Песков: Акцията в Белгород показва участието на Запада

Използването на западна военна техника било показателно
24 май 2023 16:15, Александър Попов
80
Песков: Акцията в Белгород показва участието на Запада
Снимка: БГНЕС/EPA

Кремъл заяви днес, че използването на западна военна техника от проукраинските бойци, които извършиха набег в руската Белгородска област тази седмица, е в съответствие с нарастващото участие на Запада в конфликта в Украйна, съобщи Ройтерс.

Вчера руското министерство на отбраната обяви, че въоръжените сили на страната са разгромили бойците, които предишния ден нападнаха с бронирани машини руския пограничен регион, като са убили повече от 70 "украински националисти" и са изтласкали останалите обратно в Украйна. Руски държавни медии показаха снимки на някои от унищожените превозни средства, за които твърдят, че са били използвани от проукраинските бойци. Сред тях са американски машини, включително "Хъмви", отбелязва Ройтерс.

"За нас не е тайна, че на въоръжените сили на Украйна се доставя все повече техника. За никого не е тайна, че това оборудване се използва срещу нашите военни. И за нас не е тайна, че прякото и непрякото участие на западните държави в този конфликт се засилва с всеки изминал ден", каза пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. "Ние си правим съответните изводи", добави той.

Русия ще реагира "изключително остро" на по-нататъшни нападения на бойци, навлизащи на нейна територия от Украйна, заяви днес министърът на отбраната Сергей Шойгу.

По-рано Песков каза, че т. нар. специална военна операция в Украйна ще продължи, докато постигне своите цели. В момента няма изгледи за мирно решение, добави той, цитиран от ДПА и БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Станински преди 10 месеца
*** си гражданино !? Много,много *** !?
58
0
 
2
 
! Отговори
Хахаа преди 10 месеца
Клипа с руския генерал,който води "антитерористичната операция" по улиците в Белгород,е култов.Даже в Холивуд са се схванали от гениалния сценарий на Москва.Хаха
57
7
 
5
 
! Отговори
айде преди 10 месеца
да почва войната, време е за нов народен съд за краварските мариоентки грантояди... историята се повтаря
56
31
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 10 месеца
Българи,не се поддавайте на лъжите и измишльотините на тоя руски глашатай - от начало то на войната досега тоя не е казал нито една истинска дума !Руснаците изобщо не искат да разберат,че оръжие по целия свят се купува и продава/ за тях това не се отнасяло ?! / и дори много често производителите продават оръжие и на ... двете страни в даден въоръжен конфликт.Какво толкова се пеняви тоя кресливец ?!Западът учавствал в битка срещу тях - аланкоолу ВИЕ СТЕ АГРЕСОРИ,а искате да изкарате дру ги?!
55
7
 
22
 
! Отговори
Забележка преди 10 месеца
Фактически, украински въоръжени сили са окупирали територия, чиято принадлежност към Русия досега не е оспорвана от Запада. Разбира се, не може да очакваме нищо друго от Брюксел, Лондон и Вашингтон, освен благодушие към тези действия на агресора. Използването на двойни стандарти е втора природа на Запада.
54
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво на ОркоИзвергите - дали им оръжие, влезнали 5 км в Русия, застреляли двама полицаи и 2 жени. Това ли ви е Демокрацията?! На това ли ви учи НАТО и ЕС? Утре какво ще попречи на други държави да използват това, като инструмент за терор? Всъщност това е стар трик на САЩ и ЦРУ - те така обучаваха Афганистанци и Талибани да влизат в Русия и да взимат в плен училища - това е демокрация - да убиваш невинии деца а брадатите Талибани тогава според САЩ бяха борци за свобода! Срам!
53
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Путин през 2014 г., когато го попитаха за присъствието на мъже, носещи руски военни униформи без отличителни знаци в Крим: Можете да отидете в магазин и да си купите всякакъв вид униформа.Михайло Подоляк за акцията с бронирани машини в Белгород: Както знаете, танкове се продават във всеки руски военен магазин. :) :)
52
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е, то тогава и Украйна да каже че Иран участва в този конфликт, защото Русия използва техни дронове
51
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Акцията показа, че 150 фашисти с танкове и бронетранспортьори могат да нахлуят на 5 километра в територията на Русия да убият беззащитни мирни жители и да избягат след половин -----///------ Абе, трупът в зелен камуфлаж и каска, над който се беха снимали, не изглеждаше да е на мирен гражданин. По-скоро приличаше на мирен и кротък руски полицай (след укротяването с два контролни в тиквата).
50
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Песков, само излишно удължавате агонията си. Бягайте от Украйна докато все още имате възможност.
49
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 55 Ще ударят, ама чичо Сам бие много лошо след това. Така че Русия ще яде бой и ще си трае.
48
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нали ви казах да предупредите триполовите че ако помагат на урките ще ги ударите? Защо си траете? Та те ще ударят и Москва и пак ще гледате и ще мигате.
47
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Песков, за това, че не можеш да го вдигаш, пак ли са виновни ония от Запад??? Алкохола не прощава, ти Песков си пример...
46
7
 
18
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
То е ясно, че тези хора (голяма част вече от тях убити), няма как да се сдобият с такова военно оборудване. Американски превозни средства, дори танк. Но целта беше ясна - да покрият загубата на Бахмут.
45
7
 
13
 
! Отговори
Случаен минувач преди 10 месеца
Руските македонци са ясни. Ами с нашите какво да правим?
44
4
 
8
 
! Отговори
Ами преди 10 месеца
Снабдявайте ги с руска техника, за да нямате претенции, че използват западна! Изпратете им една ескадрила самолети с "Кинжал".
43
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 21 преди 10 месеца
Поздравления, поете! Може да участваш в някой конкурс.
42
14
 
11
 
! Отговори
Втората по силаАрмия преди 10 месеца
Тия руснаците са пълни нефелници във всяко едно отношение
41
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 44Акцията показа, че 150 фашисти с танкове и.. ///Какви 150? МО на Расия съобщи че са влезли 20 диверсанти, от които 39 са убили, 10тина пленили и още толкова избягали в Украйна.
40
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гледах в YtubДвама воини на ВСУ които бяха до монамент-табела Белгарод и се кикотеха.А, мордорци ги търсят покрай границата.Тия в Маскве ще влезнат и мордорци няма да усетят!