Самолети на ФСБ летят до Минск, появиха се слухове, че Лукашенко е починал

Синът му се отправи към Китай
1 юни 2023 12:28, Нели Христова
179
Самолети на ФСБ летят до Минск, появиха се слухове, че Лукашенко е починал
Снимка: БГНЕС

След 30 години на власт Александър Лукашенко е определян като "последният диктатор в Европа". През последните седмици обаче се заговори много за здравето на лидера на Беларус.

Той се почувства зле на празненствата по случай Деня на победата в Москва, а няколко седмици по-късно се появи информация, че след лична среща с Путин, е бил откаран по спешност в болница в Москва.

Разбира се, веднага се появиха шеги и предположения, че Владимир Путин е отровил Алекснадър Лукашенко. Но тези съмнения стигнаха нов връх, когато вчера коренспондентът на Kyiv Post Джейсън Джей Смарт съобщи, че два самолета на ФСБ са излетели от Москва и са пристигнали в Минск.

Освен това синът на беларуския президент Виктор Лукашенко се е отправил към Китай.

Това повдига много въпроси. Според Смарт, последния път, в който един от тези самолети на ФСБ е летял към Беларус, е бил на 18-ти и 26-ти август, а на борда му е бил директорът Николай Парушев.

Какво търси синът на Лукашенко в Китай е другият въпрос, който веднага изниква. Според Смарт, той или търси финансова помощ от Пекин, или е там за да уреди наследяването на президентския пост, тъй като баща му е починал.

Все още не е ясно какво се "готви" в Беларус. Много потребители в Twitter, а и анализатори спекулират, че Кремъл може да се възползва от влошеното му здраве, за да сложат нова марионетка на поста му. Други пък стигат по-далеч - Русия да използва тактическо ядрено оръжие срещу Украйна от територията на Беларус, а след това да хвърли вината върху отсъстващия Лукашенко.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
8
 
6
 
! Отговори
Я па я..! преди 11 месеца
Не е вяна. Човека само е починал изморен от срещата с Путин. Не е умрял.
74
11
 
8
 
! Отговори
Сега и Путин преди 11 месеца
Ако даде фира и ще изкарам чудесна лятна почивка !
73
8
 
5
 
! Отговори
ТВ преди 11 месеца
Хайде и Путин да го последва.
72
8
 
9
 
! Отговори
Станислав преди 11 месеца
До АнонименНе си русофил, а просто завършен ***. Върви в Русия или Беларус да живееш, след като тук не ти харесва.
71
10
 
5
 
! Отговори
Сега е момента преди 11 месеца
Полша да нахшуе в Беларус и да освободи белорусите !
70
8
 
4
 
! Отговори
Мир на праха му преди 11 месеца
Беше добър хокеист и зловещ диктатор .
69
13
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
ЛУКАВШЕНКО УМРЯ В МОРДОРСКВА ПРЕДИ ДВА ДНИ СЛЕД СРЕЩА С *** НА КОЯТО МУ ОТКАЗАЛ ДА ДАДЕ КОНТРОЛА НАД БЕЛАРУС НА ***!
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Други пък стигат по-далеч - Русия да използва тактическо ядрено оръжие срещу Украйна от територията на Беларус, а след това да хвърли вината върху отсъстващия Лукашенко."---------Те може и още по-далеч да стигнат ако не спрат дрогата.
67
7
 
11
 
! Отговори
VladTepes преди 11 месеца
Лукашенко не позволи на алкашите от опозицията да пропият Беларус в делириум по стъпките на своя учител Елцин. Дано е жив още дълго.
66
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До мнение Ловят се за всяка възможност да пръскат отрова, като удавник за сламка. Но когато гръмна склада със снарядите с уран и облака мина през Полша и стигна до Германия, чудно как изключиха за една седмица автоматичните станции, които следят параметрите на околната среда в Европа. Измиха си ръцете - станала авария. И понеже има свобода на словото, никой никъде на запад не публикува нищо по темата. Маса *** се нагълтаха с нуклеиди и ги чака рак. Но тука статия за това няма и няма и да има
65
3
 
5
 
! Отговори
Владо преди 11 месеца
за не разбралите в Минск има среща на КГБ-ейските шефове от цялото ОНД. И ще обсъждат с Лукашенко предотвратяване на преврат в Беларус
64
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 70Трроляк, първо наред е 80 годишния дементен Джо. Дотегна на света да се търкаля по стълбите на самолета.... Да е жив и здрав Лукашенко, пази интересите да страната си.
63
2
 
1
 
! Отговори
? преди 11 месеца
Няма как да имаме такъв късмет.
62
4
 
17
 
! Отговори
мнение преди 11 месеца
Ха ха ха ... чул недочел и някой написал нещо. В Минск се провежда съвещание на службите за сигурност от ОНД и Лукашенко участва в нея, произнася речи... да живее конспирологията!
61
2
 
11
 
! Отговори
До 76 преди 11 месеца
Писал си "Председател на совхоз, управлява 30 години. Нещастно племе". Я давидим друго - слабоумен корумпе и негодник управлява САЩ години наред. Блазе им, нали???
60
3
 
14
 
! Отговори
Ром'с преди 11 месеца
Прочетох днес,че " починалият" Лукашенко е казал,че Русия и Беларусия са направили голяма грешка към Украйна..а Тя е,че трябваше още през 2014 година да прочистат Украйна след американският преврат на Майдана и ,че повярааха на западните лидери...а и искали по-човешки да се разберат,братья са..да ама -не.Украйна са я готвили за война срещу Русия.Така Каза днес починалият вчера Лукашенко.Америчка пропаганда по БГ медии.
59
2
 
8
 
! Отговори
Само да не стане преди 11 месеца
както с Путин - 8 пъти умираше от рак и някви дурги болести - а той си живурка, най-безсрамно гадината, на пук на западните медии.
58
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До leg1t "Новината" им от край до край е една измислица и съответно - лъжа. Те за Белорусия и особено за Русия не публикуват нищо дуго, освен лъжи, инсинуации или пропагандни релации. Всеки ден по едно недоразумение публикува срещу заплащане уж своя статия, а всъщност пропаганден брътвеж от западната пропаганда.
57
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Александър Лукашенко е определян като "последният диктатор в Европа"? И кой го оппредели така - дементния Байдън и незаконно озурпиралата властта в САЩ клика около него... Освен това, не е откаран в болница в Москва, а замина за Минск. После се показа пред публика и заяви, че е изкарал тежък грип. И още нещо - това е втората статия за един месец, в която пускате инсинуацията, че е умрял. Сега чакаме още 5 - 6 статии със същото, както писахте за Путин че през ден у умрял. Пишете измислици.
56
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Явно е отлетял да организира Там нещата за джуджака