ще настоява за пеши полицейски патрули на ключови места в града и че ще изпрати запитване към Областната дирекция на МВР в Стара Загора, Районното управление в Казанлък и Окръжна прокуратура относно това какви мерки е трябвало да бъдат предприети и защо се е стигнало до инцидента, завършил с фатален край за един от участниците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: Казанлъкмасов бойроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единия ктун събира подписка да изсели другия понеже били много агресивни, предлагам в домовете на мисирките в босфортв да ги настанят.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ги сложат в заградени резервати и сами ще изчезнат като апахите и команчите. Нямат нужда от държавни институции като съд, полиция, затвор. Между тях важи правото на кирката.
7
0
 
7
 
! Отговори
7373 преди 1 година
Дано само бразилците да не решат, че искат да управляват. Че като ги гледах на кадрите как добре боравят с подръчните оръжия. Гълъбът докато се почуди накъде да отлети, а Рундяка кой юмрук да вдигне и ще са при тях.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чувствам се като американец, като имаме такива новини и у нас, най-сетне ги стигнахме!
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българският бачкер изскача от местоработата и се нахвърля с хъс върху Живота, тоест пийва с приятели на фона на Славчо Чалгата.
4
0
 
11
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Защо се меси полицията. Нали това са особености на етноса. Женят се по на 12. Бият се. А кой ще им плаща лечението. Ако аз отида в болница ме гледат за осигуровки.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И сега ако напиша каква работа е, ще ми го цензурирате... Не думата е обидна, а същността на наричаните с нея. Това не може да се цензурира.
2
1
 
5
 
! Отговори
убит се пише преди 1 година
Един от участниците в боя е починал след нанесените удари
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много се кефя когато бразилците се самоизбиват - вчера няколко пъти си връщах кадрите от мелето. Голям смях беше - радост за окото.