Кълъчдароглу: Изпитвам истинска тъга за трудностите, които очакват Турция

Избирателната активност според преброените до момента гласове е 84.3 %
28 май 2023 22:45, Нели Христова
70
Кълъчдароглу: Изпитвам истинска тъга за трудностите, които очакват Турция
Снимка: БГНЕС

Лидерът на турската опозиция изрази тази вечер изрази "истинска тъга" за бъдещето на страната, след като президентът Реджеп Тайип Ердоган обяви победа на историческия втори тур на изборите.

"Истинската ми тъга е за трудностите, които очакват страната", заяви лидерът на светската опозиция Кемал Кълъчдароглу в първото си публично изказване след изборите, без да признава официално поражението си. "Скъпи мои хора, не мога да позволя истината да бъде победена. Не мога да приема, че милиони имигранти ще дойдат и вие ще станете втора класа. Докато децата ни се опитват да живеят без работа и без сили, аз не мога да позволя правата им да бъдат нарушени. От Хакари до Одрин, от Синоп до Хатай, ние всички сме едно семейство...Сърцето ми не можеше да приеме гърбовете на хората ми да се превиват, когато всичко се повишава всеки ден. Борих се за вашите права, за вашите закони, да живеете в изобилие и ще продължа да се боря“, каза още Кемал Кълъчдароглу.

Досегашният президент на Турция Реджеп Тайип Ердоган спечели вторият тур от президентските избори в страната. При 99.66% от преброените бюлетини Ердоган получава 52.13 на сто от гласовете. Неговият съперник Кемал Кълъчдароглу получава 47.87 %. Избирателната активност според преброените до момента гласове е 84.3 %.

За Ердоган са гласували 27 579 657 избиратели, а за Кемал Кълъчдароглу 25 324 254. Право на вот на втория тур имаха 64 197 419 души.


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
С фашист във властта е трудно! Турците показаха че не са европейци и си искат Деарбекир. изостанала работа..
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кълъч.....изгубих се докато се опитвам...:))) Най-удобния противник в историята на изборите, да му мислят турците :)))
5
25
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ТУРЦИЯ ОТИВА НА МАЙНАТА СИ
4
3
 
10
 
! Отговори
проротчица преди 6 месеца
Светът е невероятно посредствен и се харесва популизма.Не знам кой е мислел,че този, претендиращ да обере интелектуално-мислещия вир,някога е имал реални шансове ...Останалото е мизансцен в спорен сайт с коменти по избор . Специално за тази статия ще наблюдаваме куп путински опити за кулминации под слогана ,,как го на...гаднитемириканци,,.Мачкай,грил,тъй де,ердоо
3
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А пък ние изпитваме истинско удоволствие, че президентът на Република Турция е нормален човек, а не преди говежди екскремент!
2
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Американското агентче как го боли, че Ердоган му го подложи.
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Арабски чалмати форевър